Followers

Friday, March 14, 2014

Check-up 37w5d


Semalam punya kisah, aku memang cuti sebab ada check up kat Klinik Kesihatan (KK) harini, kan dah masuk 36 minggu, so check up dah jadi seminggu sekali selagi tak bersalin..Semalam Abi masuk kerja tengahari, so dia temankan aku pagi semalam pegi KK..Macam biasa sampai2 je ramai jugak orang, ramai yang bawak anak, tapi ibu mengandung takdelah ramai sangat, bagusss, cepat sikit boleh setel, aku sampai pukul 8.20pgi, pukul 9.40 dah setel sume, tu pon terlambat sikit sebab nurse tu boleh ajak bersembang plak, dia dok meluah perasaaan kat aku, stress dengan kerja dan orang atasan katanya..hehehe..Aku layankan aje..Yang kelakarnya, dari berdua je dengan nurse tu, datang lagi 2 orang nurse join sekaki..hahahah...Tak pasal2 aku join sekali makan ketupatt..Bukan mengumpat, dorang just meluah je, takpeee aku fahamm..heheh..

Result check-up, macam biasa semuanya baik-baik aje..Air kencing ok, HB ok, BP pon okay..Kaki je dah bengkak, tapi beranak nyer tak lagiii...Minggu depan 19/03/2014 ada appoitment ngan doktor, tu pon kalau tak bersalin lagi lah..persoalannya, bila nak bersalin ni..Tak sabarr plak rasanya.haritu kemain berdebar-debar, sekarang dah tak sabar2..Berjalan dah merata-rata dah, hari2 turun naik tangga, perut pon dah turun, tapi sakit je belum ada lagi..Babyyy..seronok ke duduk kat dalam tu??Jom keluar jom, mama dah tak sabarr dahni.InsyaALLAH mama n abah dah bersedia nak timang baby anytime je...Keluarrrr cepatt2 yer..Oh yer, minggu ni aku last kerjaa...Minggu depan dah start cuti dahhh...Kalau ikut jangkaan scan, due date aku jatuh 19/3/2014 ni...Tapi kalau ikut LMP , due date 29/03/2014...Hurmm just wait n see jela bila baby nak kuar..Aku pon kadang2 macam tak ready je nak bersalin lagi, tak reti dok umah diam2, tak macam orang tengah sarat menunggu hari plak..keje nak berjalann je, gi pasar malam pon selamber je jalan kaki berbukit2..Tapii tanda2 nak beranak takde jugak lagi...huhuhuh...Tak sabar nak cutiiii....yeeeehhhhaaaa.....Macam tak percaya je tinggal beberapa je lagi nak jadi mak budak...Can i be a good mother???? InsyaALLAH...i willll....

14 comments:

  1. insyaAllah u can sista..moga semuanya dpermudahkn..aminnnn..

    ReplyDelete
  2. senyap je seminggu.. ingat dah cuti bersalin dah.. ngeee

    insyaallah somoga dipermudahkan..amin..

    ReplyDelete
  3. all da best for you dear...

    ReplyDelete
  4. TIKTOKTIKTOK DH TAK LAME DH TU. MOGA DIPERMUDAHKAN :)

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum nory, in shaa Allah. usaha tangga kejayaan. niat dah ada, mesti boleh jadi mama yang terbaik untuk anak2. hehhee. tak sabarnya nak tgu nory update gambar baby. hihi. selamat pagi, sheila singgah sambil klik tabung sini ~~~

    ReplyDelete
  6. Nory,g jln 5jam kt ikea..hahaha..teringat msa za tggu hr dulu..

    ReplyDelete
  7. wah...dah tak lama tu. menghiting hari jea ni..good luck nory

    ReplyDelete
  8. semoga semuanya dipermudahkan.tak sabar tengok baby nory...

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah. Semoga semuanya baik2 sahaja ya.

    ReplyDelete
  10. Salam... moga dipermudahkanNya...
    Actually jalan banyak tuh lg bagus.. bayi senang nak keluar nnt... teringat mase anak pertama...hehe

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah dah makin dekat tu...semoga dipermudahkan-Nya

    ReplyDelete
  12. comel ..btw bezday ank akk same dgn saye ^_^ !

    ReplyDelete
  13. Samelah bezday ank akk dgn kite ..>_<

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)