Followers

Thursday, September 12, 2013

Perut dah nampak ke?

Haiii bertemu lagi,ekceli takde idea nak merapu apa kat blog lately, yang terlintas hanyalah nak berkongsi setiap kenangan terindah yang aku rasa dan lalui sendiri sepanjang tempoh kehamilan aku yang hampir masuk usia 3 bulan ni.Tapi kalau asyik entry pasal hamil je, takut berbulu plak orang membaca nya, tapi percayalah niat hati ni sekadar nak berkongsi je dengan harapan bila anakanda tercinta ni dah besar nanti boleh godek2 blog mama nya kalau nak tahu cerita pasal dia masa dalam perut nanti..hehe, sebenarnya banyak entry duduk terperam dalam draf, tapi semua pasal kehamilan, nak publish pon serba salah..Tunggu masa yang sesuai nanti lah aku publish ek.

Sabtu ni 14hb, genaplah 3 bulan bersamaan 12 minggu aku mengandungkan si kecik dalam perut ni.12 minggu yang indah sebab si kecik ni baik budaknya, tak banyak kerenah, senang mamanya nak ke hulur ke hilir bergerak aktif, takde muntah-muntah, and berselera je makan.Harap-harap dah keluar nanti pon tak banyak ragam, senang mama and abah nak jaga..hehehe..

Dah 3 bulan peknen ni kan, soalan lazim yang orang akan tanya, dah nampak perut ke??Tak pon kalau berjumpa depan-depan, mesti pegang perut dulu.I is geli sebenarnya orang pegang perut ni,mesti mengekek-ngekek tergelak..heheheh.Sebenarnya aku pon konpius, perut aku ni kadang-kadang nampak muncet, kadang-kadang nampak kempis, hehehe..Tapi dapat rasa perubahan time pakai seluar lah, semua dah ketat kat pinggang, huhuhu, maknanya dah naik sikit kot perut ni..Cer usha gambar kat bawah ni..ni di snap time 11minggu 3hari..Nampak ke tak???Muncett kann..? Ke aku je yang perasan..Sekarang tangkap gambar posing pegang perut je, Abi cukupp suka kalau aku posing tangan letak kat perut, dia cakap barulah nampak macam aku ni mengandung..Kalau tak tu, aktif semacam, jangan taktaw, sampai sekarang dok memanjat-manjat kerusi lagi kat rumah taw..Bape kali dah kena sound dengan Abi, mengucappp panjang dia tengok bini dia ni tak reti duk diam2, time buat kerja rumah je suka ngelattt...hahahaha..Jadiknya, semua kerja rumah sekarang 100% Abi yang handle, kerja aku lipat baju je, tu pon selalu ngelat jugakk..Badan pon dah besar tong dram dah...Lagi2 tang montot...adehhh...Hope lepas beranak boleh diet bersungguh2..

Omeyy tak peyuttt titew??? hehehehehe

Oh yer, hari selasa aritu dah buat buku ibu & anak kat Klinik Sofea...Niat hati nak up entry, tapi entry first check up pon tak publish lagi,,,Tunggu turn lah jawabnya..Eh lupa entry Krabi pon dah tergendalaaa..alamakkk banyakknya entry pending...Maafkan hamba penunggu gua..Tengah berusaha nak catch up balik segala entry2 tertangguh...InsyaALLAH..

33 comments:

  1. wahh dah lama tak datang sini,, dah mengandung ? tahniah kak :) semoga baby sehat :)

    ReplyDelete
  2. muncet dah muncett! yeayy baby membesar dengan jayanyaaa hehehhee

    ##kemainn banyakk entry tertangguh.. go noryy goooooooooo

    ReplyDelete
  3. Aah perut dh nmpk
    Alhamdulillah xde morning sickness :)

    ReplyDelete
  4. hehe. take care of urself kak :)

    ReplyDelete
  5. haah la Nory..dah nampak sikit perut tu

    ReplyDelete
  6. wah lepas nie cik akak nak pinjam baby adik eh.,..hihi...
    alolo tak sabar cik akak nak tengok si baby tu :)

    ReplyDelete
  7. Ni masuk 4 bulan pasni confirm dia melonjak2 naik tak hengat, baru betul2 rasa nampak cam peknen and mula la kalut cari baju besau2 hehehe. Very very good baby, tak banyak songeh tak minta itu ini, u are lucky ;)

    ReplyDelete
  8. bestnye tngok da preggy..jelly me..take care ok :)

    ReplyDelete
  9. eh!!!!dah nampak lah...anak first mestilah eksited...heheheeheheh...perasaan ingin tahu...heheheh...

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah... jaga diri ok. jgn lasak2 sgt.

    ReplyDelete
  11. dah nampak dah baby bump akk.comel je

    ReplyDelete
  12. Kejap je dah 3 bln ya..oklah tu xde moring sickness.. Hihihi da nmpk dah perut tu..comey :D

    ReplyDelete
  13. tahniah nory....cepatla update entry2 yang tertanggung tu hehe

    ReplyDelete
  14. hihi..nmpk dh..

    tak sbr nak tunggu kuar je lg..hihiih

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah...tahniah Nory...akak happy sgt2...

    ReplyDelete
  16. tahniah yunk..comel nyeww peyut diee =)

    ReplyDelete
  17. Happy pregnancy journey dear..blogwalking,jemputla ke blog saya dan bertukar2 link pulak..:)

    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. tahniah nory...bkl jd ibu upanya..

    ReplyDelete
  19. bau nampak sikit kang 9 bulan sanggup amik gambar x kikikikiki ...

    pttlah sunyi tuan tanah kedaung mood kelaut ... cepat²lah up entry rindu nory bebel...

    ReplyDelete
  20. bby dah tunjuk diri..hihi.. soo cute.. :)

    ReplyDelete
  21. sy pn na msuk 3 bln.. yup prt dh na nmpk.. scan tsngih2 tgk. jeans dh lpt smpn leklok.. memg ta leh msuk.. senak rse ny. kita geng ta de morning sickness alhmdulilah bby ta crewet.. huhu

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)