Followers

Wednesday, July 10, 2013

Ramadhan ketiga untuk kami



Alhamdulillah,dapat sambut Ramadhan buat kali ketiga sebagai suami isteri.Rasanya tahun ni lebih matang dan lebih teratur tak macam tahun pertama kahwin.Kalau orang lain tahun pertama lah rajin sangat ke dapur , time tu lah nak tunjuk skill memasak kat suami kan, tapi aku relax je..hikhikhik..Rumah mak dekat, buka rumah mak je..haha, tapi takdelah hari-hari, time Abi kerja balik malam je, sedih plak nak berbuka sorang2 kat rumah, alang2 rumah mak dekat je, so, berbuka kat rumah mak jela..Tahun ni plak, rasanya nak cuba jadi rajin ke dapur lah, nak masak sedap2..Nak kurangkan membeli kat bazaar..hurmm boleh caya ke aku ni??.

Harini first day puasa pon dah terlajak bangun sahur, salah sendiri set jam 4.00pm, patutlah tak bunyi..patutnya 4.00a.m ..huhuhu..Tapiii, puasa tetap puasa, dah niat sebelum tidur.Ada sesetengah orang kalau tak bangun sahur je terus takmo puasa,elehhh alasan je tu..Aku relax je kalau tak bangun sahur, boleh je bertahan sampai petang, yang penting iman tu kena kuat, jangan nak ngelatt je lebih..Alasann semata-mata je tu..huhuhuhu..

Dan harini, cer teka aku berbuka puasa kat mana??heheh...Arini buka puasa kat rumah mak, sebab Abi balik kerja malam,tapi memang tiap2 tahun hari pertama puasa mesti berbuka rumah mak, kumpul adik beradik.Padahal adik beradik bukan ramai mana pon, 3 orang je pon..heheheheh..Mak masak apa lah agaknya arini ek??heeee



24 comments:

  1. selamat berbuka in advance nory..:)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum nory. hahaha lajak bangun? amboii buat apa malam tadi ;p
    sheila pun berbuka rumah mak kejap lagi. tak sabarnyaaaaa nak tengok apa lauk mak masak. hihihi

    ReplyDelete
  3. tak sahur tp dah niat haruslah puasa...... rumah mak dekat senangkan.. buka rumah mak, x ramai tp bila buka sama² tu terasa kemeriahannya kan...

    ReplyDelete
  4. untungnya ada mak dok dekat..akak jugakla yang sedih..nak blk kampung jauh benor..sayang cuti, simpan tuk raya..hehe

    kumpul adik badik best kan??

    ReplyDelete
  5. untung nyer hari ni, buka puasa dgn mak... akak hari ni, ikot menu anak bujang yg baru belajar he3

    ReplyDelete
  6. Untungnya dik :)
    semoga ramadhan menambahkan lagi kasih sayang tu..:)
    salam ramadhan dari cik akak

    ReplyDelete
  7. wahh untungnye dapat dapat buka dengan mak :( jauh dari keluarga

    ReplyDelete
  8. selamat berbuka nory..moga ramadhan kali ni lebih memberikan barakah pada kita semua..sweet la gbr tu huhu

    ReplyDelete
  9. Mesti bestkan menu mak Nory masak nanti..Okay selamat berbuka.. :-)

    ReplyDelete
  10. hahahhaa.. macam mana boleh tersalah set jam daaa??hahaha

    ReplyDelete
  11. siap intai mak masak ape lagik tuh!!apepon masakan mak the best!!!!!heheheheh....

    ReplyDelete
  12. untung la dapat berbuka dengan mak..
    btw, sy pun terlajak sahur juga. :D

    ReplyDelete
  13. selamat berpuasa sis,wah seronok kan bila dapat berbuka puasa dgn mak dan adik beradik..

    ReplyDelete
  14. syoknya rumah mak dekat.. mesti dapat makan sedap2 kan semalam? hehehehe..

    ReplyDelete
  15. selamat menjalani ibadah puasa ^_^

    ReplyDelete
  16. UNTUNG LA UMAH MAK DEKAT.. TAK LA BUKA SORANG2 KAN..

    ReplyDelete
  17. Hehehe..kelakar la Nory ni. Tp ok apa buka puasa kt umah mak sbb best kumpul satu family

    ReplyDelete
  18. same la kita, puasa ketiga as husband n wife...tp wifenye tak rajin nk ke dapur thn ni sbb rumah tunggang langgang tunggu masa nk pndah...hehehhe.... *alasan :P

    ReplyDelete
  19. hahha lawak haih noryy. ida siap pesan kat mak, tlg call setiap hari 4.30am. takut terlajak. hihihihi

    ReplyDelete
  20. sweetnya dia..lawa sangat.. :)
    untung la umh mak dekat kan..hehe

    ReplyDelete
  21. Akak pun sama selalu g berbuka rumah mak sbb xsempat nk masak...

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)