Followers

Monday, June 30, 2014

Tidur gaya Rizqy

Jangan jemu baca kisah Rizqy, sebab aku tak pernah jemu nak tulis pasal perkembangan dia..hikhikhik..Dan aku tak paksa orang lain untuk baca entry aku yang sejak kebelakangan ni asyiklah dok UP citer pasal Rizqy je..Jangan boring eh..Sebab aku tak pernah boring UP citer pasal Rizqy.Seronok tengok perkembangan dia dari hari ke hari..Rizqy sekarang dalam perkembangan berperingkat2, so kalau boleh aku taknak terlepas satu moment pon, syiokk kan suri rumah boleh tengok anak membesar depan mata, macam aku yang bekerja ni, pasrah jela dapat tengok anak sehari beberapa jam je, itupon kadang2 balik dari rumah baby sitter, kite sibuk ajak dia main, dia plak sibuk nak tidur..huhuu..


Harini Rizqy 3 bulan 13 hari, Alhamdulillah sihat, makin aktif, kuat susu macam biasa, dan kuat tidur..Alhamdulillah, Rizqy baik lakunya, jarang meragam, senang menjaga nya..Kalau orang lain tak lena tidur malam anak selalu berjaga, tapi Iqy lena tidurnya, terjaga mintak susu je, then tertidur sendiri..
Sekarang peel terbaru dia, makin buas tidurnya..Lepas habis susu sebotol, dia  punya posing untuk tidur, hamboiii kemain..Bantal kemana, kepala kemana, tangan kaki bersepah ..Ish3...Aku bape kali kena terajang ngan dia..Uihhh senak jugak perut kena terajang ngan dak untat2 ni..hahahaha..Kalau bab berjalan, lagi senang, dia memang suka berjalan, diam je duk dalam stroller.Dan sekarang ni tiap kali berjalan, Iqy ni dah macam retis plak, orang tak kenal pon boleh jadi kenal..Semua dok geram ngan dia..Jangan kata orang, aku sendiri pon gerammm nak gigit2..huhuhu..Ramai peminat ni, dah besar jangan jadi playboy sudah la...Setia pada yang satu okay...hehe


Macam tu lah gaya dia tidur sekarang, puaslah aku dok setting kepala dia elok2 letak atas bantal, perghh dia punya marah kemainn..Takut terkehel je kepala dia tu, tapi dia selesa plak tidur camtu, lena betul..Pelik aku..Abi cakap Iqy tidur sebijik macam gaya aku tidur, kepala bersepah kemana2 hala..Ooo baru aku taw aku tido camtu rupanya..hahaha..


Paling suka tengok muka anak time tengah tidur, rasa tenang je..Hilang semua masalah..Patutlah orang cakap, kalau stress tengok muka anak mesti hilang stress..Lagi2 muka dorang time tengah tidur...Hurmm meltinggg okayy...Tergoda aiiiii....hikhikhik..


16 comments:

  1. dah lebih kurang sama jer gayanya dengan abang Ash... dia dua orang ni, dua2 tak puace hari ni yer... hik hik hik...

    ReplyDelete
  2. Comelnya dia tido.... Biar la dia nak tido gaya cemana pun.. janji dia lena..

    ReplyDelete
  3. kebanyakan budak tido camni nory..melentik tu dah cam ahli gimnas..geram jer tengok..
    kena tengok selalo..risau gak..

    ReplyDelete
  4. haah..takut lak tgok kepala die gitu time tidur...selesa agaknye pd die tu yg lena je

    ReplyDelete
  5. meh acik nak pinjam meh .. napa comel sgt tdo ni.. alhai bertuah nory dapat anak mcm ni .. senang jaga .. mesti ikut perangai mam jugakkan x bnyk ragam masa mengandung .. alhamdulillah.. jadi anak pun x bnyk ragam hihihihi.. good boy..

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum nory, alahaiii.bergaya tdo iqy ni.. betul.babe, pandang anak seharian pun tak jemu! love baby ~~~

    ReplyDelete
  7. he3 mana2 budak pon mmg tido gaya pelik rupanyer yer...

    ReplyDelete
  8. comel je die..ikut mummy die ek tido mcm ni..hehe..

    ReplyDelete
  9. Bw :)
    Salam singgah dari irra
    http://www.irrayyan.com
    Selamat berpuasa ^^

    ReplyDelete
  10. sokong sttmnt bila stres tgk muka anak bila tidur..sbb i pun time2 stres tgk muke anak..alahai..ilang sgala..lupa sgala..tp jgn anak mengacau time mak tgh msk..mmg +++ stres jdinye..hehehehhe

    ReplyDelete
  11. bukan main lentik pala Iqy ni tau, tido tido dan tido, takde masalah kan awak ni, membesar bagaikan juara yeayyy~

    ReplyDelete
  12. amboih..kemain lagi dia tidur..takpe kalo kepala dia jenis gerak sana sini janga statik je kat tempat y sama..

    ReplyDelete
  13. Alahai.. Comelnya dia tdo.. :)
    Rasa mcm xsabar nk tunggu bby sndiri lahir..

    ReplyDelete
  14. Alahai.. Comelnya dia tdo.. :)
    Rasa mcm xsabar nk tunggu bby sndiri lahir..

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)