Followers

Wednesday, August 15, 2012

Tak Sahur


Memang dr kecik lagi aku mmg jenis x makan pagi2.Kalau bekpes pon, aku just minum milo je secawan,xde mknanya aku nk mencekik nasi goreng bagai.Senang mak aku jaga aku kan..hehe..Kadang tu mak aku goreng nasi pon. aku x makan, aku jamah sikit je buat syarat.Yela kang mak aku mengamok plak,penat2 die masak aku tolak tepi je kan.hehe..

Bile dah kawen ni, time bulan pose,aku dah terbiasa bangun pagi utk prepare hidangan sahur, mase awal2 puasa je aku semangat makan nasi time sahur, masuk mggu kedua smpai skrg ni, tiap kali sahur aku minum air je, mmg x lalu dah nk jamah nasi.Hubby je yg berselera siap bertambah2.hehe..Kecuali kalau balik kmpong hubby, time sahur aku pksa jgak diri ni utk makan, klu x makan kang takut mak mertua kecik hati plak.Kalau mak aku die mmg dah kenal aku mmg jenis tak makan pagi.Tapi dgn mak mertua, kenalah amik hati die kan..hehe..

Hidangan sahur aku selalu ala kadar je, aku selalu berbuka umah mak aku, so bile time sahur, biasanya lauk aku beli simpan dlm peti ais,bgun pagi masuk dlm oven panaskan je,senang..Kalau malas nk beli, aku goreng telur je, tu je yg cik hubby request.Nsb baiklah die x cerewet dlm bab2 makan ni.hehehe..

11 comments:

  1. falsya kene makan time sahur kalau x nnt siang pengsan..hehe..

    ReplyDelete
  2. @Falsya
    nory x lalu nk makan pagi2, tp tghari mula lah perut berlagu riang...msae tu baru menyesal x makan sahur..hehehe

    ReplyDelete
  3. Ros mmg bekfast xpnah amek.. Kui 10pg bru leh mkn.. Tp sahur mmg berselera dr bbuka.. Pelik.. Hahhaah

    ReplyDelete
  4. @♥ ROS ♥ sama lah kite Ros, mmg x amik bekpes pon.Tp susah betul nk makan nasi time sahur...tak taw nape..hehe

    ReplyDelete
  5. husband akak stok x sahur... paling kuat, kejut dia makan pon, dia mkn sambil tutup mata ha3

    ReplyDelete
  6. en suami chinta pun senang sangat kalau sahur ni nory..ari2 request telur hancur tak pun ikan bilis goreng bawang...senang keja mak..heh3

    ReplyDelete
  7. Takleh lawan hubby ida.. request teh O panas je tiap2 sahur.. ahhahaha. lagi senang!! Jenis dua dua tak makan sahur.. tapi minum air bercawan cawan.. hikhikhik

    ReplyDelete
  8. @::EIDA:: waa ieda lg best....hubby nory cmne pon mesti nk nasi jgak...die ngan nasi xdpat dipisahkan ...hahaha

    ReplyDelete
  9. @chinta... untong kan cmtu...hubby nory janji ade nasi pon dah cukup...heheh

    ReplyDelete
  10. eh samalah. i tak sahur juga (sahur tapi minum air je) tapi balik kg kena jaga hati org tua kan.

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)