Followers

Friday, July 5, 2013

Percutian ke Krabi Island - Part 4 (Hot Stream Waterfall)


*sambungan dari entri sebelum ni Percutian ke Krabi Island - Part 3 (Emerald Pool)


Destinasi terakhir untuk pakej aktiviti, kami dibawa ke Hot Stream Waterfall.Lebih kurang macam Hot Spring Sungai Klah tu..Kalau nak ikutkan jarak antara rumah mertua dengan Hot Spring Sg Klah tu takdelah jauh mana, tapi tak pernah jejak pon, last2 sampai ke Hot Spring kat Krabi plak..hehehe..Bak kata orang , jauh perjalanan banyak pengalaman luas pemandangan kan..

Untuk aktiviti ketiga ni, masing-masing dah tak larat dah, Sheila, Yaya n Mila takat main rendam2 kaki je, Nasib baik Eida still bertenaga lagi, ada geng nak explore Hot Stream Waterfall tu.Gigih we all mengensot turun ke tepi air terjun tu, slow-slow je, takut tergelincir.Aku ngan Eida dah teruja nak baring dengan air jatuh dari atas kepala, wahhh heavennya, tercapai jugak hajat turun ke lereng air terjun tu,sambil bersantai goyang-goyang kaki.Air kat situ suam-suam kuku je, takdelah panas sangat.Sedaplah berendamm..Rasa nak tertido pon ada..huhuhu..

Ekceli kan, kitorang gigih mencari mana tempat yang Eida cerita pasal air yang ada aura kalau tepuk2 tangan tu, tapi tak jumpa, rupanya kitorang salah tempat..Alaaa macam rugi je tak dapat pergi situ, nak juga rasa pengalaman tepuk2 tangan kat air tu...huhuh...

Yang Abi plak dengan Andi kemain seronok lagi main terjun-terjun, teringat zaman kecik-kecik lettew, dah lah kat kawasan tu semua budak2 je, saja lettew nak tunjuk terror kan..huhuhu..Kitorang bersantai kat tepi lereng air terjun tu sambil tengok gelagat laki masing-masing..

Nampak tak aku berdua dengan Eida dah berjaya mengensot ke bawah, tinggal nak baringgg je,,hehe..Yaya, Mila and Sheila tinggal kat atas, maybe dorang dah fenat time tu, so kitorang berdua jela ngensot ke bawah dan baring atas air, wahhh syiookkknya air turun atas kepala, hilang penatt sikit.

Kitorang kat sini dalam satu jam je, tak lama sangat.Lepas dah cukup time, kitorang pon berkumpul kat van semula, dan we all pon dihantar balik ke hotel.Dalam perjalanan balik, driver van tu sempat bawak kitorang singgah kat travel agency untuk beli pakej Phi Phi Island untuk keesokan harinya.Ekceli boleh je nak beli dekat kaunter hotel kitorang, cuma saja nak bandingkan harga.huhuhu..


Tomeyy tak gaya puteri Thailand dari kitorangg???hekhekhek...abaikan muka "duck face" aku tu...buruk bebenor, tapii hade aku kesahhh???hehehe


Macam biasa kalau tak bergambar dengan sign board memang tak sahh..hehhehe..Okay, now kitorang dah ready untuk dihantar balik ke hotel, macam biasa dalam van kitorang bantaiiii tidooo lagi, maklumlah semalaman tak tidur, sampai2 je terus buat aktiviti, nasib lah ada masa untuk curi2 tido dalam van..Sampai kat hotel terus siap-siap n Abi sempat beli rokok n jajan kat 7-Elevan, Abi boleh plak  tidor time aku duk berendam dalam bath tub sorang2..huhu..Kesudahannya, kitorang paling lambat siap..Abi punya pasal lah ni..Bababb dia...

Aktiviti kitorang untuk hari pertama tak tamat disitu je, sebab kitorang plan nak pergi makan and terus ke Night Market Krabi Town plak..Nak taw cerita, tungguuuu next entry yer....(aku rasa dalam banyak2 entry percutian, entry Krabi ni paling aku teruja nak menulis, weeeee)


---------------------------------------------------------
Total perbelanjaan :
Entrance ke Hot Stream Waterfall : Free (termasuk dalam pakej)
Beli jajan & rokok kat 7-Elevan : RM 13 (malas nak tulis dalam THB lah, dalam RM jela ek)
---------------------------------------------------------------------
TOTAL : RM13.00



19 comments:

  1. 1st pic tu kan... gedix sungguh la laki-bini tu posing ekekkekeee

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum nory. hahha sheila teruja gak buat flashback setiap malam dengan hadi. hahahahhaa. okey next pleaseeeeeeee :)

    ReplyDelete
  3. dah lame tak mandi kat waterfall

    ReplyDelete
  4. duck face nak kempis kan pipi katanya,.. :P

    ReplyDelete
  5. syoknya berendam korang yer...

    ReplyDelete
  6. bestnyer lahai dapat berendam dalam air panas..

    ReplyDelete
  7. gigih kite mngesottt kan noryyy... hahahahhahahhha

    ReplyDelete
  8. memasing x cukup tdo.. pandai cover dgn cermin mata hihihihihi....

    ReplyDelete
  9. perghh seronoknyaaa air dia deras je.. perghhhhh.... tahan pula kayu tu nak tampung suami akk.. hahaha XD

    ReplyDelete
  10. bestnya!! nk p honeymoon kt Krabi la..hehe..

    ReplyDelete
  11. Amboi syoknya korang...
    Meriah tul :D

    ReplyDelete
  12. Ramai jugak ye yg pergi sana, sy kenal kak sheila salim :)

    ReplyDelete
  13. bab terjun2 tu yang best!haha

    ReplyDelete
  14. amboi sakan tau korang posing.meriah hehehe

    ReplyDelete
  15. sampai xtau dh nk komen pe ni.. hahaha..

    ReplyDelete
  16. mesti carik signboard gak nak posing!!!hakhakhak!!!!

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)