Followers

Thursday, July 25, 2013

Dekorasi Rumah Mak featured in Majalah Anjung Seri July '13



Alamak terlewat plak update entry ni, tapi takpe, biar lambat daripada tak update langsung kan,heee..Bagi peminat dekorasi rumah  mesti dah kenal sangat dengan Majalah Anjung Seri ni, satu-satunya majalah hiasan dalaman rumah yang paling laris sekali kat pasaran.Kalau nak taw, mak aku merupakan salah seorang peminat setia Majalah Anjung Seri ni, tiap2 bulan tak pernah misss beli majalah ni.Aku minat jugak, cuma aku jarang beli sebab harga dia mahalll jugak, hahaha..So, aku tumpang baca mak punya jela..huhuh.

Nak dijadikan cerita, mak aku ni dari dulu berangan nak tengok rumah dia sendiri masuk dalam majalah kesayangan dia tu.Tiap-tiap bulan kalau baca majalah tu, mak mesti cakap "bila lah rumah mak nak masuk dalam majalah ni, huhu" .Mak aku minat sangat dengan hiasan dalaman ni, terutama perabot jati.Lain orang lain citarasa kan, macam aku minat yang ala-ala moden sikit, tapi mak aku minat jati, tapi tak bermakna aku tak sokong mak aku, kadang-kadang aku follow jugak mak pergi usha kedai perabot jati tu.


Dan tak disangka-sangka, angan-angan mak tu bukan angan-angan kosong semata-mata, mak terujaaa giler bila aku bagitahu Kak Onlia (wartawan Anjung Seri) nak datang rumah mak buat sessi interbiu..Amboiii, kemain suka lah mak aku bila angan-angan dia tercapai jugak akhirnya.Bagi aku plak, takde apa yang lebih menggembirakan selain dari melihat mak aku gembira, aku lah orang pertama paling excited bila mak aku happy.Bila mak happy, aku pon happy..hehehe..

Interbiu ni dibuat tahun lepas, bulan November sehari lepas Deepavali, bayangkanlah dari bulan Novermber 2012, tahun ni bulan July 2013 baru keluar majalah.hahaha..Bertabahh jelah, gambar aku pon sememeh je time tu, still budak hingusan lagii...bhahahahaha..


Hujung bulan June aritu, Kak Onlia call bagitau yang keluaran July ni akan keluar cerita pasal rumah mak aku tu, excited lah kitorang tunggu keluaran terbaru tu.Kat kedai semua tak sampai lagi.Dan akhirnya , taraaaaaa...Dah keluar dah..Mak tergamam tengok rumah sendiri dalam majalah,selama ni dia asyik tengok rumah orang je dalam majalah tu, sekarang tengok rumah sendiri plak.Suka letteww...hehehe

Masa interbiu tu hari bekerja, aku n kakak ipar aku MC semata-mata nak teman mak.Kak Yati tolong masak bihun, Tasha plak memang cuti .Yang takde dalam gambar, Papa, Along , Abi, dan anak buah aku yang kecik, Darwish..Jangan tak taw, Laura Stella pon interframe sekali taw, masuk ni dah 2 kali Laura ni masuk media..Sekali aritu masuk paper, kalini masuk majalah plak..Amboiii kemainnn ko kan Laura..



Rumah mak aku ni asalnya 3 bilik, tapi dah direnovate jadik 2 bilik je, sebab tinggal adik aku je yang tinggal ngan mak aku, aku n along dah kawen dah duduk rumah sendiri.Tu yang mak aku ligat deko-deko rumah tu, lagipon mak aku suri rumah, duduk rumah je 24 jam, so, masa dia banyak habis dalam berhias rumah jelah.heheBukan ada anak kecik nak dikelekk lagi kan..hahah..


Yang ni sudut dapur, kat meja makan kat dapur tu lah tempat kitorang selalu bergosip2 sambil makan cekodokk..hahahaha..Mak aku memang cereweetttt bab2 kebersihan..Dapur dia pon tak macam dapur, tapi macam ruamg tamu siap boleh baring-baring lagi, sebab dapur tu sentiasa keringgg, kalau nak tau, mak aku sama pesen macam aku, kalau memasak, tangan sebelah mesti pegang kain lap, tumpah sikit lap, minyak sikit lap..hahahahah..Padahal boleh je kemas lepas habis memasak kan..

Dan akhir kata, kalau nak taw kisah selanjutnya, dapatkan majalah Anjung Seri keluaran July 2013 dipasaran sekarang, ingattt taw, July taw bukan Ogos, sebab sekarang mungkin keluaran Ogos dah keluar.Bajettt macam korang nak beli je kann..hehehe.Eh aku tak paksa beli taw, aku tak cakap pon yang rumah mak aku ni cannnnteeekkkk sangat, sebab banyakkk rumahh lain yang lagi cantikkkk lagii..Tapi cuma nak berkongsi cerita je ngan korang semua..Ni antara kenangan manis lah untuk family aku..Lebih-lebih lagi mak aku..


16 comments:

  1. tahniah nory..cantik umah mak nory..lps nie umah nory plk msk majalah..:)

    ReplyDelete
  2. Sungguh!
    Mata Umi Qi x berkelip2 tgk betapa cantik yer susun atur perabot umah ibu nory...mmg ternyata bakat suka mendeco tuh terbaik...ttgu...tahniah utk ibu nory masuk majalah anjung...nk beli nak beli majalah...yeyyyy

    ReplyDelete
  3. hei memang cantik rumah mak Nory suka tengok.Bilik tasha je macam moden sikit kan ?

    ReplyDelete
  4. Wah.. cantik dan kemasnya rumah mak Nory.. Memang patut dapat masuk majalah.. :-)

    ReplyDelete
  5. wah cantik la rumah mak nory..
    nak datang bole..

    ReplyDelete
  6. kemas dan cantik rumah mak nory =) tapi kan budak baju hitam merah tu ade dimana-mane jew kan kihkihkih ^_^v peace

    ReplyDelete
  7. macam umah orang kaya2 tau nory.. cantik.

    ReplyDelete
  8. pandai mak nory menghias..mmg cantik :)
    pasni giliran umah nory pulak hehehe..tak sabar nk tengok hehe

    ReplyDelete
  9. Tahniah Nory dan mak..cantik rumah dan dekorasi pun tersusun je

    ReplyDelete
  10. huyyoo.. cantiknya ruang dalam rumah mak nory.. pergh.. gila lah

    ReplyDelete
  11. Woahhh ... Cantiknya ruang dlm rumah tu O_o'' btw, Jom Join! 28 hadiah menarik! Top refferal akan mndapat Rantai Moustache dan HADIAH PILIHAN SENDIRI! Let's Join! :D http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/07/segmen-simple-giler-by-anis.html

    ReplyDelete
  12. wow..cantik sgt rumah mak nory..suka tgk. mmg ptt la masuk majalah.

    ReplyDelete
  13. Tahniah. Cantiknya umah mak akak :)
    Tak berkelip mata tengok ni haa :)
    Rasa nak je melepak setiap sudut. hehe

    ReplyDelete
  14. tahniah kat mak sis....hehheheh....lepas neh ramai peminat datang raya umah mak sis...hehehehe....

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)