Followers

Thursday, May 28, 2015

Part 8 | Rizqy Turns 1 - Acara memotong kek

 
 
Dan acara kemuncaknya adalah acara memotong kek.Mood dak Iqy pon dah kelaut, buat apa semua tak kena, dah tak menahan nak tido..Punyalah lama dia dok menahan mata..Nasib baik tak bersepai kek dia tepuk, tapi sempat jugak tangan dia tu duk mencalit cream kek, habis berlemuih tangan dia..Grrrr..

 
Mama dia je yang excited, dia buat muka innocent je..hahah..Tangan dia dah berlemuih dengan cream kek, aku pon jadik tukang jilat tangan dia, ehh dah jadik mak-mak ni, makanan dalam mulut anak pon aku selambe telan, dulu kalau anak buah aku buang gula-gula dari dalam mulut dia, punyalah geli nak kutip guna tangan, tapi bila dah ada anak sendiri, sifat kegelian tu dah takde.Tapi ngan anak sendiri jela..heheheh..

 
Nampak tak mate dia dah focus setempat je tu, tu maknanya mata dia dah berat sangat, pastu plak kipas tutup, sebab takut lilin terpadam, heyyy dia ni dahlah tak tahan panas, apa lagi hok hek hok hek la dia..Huhuhu..

 
Okey dah start dah dia merasa tak selesa, tangan nak mencapai "Cars" kat atas kek tu aje..Paling geramm abah dia boleh plak selamba terbuang semua cars2 tu, heyyy orang nak simpan buat mainan anak, dia selamba buang, nasib baik ganti baru..hahaha.

 
Ok, time ni muka ada sinyumm sikit..Teruja kot dengar orang nyanyi-nyanyi untuk dia..

 
Dah habis nyanyi-nyanyi, kite tiup lilin dulu..Mohler kite memotong kek secara berjemaah sebelum dak bobot ni membuat "onar", macam biasa mak dia yang teruja lebih..Anak aku bukan taw apa lagi pon, baru setahun jagung...hahaha..Harussllah mak dia tolong teruja kan..kahkahkahkahkah..Lepas acara memotong kek, terus dia dibawak lari ke rumah sebelah, kawan-kawan adik aku nak jumpa dia, peminat ramai dia nih..Biasalah kan biler dah ada anak, orang tak carik mak dia dah, carik anak je, taw-taw hilang je anak aku, setiap minit tanya mana Iqy, ooo kat rumah sebelah, jap lagi kang laki aku plak tanya, mana Anje? kat umah sebelah..heyy sekarang ni macam-macam kes, kena plak tengah busy-busy tu aku takut juga terlalai dari terpandang kan dia walaupon ramai tolong tengokkan dia, nak-nak plak dak Iqy time tu jalan pon tak stabil lagi, aku risau dia ke tangga je sebab pintu rumah kan sentiasa terbuka, dia tu pantang pintu terbuka, memang cari peluang je..Nasib baik tak lama pastu dia mentidooo terbungkang kepenatan, takdelah jenuh nak tercari-cari dia bila hilang dari pandangan..Heyyy seram mak nak..
 
 
 
 
 

7 comments:

  1. eh eh eh, dah nampak bujang sangat dah ni...

    ReplyDelete
  2. biasalah budak2, kalo dah nak tido tu tak kira apadah, semua benda tak kena..

    ReplyDelete
  3. alolo machonya iqy brbaju kemeja..:)

    ReplyDelete
  4. masa Adam umur setahun dulu takde pun sambut besday ni.. hehe.. inshaaAllah tahun ni sambut kat kampung. kebetulan kena hari raya :-)

    ReplyDelete
  5. syiok betul Iqy dapat potong kek..

    ReplyDelete
  6. Assalam nory,
    alolooooooooo
    sian iqy
    nampak bebenor muka dia stress menahan ngantoks he3

    ReplyDelete
  7. Zufaellig bin ich auf eure Seite gelandet und muss sagen, dass mir
    diese vom Design und den Informationen richtig gut gefaelt.

    cara membuat blog

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)