Followers

Tuesday, July 9, 2013

Cerita biasa-biasa je.


Hari sabtu aritu lepas Abi balik kerja pukul 6.30petang, kitorang terus bersiap-siap nak balik kampung, mertua buat makan-makan sebelum puasa ni.Tapi tak semua adik beradik Abi yang balik, cuma kitorang n keluarga abang ipar dari Batang Kali je.Kakak Abi n 2 orang lagi abang tak dapat balik.

Memandangkan kampung Abi dekat je kat Behrang nun, kitorang pon gerak lewat jugaklah dari rumah, tapi plan asal balik untuk makan-makan aje, tengah-tengah malam nanti kitorang balik rumah balik, sebab esok tu Abi kena kerja, cuma Abi pesan suruh bawak baju spare je.Aku pon gigihlah bawak baju sesiap.Siap gendong laptop sekali, sebab nak suruh abang ipar repairkan.huhu.

Sampai-sampai je, jiran terdekat semua ramai dah balik, kitorang yang terakhir sampai.Menu malam tu mee kari, adik ipar yang masak.Tak sempat pon nak menolong, dah sampai pon lewat kan, sampai2 je terus makan..hehehe..Sorryyy Achik..

Lepas makan borak2 dengan ipar duai n mertua, last-last tertido.Abi cakap tido lah dulu, pukul 3 pagi kang kita gerak balik, sampai rumah terus dia bersiap pergi kerja, gigih betul laki aku kan..heheh..Jangan nak puji sangattt, tepat jam 3 pagi, aku kejut Abi ajak balik, terus dia ubah fikiran nak amik EL (emergency leave) .Aku pon sambung tido balik..huhu..

Esoknya, abang ipar pagi2 dah balik sebab kak ipar kena kerja, tinggallah kitorang je.Sembang dengan adik ipar (pakteh), dia cerita pasal rebate henpon, Abi teruja giler nak gi beli, puaslah kitorang round satu pekan Tg Malim cari kedai henpon yang ada servis rebate tu.Tapi hari ahad banyak kedai tutup, last2 kitorang ke slim river plak, kat situ baru jumpa, rupanya nak tebus rebate henpon rm200 tu tak payah online dah, pergi je kat kedai henpon tunjuk I.C je setel.Tapi syaratnya umur kena 21-30tahun je, Abi dah lebih limit, so guna I.C aku tapi duit guna duit Abi..hahaha.Abi beli smartphone Android buatan Malaysia..Walaupon buatan Malaysia tapi kamera dia cantik jugak, aku pon macam biasa lah kan, asal benda baru je, mesti aku yang rasmi dulu, so, aku gune dulu henpon tu, henpon Samsung aku bagi kat Abi, nanti dah boring baru aku tukar balik dengan Abi..hihkhihkhihkikk..

Balik beli henpon murah, aku ajak Abi singgah minum ABC kat tepi jalan nak ke Slim River tu, sebab aritu pernah try sekali, sedapp giler,,ABC kat situ je yang tiap kali aku minum mesti licin mangkuk, biasa kalau minum ABC mesti tak abis..Tapi tempat ni special sikit, nanti kalau korang lalu sini,singgah taw, warung kecik je tepi jalan ada tulis Cendol,ABC dan Kelapa..Laksa pon ada jual kat sini..Tapi aku order ABC je sebab tekak tengahh hausss gilerr..huhuhu..

Itu je cerita, okbaiii!!


48 comments:

  1. Assalamualaikum. sheila pun nak beli guna rebate tu. nak bagi hadi. hehehhehee. tunjuk sikit model phone zoul :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya jenama yang dibeli tu adalah Ninetology dan modelnya ada Stealth atau Pearl. Saya agak je ni sebab pernah nampak phone ni kat kedai yang boleh buat rebate kat NSK Selayang. Cantik phone tu dan pergerakkan pun very smooth.

      Delete
    2. sheila : Zul punya jenama Android ACE (aku cinta engkau)...

      amir : tu antara jenama yang ada ...macam2 ada kan..hehe

      Delete
    3. hp apa model ace (aku cinta engkau) tu?
      saya ada beli gak guna rebet skmm model j one.

      Delete
  2. Replies
    1. alamakk puji2 ni ade makna ek Nuha..
      ok nnt akak belanja eskrim sebatang seposen ek..
      deal!!! hehe

      Delete
    2. i loikeee lepas raya i tuntut :P

      Delete
  3. redha jer la husband nory pinjamkan hp baru dia kat nory yer he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kak, dia dah biasa dah dengan perangai binik dia ni..ehehehe..
      redha jela..

      Delete
  4. Tahniah pada hubby nory sebab dah guna phone baru. Nanti bagi balik phone dia tu. Hehehe.. Best gak dengar lagu kat blog you ni. Sapa nyanyi dan apa tajuk lagu ni? First time browse your blog guna laptop, eh ada music rupanya. Biasanya guna mobile je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tajuk lagu "Yang Terindah" penyanyi DakMie..
      Lagu ni pernah jadi lagu tema untuk cerita Adamaya dulu..=)

      Delete
  5. oh telefon semalam lah bunyi tangkap gambar dah macam volume tv er ? wah hp baruuu nak pinjammmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa taw takpe...
      meh tukar suka sama sedih dengan note II kaw nak??
      ngengehngeh...

      Delete
  6. Replies
    1. alamakkk, terliur ek...
      sorryyy..
      hehehe

      Delete
  7. ni ler gambar guna hp baru.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...
      saje try testing...
      amacammm ok tak??
      haha

      Delete
  8. mai slim tak bg tau pun.. huaaaaaaaaa XD ala bukan ena ada kat Tg.Malim pun.. wahh sedapnyaaaa ABC

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak taw dah ena mesti takde punya...kalau tak, dah lama akak roger2 Ena..hehe

      Delete
  9. tgk abc nory terus telan airliur...

    ReplyDelete
  10. salam ramadhan...bunda singgah sini

    ReplyDelete
  11. Cerita biase2 tp tetap de mkn2

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...mesti ada selit bab makan2 kan..

      Delete
  12. Macam ni biasa2 ke ...selamay berpuasa dik...

    ReplyDelete
  13. Sedappppnya ABC! Salam Ramadhan kak Nory ;D

    ReplyDelete
  14. Amboii. sedapnyaa ABC.. hehehee

    Salam Ramadhan dan selamat berpuasa, kak. ^^

    ReplyDelete
  15. wah..ABC sedap tu..hehehe.. Selamat berpuasa Nory

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah sedappp sangatt...
      selamat berpuasa..

      Delete
  16. naseb baik bukan bulan pose lagik...hehheeheh....dapat phone baru!!!!beshnye...heheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan phone akak,dik..phone husband, akak pinjamm je...hehehe

      Delete
  17. Rebate Rm200??
    ni yang kerajaan nyer rebate ke ape ek??

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah yang rebate kerajaan bagi tu...
      nak tebus senang je, pergi kedai henpon terpilih n tunjuk IC...

      Delete
  18. untungnya adik cik akak tau...
    dapat abi yang penyayang sebegitu....
    cik akak doakan bahagia dunia akhirat tau...:)

    ReplyDelete
  19. wahhh sedapnye ABC,,, :) selamat berpuase

    ReplyDelete
  20. selamat bepuasa :) telan liur je lah nengok abc tu :D

    ReplyDelete
  21. nanti boleh wechattt yeayyyyy ;))

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)