Followers

Wednesday, February 5, 2014

Check up di Klinik Kesihatan Dengkil - repeat scan


Semalam aku ade check up kat Klinik Kesihatan Dengkil, yupp tak memasal macam kerap plak aku kena gi check up kan, aritu kat KK Pulau Meranti, tempat biasa aku check up tetiap bulan, situ best sebab dekat ngan rumah satu, pastu plak orang tak ramai, service smooth n steady je, tak sampai sejam dah setel..Tapi disebabkan kat situ takde doktor, so aku kena gi KK Dengkil jugak semata2 untuk jumpa doktor je, ikutkan hati rasa nak ngelat je, yela semata2 nak jumpa doktor n repeat scan je, tunggu berjam2 dari pagi sampai tengahari baru nama dipanggil, masuk bilik je scan sekejap je pon, doktor cakap semua okay, awak boleh balik, perghhh macam tak berbaloi je aku tunggu berjam2, tapi bila sampai turn aku, gitu2 aje..alahaiii sabor jela..Nasib baik Abi sentiasa menemani, aku datang pukul 8 pagi, pukul 10 camtu ajak Abi keluar gi minum milo ais tabur , naik kematu dah montot menunggu dengan tersengguk2nya tahan ngantuk, aku bukan boleh duduk lama2, ngantukk siot, kalau berjalan aku steadyyy, jauh mana pon tade hal..hahaha,,Sempat singgah kedai henpon beli power bank lagi, hehe..

Lebih kurang kul 12.15tgahri barulah nama aku dipanggil, lama kan nak kena tunggu.Nurse n doktor2 kat sini tak dinafikan semua baik2, tapi satu je masalah, service lambattt sangat..Tapi nak buat camne, redah jela..Orang senang arr cakap, eleh kalau tak tahan gi lah check kat swasta, sekarang ni swasta n goverment sama je, swasta pon kadang lambat jugak..So, alang2 semua lambat, baik aku pilih check up kat goverment yang sememangnya lambat tapi duit tak kuar satu sen pon.hahahaha...Dengar macam berkira sangat lah plak kan, tapi ko kena faham, selagi kita diberi pilihan, kita berhak memilih, so ko jangan banyak bunyi ngan aku ek...hikhikhik..

Lepas setel scan, alhamdulillah semua dalam keadaan baik, kepala baby dah kat bawah, uri ditempat yang betul, doktor cakap lagi beberapa minggu je dah cukup bulan, dah boleh get ready untuk bersalin, kalau rasa sakit2 or perut mengeras, dah boleh terus ke hospital..Huhu..

Balik check up, lapar lah plak, kalini ikut je mana Abi nak bawak gi makan, syaratnya takmau area puchong je,kihkihkih sebab dah biasa sangat kan..Abi pon bawak pi USJ, tu pon dia main jalan je, Abi bukan terer pon bab jalan ni, saje je nak uji dia, last2 eh sampai area USJ, kat Taipan tu banyak kedai makan, singgah makan kat situ jela..

Balik dari makan, singgah Tesco plak, Abi pon teringin nak powerbank jugak, tadi taknak beli sekali..huhu..Kesudahannya, kalau dah sampai Tesco, lain dicari lain dibeli nya..huhuhu..Biasalah tu kan...Dalam perjalanan balik, singgah beli air kelapa kat tepi jalan dengan goreng pisang..Sedapnya minum air kelapa panas2 ni, balik rumah relax2 jap pastu mandi sebab panas sangat, pastu tido sampai ke petang..Dan yang tak bestnya, arini dah start keje balik lepas 6 hari cuti CNY.Uwaaa macam tak cukup je cuti 6 hari...




9 comments:

  1. Sedapnya milo ais tabur. Hehe
    Nina ni hujung2 bulan ni kerap sgt minum ais. Huhu

    ReplyDelete
  2. lamanye cuti 6 ari nory..kitorg kat sini 5 ari jek campur sabtu ahad..huhu

    ReplyDelete
  3. an2...mmg ada juga yg swasta yg lmbt...then kena byr..baik g gov je...hahahha...xpelah lmbt...le r wat pape dulu pun..baca buku ke kan..men game..hehehe....samalah..bby cik mah pun dah masuk laluan....MOGA SEMUA BERJALAN LNCAR...

    ReplyDelete
  4. wahhhh nk timang baby...jelesnya myaa....semoga semuanya selamat ok...rsnya kk kat mana2 pun lambat..waiting time dia adoyaii sedeyhh....doakn mya punya turn pulak yerr hihii

    ReplyDelete
  5. bestnye cuti CNY 6hari..tempat yus keje ni 3hari je sis.

    ReplyDelete
  6. 6hari tak cukup? gedikk aaaaaaaaaaaaaaaaa.. hahahhaha

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)