Followers

Saturday, May 17, 2014

Sedapnya makanan di U-Cafe, Wangsa Walk


Holla arini nak citer pasal makanan,maklumlah dah lepas pantang kan, haruslah pulun makan apa yang takleh makan masa dalam pantang..haha..Tapi still pantang tak minum ais lagi, kuat betul iman aku, takpe badan nak pakai lama kan, pantang lah sekejap ais tu..

                                                
Yang bestnya food review kalini ngam2 kena time aku lepas pantang, hari Sabtu 3 Mei 2014 genap lah 47 hari aku lepas pantang..Bapakkk bestttt!!!Sempat lagi "larikan" diri sekejap, padahal kat rumah tengah busy dengan persiapan untuk majlis kesyukuran esoknya tu..Gilerrr arr..nasib baik mak memahami, aku pergi bukan suka2, tapi dah ini sumber rezeki aku, sumber duit tepi aku, dapat jugak tampung duit susu pampers Rizqy kan..Tak pasal2 Rizqy pon join sekali food review yang julung2 kali buatnya walaupon hanya mampu ambik bau saje, takpe mushukk, nanti dah besar sikit, makanlah macam2 yer..Nasib baik budak tecik tu tak meragam sangat..
Restoran U-Cafe branch Wangsa Walk ni halal taw berbanding dengan branch Sungai Wang..Yang kat Sungai Wang tu halal jugak cuma "pork free" je, still ada was-was lagi untuk pelanggan muslim kan, tapi untuk branch Wangsa Walk ni aku jamin 100% adalah HALAL sebab aku saksikan sendiri sijil Halal dari pihak JAKIM..So, tak was-was nak makan..
Untuk food review di U-Cafe ni, memang menghancur luluhkan diet aku, dengan 18 menu dihidang satu persatu...Dahlah semua menu2 mampu mengkuiss2 anak tekak aku, jahanamm diet pantang aku 44 hari sebelum tu...Uwaaa...Air plak macam2 jenis ada, macam2 kaler ada, tapi aku mampu tengok je sambil telan airliur sebab tak minum ais kan, then aku order hot milo aje...huhu..
Meh aku tayang satu persatu-satu menu yang dihidangkan, semuanya sedap-sedap bukan cobaan yer, tapi memang kenyataan, memang aku akan datang lagi bawak family makan kat sini plak.

Combo Platter RM26.90

Popcorn Chicken Green Salad RM14.90

Spaghetti Aglio-Olio with Seafood RM26.90

Classic Chicken Carbonara RM18.90

Salmon Fillet RM39.90

Nasi Lemak RM13.90

Nasi Bonjori RM13.90

Fried Rice in Japanese Style RM7.90

Chef Pumpkin Rice with Chicken Chop RM17.90

Stir Stewed Chicken with Three Cups Sauce (Big) RM20.90

Fried Prawn with Salted Egg-Yolk (Big) RM38.90

Fried Prawn with Salted Egg Yolk & Season Vegetable in Yam Basket Rice RM20.90

Fried Kailan with Salted Fish RM13.90

Pan Fried Kwey Teow with Beef RM10.90

Penang Char Kwey Teow RM10.90

Penang Curry Laksa RM13.90

Fried Vermicelli with Sambal Sauce & Mussel RM17.90

Stir Fried Glass Noodle with Soft Shell Crab RM17.90

Ini plak antara pilihan air menarik yang ada..Tapi aku mampu tengok je, aku order Hot Milo..huhhu

Semua makanan yang dihidangkan semua sedap2 dan memenuhi selera anak tekak aku, paling aku suka sambal nasi lemak dan nasi bonjori, mula2 rasa sesudu je, pastu rasa nak lagi dah segan, sampai berebut-rebut ngan Yaya..hahaha...Tapi memang sedap, nak makan lebih2 takut Rizqy kembung plak nanti, sebab nasi lemak ada santan kan..Lagi satu aku suka sangat Chicken Popcorn dan Stir Stewed Chicken with 3 Cups Sauce tu...Oiii aku kan penggemar ayam...Memang aku pulun kaw2 lah kan...huhuh..Abi plak suka Chef Pumpkin Rice tu..Sedappp katanya...Ehh nanti ko try lah rasa sendiri ek...Sumpah tak tipu memang sedapp...terbaiikkk...Nory kasi 5 bintang..Eh?? heheehhe



Sebelum bersurai, dah nama pon blogger kan, blogger kalau bab bergambar memang nombor satuu lah kan..Kenangan bersama semua blogger yang join food review di U-CAFE pada hari tu, semua memang havoc, maaf yer ada yang tak sempat tegur kat meja lain tu maklumlah iolss ni femaluuu taik kucenn..hahha...


Weoll yang sentiasa tak pernah nak cukup korum berlima, memasing busy kemain..dari kiri Ieza, Yaya , Ieda n aku..Kembar kami lagi sorang tak dapat join, Mila lah sape lagi...huhuh..Rasa macam dah lama tak jumpa Mila...Rinduuu laaa...



Info lokasi :
U-Cafe , Wangsa Walk
GL-06 Wangsa Walk, Wangsa Evenue
No.9, Jalan Wangsa Perdana 1, Bandar Wangsa Maju
53300 Kuala Lumpur

Tel : 03-4131 9686
       019- 3133 668 Rachel

*Dahlah sedap, harga murah plak tu, berbaloii baloi...Jom makan di U-Cafe!!!



Semua gambar ihsan daripada www.idabaharum.com (Ida)..Tenkiiuuu Idaaa!!!!

5 comments:

  1. Adoiiii tgk makanan nih xmenahan la..

    ReplyDelete
  2. yeayyyy siapp jugakkk TAHNIAH hihiih

    ReplyDelete
  3. yeyyyyyyyyyyyyy suka tgk gambar...sedappp yer...jom nory kita mam lg heheh

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)