Followers

Saturday, February 28, 2015

Penuh dan serabut

 
Ekceli kann, aku dah serabut dengan susun atur playroom dak Iqy ni.Bilik dah lah besar sekangkang semut je, tapi barang-barang dia je dah penuh satu bilik, dah takde ruang nak duduk.Tak boleh nak salahkan sesiapa, memang salah ibu yg mengandung..hahaha..Pergi mana2 kepala ingat kat anak je, anak pandai sesuatu je, contoh macam pandai meniarap, mesti aku belikan something, dah pandai merangkak pon beli something, tumbuh gigi sebatang pon nak belikan something sebagai reward untuk dia, walaupon dia tak taw apa-apa pon, bukan reti mintak apa-apa lagi, mak apak dia yang lelebih dengan alasan masa kekecik dulu tak merasa semua ni..kikikiki..
 
Pastu bila bilik dia dah jadik serabut camni, aku sendiri yang pening mana nak sumbat dah..hahaha..Nampak tak dak Iqy pon tengah pikir tu,nasib baik dia pandai bawak diri, suka betol dia duk dalam "castle" dia tu, jangan taktaw, kitorang laki binik pon join masuk sekali, main rumah-rumah katanya. muahahaha..Abi pon selalu main COC dalam tu sambil teman Iqy main..kiikkikkiii..
 
Nanti iqy dah start pandai mintak2 belikan mainan nanti, masakkklah kitorang..Sape suruh ajar kan..kikiki..Abang aku selalu pesan, jangan manjakan anak dengan permainan, nanti menyesal tak sudah, kalau dia berguling2 mintak mainan ko taknak belikan..Alamakkkk..Betoiii ke???Tapi ni lah namanya penangan anak sulung..Untung kan jadik anak sulung ni..tapi aku anak nombor dua pon untung jugak, setiap anak tu kan ada rezekinya..hehehe..

5 comments:

  1. assalamualaikum nory.. heee comel bilik iqy da penuh. heheheee anak sulung yang dinantikan. lain rasanya... macam nk dimanjakan selalu je. hihiiii

    ReplyDelete
  2. Assalam nory,
    oooohooooiiiiiiiiiiii
    akak ni pun dedolu boleh dikatakan selang seminggu selang 2minggu mesti beli toys si Fayyadh
    dah berapa kali dok clear toys stock fayyadh tau3
    buang mana2 hat rosak, patah, lingkup he
    kalo idak tak muat boh toys baru :P
    tapi sekarang fayyadh dah 3thn, so dah start benti beli toys :P
    kalo fayyadh minta, akak memang akan kata "no3, enough already...toys abang dah banyak..pening ibu tau :p'
    lagi satu tips nak elak beli new toys, kalo tiap kali kuor, nory bawak sesiap toys peberet si iqy
    macam fayyadh suka benor car & pistol
    so akak memang akak akan bawak dua toys ni
    pi shopping complex ka, pi pasor malam ka, pi jenjalan3 ka
    so kalo fayyadh minta toys, akak akan kata " no3, kat tangan abang kan dah ada...cukup laaaa...kan rumah pun banyak kan :P"
    setakat ni memang jadik la taktik tu :)

    ReplyDelete
  3. nnti mama ida belikan k... iqy nak ape? kisss mama ida duluu... hahahahahhaha

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)