Followers

Tuesday, July 3, 2012

Cuti2 Cinta versi kami - Cameron Highlands


Harini dah mula start keje setelah 4 hari bercuti.Mood punyerlah malas tahap gaban nk bangun gi keje.Badan je kat opis, tp hati tertinggal di Cameron Highlands.Honeymoon kami bjalan dgn lancar skali.Sgt2 berpuas hati dgn service dr pihak hotel dr mule kami smpai hinggalah hari check out.Kami bertolak hari jumaat kul 9pg dan smpai ke Brinchang,Cameron Highlands kul 1.15 p.m..Lbh kurang 4 jam jgak lah termasuk berhenti breakpes kat Hentian Rawang.Malam sebelum bertolak tu, aku diserang demam panas secara tiba2, panas giler badan aku mlm tu, tp aku just minum air cap badak & tidor dr lepas mgrib smpai lah ke subuh hari.Alhmdulillah, bgun pagi2 tu terus badan dah sjuk.So, baru lah larat nk kemas baju masuk dlm beg.

Sampai2 je kat sana, kitorg terus check in hotel,kami menginap di hotel Rosa Passadena.Bile dah dpt kunci bilik,kami terus ke bilik kami yg terletak di tgkat 3.Masuk je dlm bilik...waaa AWESOME!!! hehe..Masuk toilet plak, teruja tgk ade bath tab, so, dgn x sabar nya, terus penuhkan bath tab tu dgn air.Romantik dowh berendam berdua dlm tu..hahahah tetttt!!!!!Nasib baik lah muat.Mule2 dok berebut je ngan hubby, last2 dua skali masuk dlm tu, puas hati..hahaha..Lepas je mandi, telefon bunyi dorg bgtaw nk hantar Kek Honeymoon & Fruit Platter..Waaa siap ber "kek2" bagai ni..Kemain lg kan...Ngalahkan pengantin baru plak.Kek dah smpai, kitorg x makan pon, letak je dlm fridge.Sayang plak nk potong..hahah..

Lepas dah mandi2, kitorg turun bilik pergi ke dining room utk redeem "welcome drink" plak.Layanan mmg first class beb, mmg best.Kitorg duduk tunggu air ape lah dorg nk serve ni.Rupe2nya Fresh Mango Blended.Perghhh!!! sedapp beb, selama ni aku x berapa gemar air mangga, tp mase tu aku minum smpai habis tu..heheheh...sedappp!! ok lepas da minum2, kitorg kuar bersiar2 plak sekeliling hotel.Mase ni pasar malam baru nk buka, awal lg kan, mlm2 sikit baru lah happenig sikit.Kitorg sggah kedai mamak jap pekena rojak.Sedapp beb, rojak ni melayu kite yg buat.Org ipoh.Peramah giler.Dah mkn rojak kitorg jalan kaki pergi Cactus Valley plak.Posing2 sane sini..Main angkut2.Haa ala mesin yg masuk singgit tu,pastu tgkap anak patung.Aku mmg pntang jumpa mesin ni.Hubby pon dah terjebak sekali..hahaha...tp tiap kali main, mesti dapat punyer, xpenah x dpt..heheh..

Dah penat berjalan kitorg balik hotel plak, mandi2 tukar baju nk attend 'Candle Light Dinner" session plak mlm nnt.Aku just imagine yg candle light dinner yg ala kadar je, so baju aku main sarung jela ikut dan,sbb plan lepas dinner nk gi pasar malam terus, rupa2nya kami dilayan macam raja & permaisuri gitu.Sampai naik segan nk makan, org semua tgk je.Malu beb, yg waiter ni plak siap amik kan gmbar kami lg, siap suruh posing itu lah inilah.Dapat sejambak bunga plak tu.(ala2 cite Nora Elena plak kan) Mak aihh malu nyer..Tp yg peliknyer ade couple lain yg amik pakej mcm kami pon dorg x layan baekkk mcm ni..Hmm rezeki kami lah kot..hehe

Lpas dinner lomentik2 td, kitorg gi Pasar Malam Brinchang.Perghhhh!!!! dah rupe mcm kat Jln TAR time nk raya, ramai giler org..Berpusu2 org nk pergi tabut duit kat sini.haha..kitorg x beli strawberry & sayur2 lg time ni sbb nk beli sehari sebelum check out, tahan lame sikit.Aku dok rembat bantal2 strawberry & bntal ulat bulu je.Banyak gak aku beli.Aku mmg pantang tgk org jual mende2 cmni.hehe..Hari pertama je dah berhabis beratus2..Acaner tu...?

Hari kedua plak kitorg bangun kul 6.30pg sbb nk kejar mase bekpes & Country Trip.Bangun awal2 bukan ape,,aku nk berendam lame2 dlm tab..Kan ke sane sejuk,mmg best pagi2 berendam ngan air panas..Heavennn!!Kul 8 kitorg turun utk bekpes, pg ni buffet bekpes, menu nasi goreng, bubur, sosej, roti telur, mcm2 lah.Lpas tu kul 9pg, kitorg lepak kat lobi sementara tggu van dtg pick-up kami utk Country Trip Session.Hmmm nama je van, tp aku rase mcm naik roller coster .Giler mencabar..huhu..Brother van tu bawak kami gi Ladang teh Sg Palas, Taman Rama2, Ladang Strawbery, Bee farm, Rose Centre ..Best gak ade driver yg bawakkan gi tmpat2 ni, kalau naik kereta sendiri mmg boleh cepat jahanam kereta.Teruk betul jalan nyer..

Balik dr Country Trip tu, kami naik bilik utk bersihkan diri and then turun balik utk Lunch.Menu harini Nasi Ayam.Bile dah kenyang kitorg naik atas balik, tido lah ape lg,penat siottt bjalan seharian.Dah dekat maghrib trus bersiap utk Dinner plak, kalini kami ber"steambot" plak.Tudia smpai rase nk termuntah makan byk sgt.Lepas makan kami continue ke pasar mlm & kedai2 berdekatan utk shopping dan shopping lg, beli sebenier utk fmily2, jiran2 semua.Perghhh punyer lah shopping sakan smpai putus selipar aku.Hubby boleh bantai gelakkan aku spnjang jalan tu.Adehhh..Sedih plak tu hubby dah tercicir kan Lens Cap DSLR aku..Uwaaaa!!! Nasib baik hubby ganti balik, x smpai sehari, hubby terjumpa balik Lens Cap tu kt dalam bonet..aiyaaa rugi je beli lain..tp xpe,boleh buat spare..

Hari ketiga, sedih weyyy nk tggalkan Cameron.Lepas bekpes kat Dining Room, kitorg terus check in awal sbb takut jammed.Pagi tu bekpes nasi lemak, terbaikkk lah sambal nasi lemak die.Cedapp..Mase nk check-out, kami dapat cenderahati dr Pihak Hotel..suke sgt..Berbaloi2 bulan madu kat sini.Kitorg naik Cameron ikut Simpang Pulai, turun plak kitorg ikut Tapah, seramm nyer jalan die.huhu..Kitorg trus sggah kg hubby kat Behrang dan check in utk semalaman,keesokannya hari isnin,kami pon selamat sampai ke Puchong,rumahku syurgaku...Rinduunyer kat umah...Tapi rinduuu giler kat Cameron.Wajib repeat lg ni..InsyaALLAH.

**3 hari 2 malam tak cukup rasenyer....

11 comments:

  1. nory sayang..xde gambar pun :(

    ReplyDelete
  2. bestnye gie animun..mudah2an bawak balik "hadiah"..amin2..hehe..

    gambor mana yang?..

    ReplyDelete
  3. Excited dia cerita. Tp dr segi cerita mmg terserlah keseronokan Nory. Apa hadiah yg diorang bg? Byknya Shopping. Utk akak takde ke? Hihi.

    Hrp ada cerita yg lebih gembira lps ni ;) good luck!

    ReplyDelete
  4. @chinta... kak chinta ku syg...nnt nory upload,smlm tenet lmbab...hehe

    ReplyDelete
  5. @FalsyainsyaALLAH ...mudah2an berbuah hasilnyer....hehe

    ReplyDelete
  6. @PUANSTOBERI insyaALLAH akan di upload later...hehe

    ReplyDelete
  7. @Ummi Iman dorg bagi cawan bunga ala2 vantage ade tulis nama hotel tu skali...hehe...

    excited nory bercerita, time kasih kak sbb sudi bace entry yg x seberapa & pnjang berjela ni...hehehe

    ReplyDelete
  8. seronok ok baca entry ni.. updat la dengan gmbr yunk.. mesti lagi best..

    terbaik la pakej ni!! untung betul!!

    ReplyDelete
  9. time kasih sudi bace entry ni....insyaALLAH nory akan upload gmbar utk next entry nnt....=)

    ReplyDelete
  10. hai. aida landing sini time google pasal CH.
    done follow :-)
    nice story ni :-)

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)