Followers

Monday, November 4, 2013

Percutian Ke Krabi Island -Part 9 (Malam terakhir di Krabi)

*Sambungan dari entry Percutian ke Krabi- Part 8 (4 Island + Kayaking by long tail boat)

Balik je dari buat pakej 4 Island, kitorang terus naik bilik,mandi-mandi dan bersiap, tak dan nak rest pon, malam terakhir kot, kena rushing, sebab taknak bazirkan masa yang tinggal secoit je tu.So,soal badan penat, letih dan sebagainya semua tolak tepi, masing2 semangat kental okay..hehehe..Perut plak laparr kemain, memang dalam kepala pikir nak makan jeni.


Kalini kitorang pakat nak makan kat Restoran Sareefah, kitorang jalan kaki je dari hotel, tu pon couple yang tinggal dekat hotel yang sama ngan kitorang tu yang suggestkan makan kat situ.Aku order nasi goreng Thai sama dengan Abi, air teh o dengan air milo ais..Total harga untuk 2 orang  THB310 bersamaan RM31..


Lepas dah kenyang, kitorang plan nak buat massage plak, orang kata kalau sampai Thailand, tak buat massage, memang rugi, memandangkan badan masing-masing pon dah penat dengan aktiviti yang padat 3 hari berturut-turut, jadi massage ni sangatt lah sesuai untuk kitorang, Kitorang ke Dara Massage, tak jauh dari hotel.Harga tersangatlah murah kalau nak bandingkan berurut kat Malaysia.Terasa betul dorang urut, sedap je rasa ringan badan.Aku amik oil massage , Abi plak Thai massage..Yang lawaknya, suami2 yang menjerit tak ingat dunia kena urut, bini2 relax je..Suasana kat Dara Massage time tu dah rupa wad bersalin dah, lepas sorang,sorang mengerang kesakitan.Dorang kata Thai Massage ni sakit..hahahaahah..Tapi sedap lepas kena urut, badan rasa ringan je.Abi lah yang cakap, tu yang balik Krabi terus "melekat" tu...wakakakakakaka...


Abi ngan Andi berurut kat dalam bilik, keluar-keluar bilik, Andi terhencut-hencut jalan, Abi plak tersengguk-sengguk berjalan. masing2 macam baru lepas kena belasah dengan Tailong je..hahaha...Kesiann...kesiann..Total massage2 kat sini untuk 2 orang THB500 bersamaan RM50 je..Murah kan...


Sambil-sambil menunggu suami2 berurut, kitorang ketawa mengekek2 dengar Syafiq, Hadi n Mcdee menjerit2, siap ada yang melepas angin lagi..Siapa??hahaha ada lahh...tetttt!!!



Lepas habis mengurut, kitorang terus ke Aonang Town, repeat shopping untuk kali terakhir katanya, memang all out lah shopping malam ni, sebab esok subuh2 dah nak balik dah kan, so, perabihlah duit mana yang tinggal.Memang kitorang all out malam tu, sampai kedai dah tutup kitorang duk tercanguk lagi kat situ, siap duduk bersila lagi sementara tunggu tuk-tuk..

Sampai kat hotel, kitorang tak terus naik hotel, suami2 semua dah serrender dulu naik bilik.Tinggal aku, Mila, Yaya, Eida n Sheila je kat lobby, tapi sheila serrender masuk bilik dulu, so tinggallah kitorang berempat berborak sedar2 dah pukul 3 pagi dah..huhuhu, beg semua tak kemas lagi ni, naik bilik tengok Abi dah selamat berlayar krohh krohh.,aku kemas2 apa yang patut, dapatlah lelap mata sekejap sebelum bangun balik untuk bersiap balik, awal2 subuh dah kena bertolak ke airport..huhuh...Sedihh taw nak tinggalkan bumi Krabi, ada rezeki nak bawak baby lah nanti.Harap2 murah rezeki anak mama nanti, nanti kite jalan2 lagi k ..hehehe..



Awal subuh kitorang dah ready kat depan hotel, 2 bijik van dah sedia tunggu kami untuk di bawak ke airport, sementara tunggu flight, aku sambung tido lah apa lagi, ngantokkk nya lahai..Dalam flight plak, teringin nak merasa nasi lemak pak nasir yang orang cakap sedap tu,Abi plak order Green Curry Chicken, guna duit THB terakhir yang aku berjaya selit dari hari pertama lagi, takut terlajak belanja time shopping..hehhe..THB300 je untuk 2 set.Dan akhirnya kami selamat mendarat di LCCT dengan selamat, dan berakhirlah honeymoon secara berjemaah dari kami.hehehe


Hello Malaysia!!
beg balik dah beranak-ranak...huhuhu
*oleh kerana citer dah lama sangat peram, bajet keseluruhan aku bentang sekali lah di last entry yer..InsyaALLAH..Doakan aku rajin up entry ni sampai khatam, sebab nak sambung entry Cameron Highlands plak.hehehe..

7 comments:

  1. ok memang suka baca entry nih. heheh.. :) terasa mcm nk pergi jgk

    ReplyDelete
  2. bestnyee..honeymoon berjemaah ye kak hehe... :)

    ReplyDelete
  3. Suka tgk muka kepuasan masing2 terpancar....haishhh kena tggu Qi besar dlm 4-5 thn baru leh pi...skrg nak pi pun rasa x terkejar sbb Qi dh dpt kaki huwaaaaaaaaaa acaner nak holiday jauh2 hehehhe...nanti nak pi krabi pasti umi Qi cari entry adik nory buat rujukan...yeyyy mekasih dik

    ReplyDelete
  4. Erin pernah p Hatyai.. Tapi takut nak buat massage.. Orang cakap massage orang Thai ni agak kasar..risau terseliuh pulak nanti..

    ReplyDelete
  5. bestnya g bercuti teringin ker sana that y i try this page http://Cash4Visits.com/ref.php?refId=294754

    ReplyDelete
  6. salam.. cakkk...
    singgah sini sebab nak jemput tuan tanah join Giveaway teman yg 1st ni.. sempena anniversary blog tengkubutang yang pertama.. HADIAH AWESOME SGT2!!
    VITAMIN SHAKLEE X 2, HANDBEG, JUBAH, TASBIH, TOPUP DAN MCM2 LAGI..
    jom join! mana tau ada rezeki? he2

    http://tengkubutang.blogspot.com/2013/11/giveaway-1-year-blog-tengkubutang.html

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)