Followers

Friday, October 4, 2013

Setel isi borang Permohonan ke Sekolah Menengah Teknik & Vokasional 2014

Berita baik bagi semua calon PMR tahun 2013 yang berminat nak menyambung pelajaran ke sekolah menengah teknik dan vokasional, borang online dah boleh mula diisi oleh semua calon2 PMR mulai dari 17 September 2013 hingga 25 Disember 2013.So, tahun ni memandangkan adik aku ambil PMR , mak n papa  dah memberi tanggungjawab kat aku suruh tolong isi borang online kemasukan ni untuk adik aku.Dapat tak dapat belakang kira, yang penting dah selamat memohon.Gudluckk bebeh,gudluck...
Sesiapa yang berminat boleh isi borang online kat link ni http://apps.moe.gov.my/esptv/kvsptv_2013/ (klik)

Kat bawah ni antara step-step pengisian borang online tersebut dan aku siap print screen kan untuk rujukan sesiapa yang nak tahu.Aku mula-mula blur jugak, nak isi borang kat mana, last2 terjumpa link ni, senang je rupanya.Tak banyak sangat pon yang ditanya, butir-butir diri dan latar belakang keluarga je.


Sebelum mengisi borang, pastikan No.Ic dan angka giliran dah siap2 ingat.Ni bagi wakil macam aku lah, yang tolong isi kan borang, kesudahannya kena call adik aku berkali2, nasib ko lah labuu..Aku dulu pon tak pernah isi borang ni, tak pernah mohon mana2 institusi belajar pon dulu, habis SPM je terus sambung Form 6, Pastu dah gatai nak kawen, terus takmau study dah...hehehe..


Boleh pilih sekolah menengah teknik yang menarik hati, macam aku, aku pilih yang paling dekat Sekolah Menengah Teknik Shah Alam jela.Pilih jauh2 kang, meraung plak budak tu.Tak pasal2 kena kejutan budaya plak, budak bandar masuk kampung..hahaha..Ayam itik pon dia tak kenall..ahhahaha..Untuk borang ni, boleh guna keputusan percubaan PMR..Bila result sebenar keluar, pihak diorang akan buat perbandingan sendiri dan tentukan bidang dan aliran mana yang sesuai.



Dah siap isi semua, klik je butang "Klik untuk hantar"..
Nanti akan keluar page yang macam ni, then dia akan suruh kita print sebagai rujukan kita.Aku print 2 keping, satu aku simpan ,satu lagi mak simpankan..Okay, setel satu masalah.Now, tunggu result sebenar PMR keluar, pastu dengar kata 11 january 2014, keputusan akan diumumkan melalui online, kena sentiasa alert jugak ni.Aku pon takut terlupa jugak..huhuhu..Mudah2an dapatlah si Tasha ni sambung study kat Sekolah Menengah Teknik, aminnnn,,,

12 comments:

  1. Dapat punyaaaaaa... hehhhe... gudluck tasha sygggg ♥♥♥

    ReplyDelete
  2. Bagusnya dapat kaka macam Nory.. Erin pulak semua borang online suruh adik Erin yang isikan sendiri. Nak suruh dia berdikari.. tapi Erin cuma pantau saja masa dia isi borang online tu..

    ReplyDelete
  3. isikan untuk adik yer... good luck buat adik

    ReplyDelete
  4. salam. Tasha da dapat x masuk teknik shah alam?

    ReplyDelete
  5. Kak , saya nak mohon dua sekolah , kolej vokasional dgn teknik . So nak tekan yg mana satu "Klik untuk kemaskini" or "Klik untuk isi semula" ? Ke kita boleh mohon satu sekolah je ?

    ReplyDelete
  6. Kak , saya nak mohon dua sekolah , kolej vokasional dgn teknik . Saya kena tekan "Klik untuk kemaskini" atau "klik untuk isi semula" ? Ke boleh mohon satu je ?

    ReplyDelete
  7. tlg reply,, result sebenar PMR tu kena isi dekat mana?

    ReplyDelete
  8. boleh buat permintaan x lgy,sye merayu rayu,nk msok kolej vokisional

    ReplyDelete
  9. boleh x nk buat rayuan untok msok kolej vokasionall,sya mohon pertolongan

    ReplyDelete
  10. tau tak mcmana nak buat pertukaran kolej vokesional. Tk.

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)