Followers

Wednesday, October 19, 2011

Doa sewaktu bercinta...

Ya Allah..
Seandainya telah kau catatkan..dia milikku dan tercipta buatku..Satukanlah hatinya dan hatiku..Titipkanlah kebahagian antara kami.. agar kemesraan itu kekal abadi..

Ya Allah..
Tuhanku yang Maha Mengasihi...Seiringkanlah kami dalam melayari hidup ini.. Ketepian yang sejahtera dan abadi..

Tetapi Ya Allah..
Seandainya Engkau telah takdirkan dia bukan milikku, bawalah ia jauh dari pandanganku..Luputkan ia dari ingatanku dan peliharalah aku dari kekecewaan..Serta Ya Allah Ya Tuhanku yang maha mengerti..Berikanlah aku kekuatan..melontar bayangannya jauh ke dada langit..hilang bersama senja nan merah..agarku bisa bahagia..walaupun tanpa bersama dengannya..

Ya Allah yg tercinta..
gantikanlah yang telah hilang..tumbuhkanlah kembali yang telah patah..walaupun tidak sama dengan dirinya..

Ya Allah Ya Tuhanku..
Pasrahkanlah aku dengan takdirmu..sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan adalah yang terbaik buatku..Kerana Engkau Maha Mengetahui..segala yang terbaik buat hambaMu ini..

Ya Allah..
Cukuplah Engkau sahaja menjadi pemelihara ku..di dunia dan di akhirat..Dengarlah rintihan dari hambaMu yang daif ini..Jangan Engkau biarkan aku sendirian..Didunia ini mahupun di akhirat..Menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran..

Maka, Kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman..supaya aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup..ke jalan yang Engkau redhai.. dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh dan solehah..

AMIN YA RABBAL'ALAMIN...

0 comments:

Post a Comment

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)