Followers

Monday, August 13, 2012

Busy Weekend


Rindu kat blog kesayangan aku ni, bru 2 hari tak berkunjung, bukan ape..weekend ni mmg busy terok mengemas umah kecik ku sayang tu.Hari sabtu hari tu, kitorg bersahur kat Mc'D je, gigih ok bangun kul 4 pgi siap2 terus merempit ke Mc'D yg berdekatan.Balik dr sahur, aku smbung tido balik, aku dah ckp siap2 kat hubby aku nk tido lama sikit hari tu, hubby ok je, die je bangun awal dr aku sbb nk  basuh toilet, kemas store, aku lgsung x sedar.Hehhe..bangun2 je tgk hubby tgh lap kipas ruang tamu,alahai sorry hubby, syg terlajak tido la plak, aku pon terus mandi & tolong hubby kemas umah, aku buka langsir lame, ganti dgn langsir baru, lap rak2 tv, tukar alas meja , gubah bunga, buang habuk & sawang yg ade.Fuhhh letih siot..

Awal giler kan kitorang hias umah, yela weekend ni jela yg tggal mggu depan dah raya, minggu ni plak kitorg masih bekerja lg, takut xde mase nk mengemas umah plak nnt.Walaupon kitorg beraya di kampong taun ni, tapi gelisah hati ni klu tggalkan umah tanpa berkemas, bila umah dah kemas, bersih, baru lah hati ni tenang nk balik kampong.Kalau x tu, asyik lah teringat pasal umah smpai x lalu nk raya.Hahaha boleh plak cmtu kan.?Nnt aku review gmbar umah kecik kami yg dah di hias sempena mood raya tu.hehe..Ada ke yg nk tgk? x nak tgk pon xpe, just utk koleksi peribadi je, tak salah klu aku nk berkongsi hobi aku ngan semua kan.hehe

Lepas dh penat berkemas, kitorg berdua tersadai kepenatan kat ruang tamu, dua2 mcm baru lepas merentas desa keliling kampong, pancittt taw.hehe.Bile dah penat, aku mula lah mengada2 malas nk masak, alasan je kan.Nasib baik lah dpt hubby yg understanding ni, then hubby ajak berbuka kat luar.Tapi taktaw nk ke mana, bile tak tau nk kemana, mcm biasa lah kami mesti smpai kampong hubby punye.hahahah..Kitorg selalu mcm tu, bile tak taw nk ke mana, mesti terus balik kmpong punyer.Kitorg merempit je, sggah kat bazar Tg Malim,beli kuih muih sikit terus ke umah mak mertua ku.Smpai2 kebetulan mcm dirancang, abg ipar & kakak ipar dr Batang Kali pon ade sekali, so, meriah lah jadinya time berbuka.

Kitorg yg plan last minit ni, ikutkan nk balik ke rumah malam tu jgak lepas berbuka, alih2 lepas sahur baru kitorg balik,aku dgn tak mandi nya,ya ALLAH...boleh plak sehelai sepinggag je balik kampong, betul2 gamble kitorg ni.Pak mertua selalu ckp kitorg suke buat surprise, angin xde, ribut xde, taw2 sampai je..heheheh..Minggu depan kitorg balik kmpong lg, kalini beraya plak..Selamat Hari Raya yer semua....Korang raya kat mana? 


20 comments:

  1. selamat hari raya...saya x balik kg sbb saya memang dok kg ngn family...x rs nikmat balik kampung ;)

    ReplyDelete
  2. @Cik Awin nory pon tumpang kampong hubby utk beraya...kmpong nory kat Kg Haji Abdullah Hukum, Bangsar...hehehe...

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya nory..mesti penatkan...sbb tuh husband falsya xsuke wat siang2..segala lap2 nie die wat malam..boleh minum air kalau dahaga katenye..hehehe..

    ReplyDelete
  4. Lor.. dekat aje ke kg hubby tu?

    ReplyDelete
  5. @Falsyanak buat mlm x cukup mase, balik terawih dh ngantok, hubby nory kul 10 je dah menguap dah, mesti tido awal punya..hehe

    ReplyDelete
  6. @::EIDA:: dekat je eida...Atas sikit dr Tg Malim...sejam setengah je dr umah..hehe

    ReplyDelete
  7. @Cik Awin Taman Putra Perdana...dekat ngan cyberjaya dah..hehe

    ReplyDelete
  8. oo...kat situ ye...ok..nnt klu awin g puchong, awin bgtau ye ;)

    ReplyDelete
  9. @Cik Awin hehe...okay..nnt dtglah beraya...boleh kenal2 ..

    ReplyDelete
  10. amboi.... dah siap kemas ya...apa2 pun selamat hari raya ya....=)

    ReplyDelete
  11. dkat je kmpung die..hihi..selamat hari raya nory..;)

    ReplyDelete
  12. balik umah mentua...selamat ari raya jgk...

    ReplyDelete
  13. @pinky dah siap kemas dah, dah boleh beraya...hehehe...jemputlah ke rumah...selamat hari raya =)

    ReplyDelete
  14. @anna alaui haah dekat je...selamat hari raya Anna...=)

    ReplyDelete
  15. ni tinggai pengumuman raya jer la yer he3

    ReplyDelete
  16. @lia hehe...taw xpe, tggai tggu pengumuman raya jeni...hikhikhik

    ReplyDelete
  17. Wah sook beraya la tahun ni... Ros raya umah mil lg tahun ni :) xrasa balik kg :(

    ReplyDelete
  18. nory pon beraya umah mak mertua taun ni, tp meriah sbb smua adik beradik hubby balik berkumpul kt umah mentua, hehe

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)