Followers

Wednesday, August 14, 2013

Syawal ketiga kami yang sangat bermakna


Alamak, jangan kata bersawang, dah naik burokkk dah blog aku, sepi giler tanpa entry-entry..Almaklumlah , mood raya still melekat lagi, makan ketupat banyak sangat sampai jari-jemari naik gemuk nak menaip pon tak larat, terlentokk je kat keyboard...hahaha..

Acaner raya korang tahun ni?Ada best ke??Ada meriahh ke??Raya mana tahun ni..Raya aku alhamdulillah berjalan dengan lancar, tahun ni giliran beraya dengan family sebelah aku, so, pagi raya takde nangis-nangis macam tahun lepas sebab berjauhan dengan emak, tahun ni malam raya dah tidur rumah mak, padahal rumah mak ngan rumah aku takdelah jauh mana pun,kalau ikutkan nak tidur bawah ketiak emak, nasib baik dah ada lakii..hikhikhik...Tapi merasa jugak lah berhangkut dari rumah sendiri ke rumah mak, konon2 macam nak balik jauh lah..Siap lalu jalan jauh lagi, tu pon tak terasa jauh lagii..hahahaha..


Tahun ni kitorang sepakat memilih kaler turqoise,ke emerald green, tapi rasanya emerald green pekat lagi kalernya, kaler aku ni lebih kepada warna Turqoise, biru kehijau-hijauan gitu.Malam raya Abi baru terhegeh-hegeh nak cari baju melayu, nasib baik ada jual kat Uptown Shah Alam, dan nasib baik ada kaler yang sedondon dengan baju aku, tu lar degill, takmau beli awal-awal...Biasaaa sgt nihhh...

photoshoot ala-ala fengantin baru...hehehehe


candid!!


Raya pertama kitorang sekeluarga ke Merlimau,Melaka.Kampung adik beradik atok aku..Nak ikutkan kampung aku kat Bangsar tu je depan Midvalley, tapi nak merasa beraya kat kampung, kitorang balik Melaka beraya dengan sedara mara belah atok aku.Itupon pukul 6 petang atok aku dah ajak balik KL balik, ternyata dia lagi suka beraya kat KL nun..Kitorang puaslah terkejar2 beraya dari satu rumah sedara ke satu rumah sedara yang lain..sampai tak sempat jumpa Eida (kebetulan kitorang satu kawan)..Sorry beb, jmpa kat KL okayy...hehhe



Raya kedua plak kitorang gerak ke Perak, singgah kampung Abi and terus shooot ke Selama,Perak.Kampung tinggal namanya..Ada berita gembira di hari raya kedua tu, tapiii nanti2 lah aku share di lain entry, ni entry raya, takmau campur aduk, kang aku yang pening...hehehe

Raya keempat plak , aku beraya kat rumah je, makan, tidur, makan, tidur, layan tetamu, tidur balik..Raya kelima dah start kerja, huhuhuhu...Kalau boss tak sayang aku jugak taktaw lah..Gigih aku gi kerja sedangkan orang lain sedap2 sambung cuti lagi...Ini boleh bikin marahhh...huhuhuu...Tapii takpe jumaat ni dah start cuti balik sampai hari Isnin, sebab adik ipar kahwin...Yeayyy!!!


Selamat Hari Raya kepada semua rakan-rakan blogger..Mintak maaf kalau ada tersalah kata or terkhilaf kata, maklumlah manusia tak sempurna kan, yang baik datang dari DIA, yang tak baik tu datang dari aku sendiri...O-O yer....salammm...cepat salammm..


24 comments:

  1. selamat hari raya nory, maaf zahir dan batin... colour baju tu dah ala2 nak sama dengan Farah tu... he he he...

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Raya Nory.. Maaf Zahir Batin.. lama betul Nory tak tulis entri kat blog ni kan.. :-)

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya nory maaf zahir dan batin jugak.. kalau ada komen yg menguris hati ... alohaii .. comellah iye.. warna baju pun macam produk ephyra hik .. hik .. hik ...

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya nory...
    berkenan pulak nengok baju raya tu...lawo
    kemain lagi posing erkkk..

    ReplyDelete
  5. selamat hari raya sis!!!wah!!!meriahnye raya...hakhakhak!!turqoise pon ok ape...kulit sis pakai baju kaler apepon cantek!!!huhuhuhhuu!!!!

    ReplyDelete
  6. wewittt! slmt hari raya Nory :)

    ReplyDelete
  7. comelnye nory..baju die pon comel..mmg mcm fengantin..hehe..selamat ari raye yunk! =)

    ReplyDelete
  8. selamat hari rayaa! tema baju kite same laa..turquoise colour ^_^
    http://azaliaazri.blogspot.com/2013/08/ceritera-syawal.html

    ReplyDelete
  9. baju shantekkk laaaaa...jelesnyer dapat beroutdoor di kawasan camtu noryyy..cantik sangat..

    bila nak gi umah yaya sama2..minggu depan tkt tak sempat dah ni huhu

    ReplyDelete
  10. Selamat Hari Raya Nory..wah, cantik awak berbaju kurung moden tu.. berseri gitu

    ReplyDelete
  11. salam aidilfitri nory...lawa la baju raya nory...

    ReplyDelete
  12. Lawa sangat baju nory...tudung pun match sgt2...suka tau tgk...pandai posing plak tuh...selamat hari raya ye tuk nory sekeluarga... :)

    ReplyDelete
  13. selamat hari raya nory..mmg cam pengantin baru..uhukksss

    ReplyDelete
  14. selamat hari raya nory, ritu akak tgk gambar ni kat fb hari ni bebukak je blog eh eh cam kenal lak kan ngeh3...antik tituw kan =)

    p/s: oppst lupe lak, nti jemput ler beraya kat umah akak yer (~_____~)

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum nory, selamat hari raya. kalau ada salah silap sheila dan hadi, mohon dimaafkan. manisnya macam pengantin baru lagi :)

    ReplyDelete
  16. Selamat hari raya kak nory ;D hee

    ReplyDelete
  17. slmt hari raya maaf zahir batin ye :) tu gmbr post wedding dh tu...stlh 2 tahun blh jugakla nk post wedding balik kan :))

    ReplyDelete
  18. selamat hari raya :) cantiknya gambar :)

    ReplyDelete
  19. Selamat hari raya Nory..
    Cantik pic dlm nie.. :)

    ReplyDelete
  20. bestnya pemandangan kat bendang tu.. kampung den ni bendang segantang kera je.hahaha

    ReplyDelete
  21. sweetnya u & hubby.. siap photoshoot raya lagi..hehe

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)