Followers

Thursday, September 26, 2013

Putu piring oh putu piring

Lama giler mengidam putu piring, dulu masa tak ngidam, berlambak jumpa orang jual putu piring ni, tapi bila nak, jenuh plak nak mencari, sampai ke pasar malam area PJ Abi mencarikk, tak sampai hati kot setiap hari dengar si binik merintih, merayu mintak putu piring..huhuhu..Tapi tak jumpa jugakk, aku ni ngidam je lebih, tapi takde usaha pon nak mencarik, yang tukang carik Abi n mak aku..hikhikhik..Syiokk rupanya jadi orang ngandung ni, ramai orang sayang..Pantang sebut je, laju je dorang carik kan, buat kan..Terharuuuu...

Semalam,sebelum balik kerja, mak call bagitaw tunggu kat depan opis mak ontheway datang ni nak hantar putu piring..Whatt?? Putu piring??Biar betikk...Mana mak jumpa, mak cakap ala kau takyah tanya lah, hamikk je makan..hahaha..Sampai 2 bungkus mak beli kan..Meloncat2 dak kenit dalam peyut ni..Makan lah nak oiii..Lama dah nak kan..hehehe..

Pastu balik kerja terus balik rumah, tunggu Abi balik kerja, sempat Abi call tanya "sayang, nak cheesy wedges tak,arini?"..Aku jawab taknak lah..Abi pelik aku cakap taknak, selalu pantang sebut, laju je cakapp nakkk..heheheh..Tapi harini poyo sikit lah sebab dah dapat putu piring kan, cheesy wedges esok2 plak lar..hehehe..Kalau nak taw minggu lepas kan, setiap hari aku bedal cheesy wedges 2 bekas aku sorang je tibai..Dasyatt bukan..Tak taw lah ade berapa orang sebenarnya kat dalam perut ni..Kembar 8 agaknya..hahahahaha...Lepas dah kena nasihat ngan Ieza baru aku taubat kurangkan sikit makan cheesy wedges (aku kan giler kentangg!!) tu, betul cakap Ieza, mengandungkan ni takleh terlampau ikutkan nafsu anak tekak..Nanti buruk padahnya..Tapi nak buat camno, asal sebut je nama makanan, semua dah ada dekat depan mata..hehehe..Abi selalu cakap, "mat saleh betul anak kiter ni, ari2 nak makan western je.."..Eh tapi semalam  makan putu piring, takde lah western sangat kan..eheheh..Ada jugaklah ciri-ciri kemelayuan disitu...Ekcewahh...Ciri-ciri ke"mamak"an pon ada, sebab tiap malam suka makan roti canai banjir..hahahah..

Tenkiuuuu mak...ailebiuuu..!!

15 comments:

  1. kalo kat pasar malam tu putu bambu banyak la..piring ni memang susah skit jumpa..akak pernah nampak owang jual kat puchong permai..area foodcourt ikram mikael tu..

    ReplyDelete
  2. adeehh tetiba nory sebut putu piring, akak pulak terasa nak makan....

    ReplyDelete
  3. Makan laaa apa yg diidamkan, jangan tahan. Hehhehee betul... your body tells u what u need melalui craving, so makan jer. Tapi berpada2 la kan hehehe. I lama tak nampak segala putu ni, paling suka dulu putu bambu :D

    ReplyDelete
  4. yup.. alise paling suka.. tiap hari khamis nak kate kalau g pasar malam mesti beli.. putu piring kita kaler hijau.. cantikkkk

    ReplyDelete
  5. owh..
    faveret mak shark nie..
    tp shark pulak x minat..
    xtauler tang mn x minat.
    hehe

    ReplyDelete
  6. selamat menjamu putung piring :) fav acik lagi2 ada perisa pandan

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya.

    ReplyDelete
  8. alamak cik akak pun terliur tengok kuih nie dik...
    adoi nak berminta orang tengah mengidam nie....
    sabar je lah...hihi...yang penting adik dapat makan...syukur :)

    ReplyDelete
  9. Tak pernah makan putu piring ni..

    Seronok baby dalam perut tu..hehehe

    ReplyDelete
  10. Best yer ibu nory dan asben sgt2 menghargai dik nory...untung baby comel dalam perut tuh nory...betul bila kit amengandung nih kena jga sikit pemakanan especially cheesy wedges tuh, mkn lebih nanti berangin badan susah kita...sedap kan putu piring weeeeeeeeee

    ReplyDelete
  11. Seronokkan ble peknen...pe nk sume dpt...tp mkn kne cntrol tau nory...

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)