Followers

Wednesday, July 31, 2013

Jom cantik-cantik dengan EPHYRA !!!




Nak dekat-dekat raya ni kan, aku selalu berangan nak tampil cantik dengan wajah yang glowing-glowing.Berseri-seri di pagi raya sambil salam tangan Abi, alamakkk aiii teringinn sangatt.Walaupon tiap-tiap hari dia puji binikk dia ni cantik, tapiii kita sebagaii pempuan ni mana pernah puas hatii kan.Lagi satu, ada ke lakik yang berani nak cakap binik dia tak cantikk.hahaha ada berani, mau kena lesinggg nanti..heheheh..So, sebagai langkah awal, sambil dok counting day nak raya ni, aku pon gigih mencari produk2 kecantikan untuk kecantikan diri.Aku taknak try produk-produk berasaskan mekap-mekap ni tapi nak kecantikan yang datang dari dalam, maknanya aku nak something untuk kecantikan dari dalam.Memang tak tipu lah, sekarang ni macam-macam produk-produk kecantikan n makanan tambahan untuk kesihatan kat pasaran sekarang, tapiiii aku tertarik dengan produk dari OceanLife ni, namanya EPHYRA..Bukan Elfira Loy ok...hehehe..Bila dah cantik dari dalammm,barulah cari mekappp plakk kan..heheh


Aku berani nak try sebab banyak dapat feedback and testimoni yang baik dari customer yang pernah try EPHYRA ni.EPHYRA ni minuman untuk kecantikan,yang datang dari dalam, bak kata orang cantik tu biar datang dari dalam, baru lah mekap pon cantikkk,naik seriii gitu.Heyyy tak sabar nak tunggu habis sekotak.Aku baru dapat hari Khamis aritu, masuk harini dah 5 sachet aku minum..Aku suka rasa dia yang sedap, rasa oren peel fresh, aku minum sejuk2, sampai tak rela nak bagi Abi rasa walau seteguk,sayanggg kot, aku rasa kalau bagi Abi minum seteguk rasa macam tak cukup cantik plak aku nantii...hahahaha...Kotak dia pon cantikkk, suka sangat packaging dia, nampak kemas dan menarikk.Tak sabar-sabar nak minum masa baru dapat haritu..



Nak taw apa  bahan-bahan yang terdapat dalam minuman EPHYRA ni, dia terdiri dari 9 keajaiban alam semula jadi iaitu Kolagen,Acai Beri,Astaxanthin,L-glutathione,Acarolla Cherry,Serbuk Tomato,Bunga Marigold,Superberry, dan Gam Akasia.Dari 9 campuran tu terhasillah minuman yang super duper sedapp ni,sumpahh memang sedap, dulu aku pernah jugak minum produk kecantikan yang lain, tapi rasa dia mula2 je sedap, hujung2 rasa pahit, asal habis segelas je mesti bilas minum dengan air kosong, tapi dengan EPHYRA okayy, aku minum sampaii tahap nak jilat botol2 tu sekali, dah habis siap jilat2 bibir lagii..Boleh bayang tak tahap kesedapan dia camne??hurrrmmm sedappp nyaa..
Apa beza EPHYRA dengan collagen lain? 
  • EPHYRA menggunakan kolagen ikan laut dalam jenis "white fish" yang hidup di laut dalam. Sebab ikan dekat perairan laut dalam ni bebas pencemaran.  
(laut dalam hokeh...!! Bukan sebarangan ikan yang mudah didapati di pasar seperti ikan tilapia, ikan keli tauuuu…)
  •  EPHYRA menggunakan kolagen yg terhidrolisis. Kolagen terhidrolisis tu terdiri daripada pecahan asid amino yg kecik, yang mudah diserap oleh badan. 
Kolagen dalam Ephyra mudah diserap - part ni yang paling penting. Haaa..ko nak tau tak
 kenapa ramai amik collagen tapi lambat nampak kesan? eerr...aku pon ade amik kologen sebelum2 nih..tapi tak nampak kesan ponnn....haaiihh..
rupernyer sebab berat molekul collagen yg tinggi, so badan susah nak serap. Berat molekul collagen sesuatu brand tu diukur dalam unit DALTON (Da).

It's not about how many mg collagen content, tapi how small the protein is. Semakin cepat diserap, semakin cepatlah nampak kesan kat badan.Fakta penting : Berat molekul collagen Ephyra = kurang dari 1500Dalton


Size collagen EPHYRA = kurang dari 1500Dalton, sangat mudah diserap oleh badan. Sebab tu dgn minum EPHYRA kita dah boleh nampak kesan seawal 7 hari. Most collagen di pasaran sekarang 3-4 kotak pengambilan baru nampak kesan.

Kandungan kolagen EPHYRA cukup untuk keperluan badan. Badan manusia tidak memerlukan kuantiti collagen yang banyak sekali ambil tapi amount yang sedikit tp berterusan.Hati-hati ya kawan-kawan, Lebihan kolagen yang diambil boleh membebankan buah pinggang! Akibatnya, boleh buat kegagalan buah pinggang!


EPHYRA ni bukan untuk kecantikan semata-mata je taw, ia juga sesuai diminum oleh lelaki dan wanita,kanak-kanak (4 tahun ke atas), Ibu menyusu dan hamil 6 bulan ke atas,Mereka yang pentingkan kecantikan ,kesihatan luar dan dalam, dan bagi mereka-mereka yang mempunyai masalah-masalah berikut :

-Kulit Berjerawat  -Kulit Berjeragat/berparut  -Eczema / Penyait Kulit
-Gastrik/Masalah Usus  - Menurunkan kolesterol  - Stress/kemurungan/Ceria
-Sembelit/cirit birit/Buasir  - Asthma/Lelah/Penat/Semput
-Gout/Arthiritis Sendi  -Menopouse  - Ketidakseimbangan Hormon
Alergi Makanan Laut  - Resdung  - Penyakit gusi/demam
-Masalah Tidur/Kelesuan  -Jangkitn pundi kencing -Msalah buah pinggang
-Kanser/Pertumbuhan Tumor  -Sakit Sendi&Sengal badan - Jantung/Saluran Darah
- Migraine/Sakit Kepala  - Strok/Parkinson  -Penyakit Alzheimer/Nyanyuk)
-Masalah Senggugut/PMS  - JangkitanVirus/Bakteria  -Darah Tinggi
-Masalah Saraf  -Kencing Manis  -Thyroid


Dan percaya tak keberkesanan selepas meminum EPHYRA ni, ianya boleh dikesan dalam masa seawal 7 ke 14hari je, wahhh aku minum ngam-ngam lagi 2 minggu nak raya, harap2 menjadikkk lahh...heheheh..Antara khasiat pengambilan EPHYRA secara konsisten adalah

-Kulit lebih anjal
-Kulit lebih lembab dan mulus
Tona kulit menjadi sekata
-Ransang kulit baru untuk penyembuhan luka
-Melicin,mencerah, dan menegangkan kulit (anti penuaan)
-Menghilangkan jeragat/parut jerawat
-Kurangkan masalah resdung
- Antioksidan yang mujarab - menentang radikal bebas
-memberi tenaga,sesuai untuk warga emas dan uzur
- Kuatkan folikel rambut &mengurangkan keguguran rambut
- Meningkatkan sistem imunisasi & metabolisme badan
-Merawat rambut gugur,kuku & rekahan tumit kaki
-Kuatkan sistem abdomen & memelihara kelenjar tiroid
-Menurunkan tekanan darah tinggi & kencing manis
-Mengurangkan risiko kanser dan tumor
- Memberi kekenyangan ( sesuai untuk proses diet)
-Mengurangkan berat badan tanpa diet
-Mengurangkan selulit
-Mengurangkan asthma/lelah/ merawat gastrik
-Melancarkan peredaran darah & pulihkan sakit sendi
-Menguatkan tulang sendi serta menjauhkan artiritis & osteoporosis
-Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot
-Merawat penyakit gout / stroke
-Menurunkan kolesterol & stabilkan kadar gula dalam darah
-Membantu menstabilkan pesakit yang mempunyai penyakit jantung
-Sesuai dalam sembelit dan buasir
-Mengurangkan masalah katarak @ rabun dan sakit lutut


EPHYRA juga disahkan halal dan memiliki sijil halal yang sah dari pihak JAKIM,jadii minumlah tanpa was-was..Kan ke mencari yang halal itu fardhu bagi kita sebagai umat islam ni..



Sesiapa yang berminat nak try EPHYRA ,..Bolehlah order EPHYRA sekarang, sempat lagi ni nak cantik-cantik time hari raya nanti..Pengalaman aku sepanjang 5 hari minum EPHYRA ni, badan aku rasa ringan je, bangun pagi tak rasa lesu pun.Walaupon masa hari pertama minum tu, takde perubahan apa-apa pon yang aku rasa, tapi masuk hari kedua baru rasa perubahan kat diri.Tak sabar nak habiskan 30 sachet..Cumanya kena banyakkk minum air kosong, sebab minum EPHYRA ni cepat haus, tapi dia tak buat badan kita rasa panas, cuma rasa haus je.Tapiii ok apa, minum air kosong banyak2 kan bagus untuk kesihatan dan kecantikan.Dan sekarang tengah ada promotion taw sempena hari raya,sekotak berharga RM197 je selepas diskaun tapi kalau beli 2 kotak dapat diskaun lagi, RM380 dan percuma beg organizer.Untuk dapatkan promotion tu, korang just email je order korang ke info@oceanlife2u.com beserta nama tajuk blog aku Nory Zoulkefle.

Untuk lebih info mengenai EPHYRA ni korang boleh tengok sendiri video youtube kat link bawah ni.

http://www.youtube.com/watch?v=4HBwvtDzp3E

http://www.youtube.com/channel/UCCTsCLa_voTpEbSEceypFoQ


Untuk order, klik kat kat bawah ni yer.:

WEBSITE : www.oceanlife2u.com
FACEBOOK : http://www.facebook.com/oceanlife2u
Instagram : ephyra2u
No.Tel : 019-399 9238 / 03-4141 7889 


22 comments:

  1. Baru lepas visit blog nadia...perghhhh adik nory pun review sekali...dasat betul penangan produk nih eh dik...nanti amik gambar sebelum selepas tau nk tgk apa yg nory rasa sgt perbezaan pastu tag kt umi Qi nk tgk...umi pun tingin hahahha

    ReplyDelete
  2. Berseri2 la raya nanti yer..

    ReplyDelete
  3. i know what this ephyra is all about...heeee...nak cakap congrats kat puan punya belog...he he he...

    ReplyDelete
  4. Bertambah menawan lah Nory nanti ya.. baru tahu ttg produk ni. Kagum tgk hasilnya.

    ReplyDelete
  5. nampak macam best je produk tu :-)

    ReplyDelete
  6. nnti upload perbezaan yek..nk tgk gak nory..hihi

    ReplyDelete
  7. ramai yang share tentang produk ni.. mesti bagus kan ;)

    ReplyDelete
  8. wah ramai blogger update ni.. dapat diskaun lebih ea? hihi..

    wat masa ni takleh beli sbb prepare raya pun beli..huaaaa.

    ReplyDelete
  9. nanti raya cantik lee orang tuuuu, ehehheee

    ReplyDelete
  10. mm.... kita dalam pertimbangan nak try ephyra.

    ReplyDelete
  11. Salam,

    being an authorised EPHYRA dealer, im so excited to share with you the product that has giving wonders to most of the ladies out there.

    FYI, im selling EPHYRA at a very good deal! (below market price for sure!)

    let me know if you are interested :)

    spread the love!

    Izza (EPHYRA Authorised Dealer)
    0192198619
    izza_grrl@hotmail.com

    ReplyDelete
  12. Tapi serius akak dah memang cntik laa . Sakan la raya nie eh . Hehe

    ReplyDelete
  13. wiwiwiwiw ... lg comellah nory nanti ...

    ReplyDelete
  14. perghhh akk sekarang dah la cantik, putih.. makan benda ni, bertambah2 cun melecun... :3

    ReplyDelete
  15. nak tengok review nory plak pas ni..

    Singgah & follow disini :)
    http://fizasaiza.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. muka akak nmpk ok jer...tak ok ke kak?mmg nampak berkesan je ni..nnt klu dh ada perubahan share la ea kesan yer..nk tahu gak..

    ReplyDelete
  17. selamat hari raya...ampon maaf dipinta...hehheehehe..

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)