Followers

Friday, February 28, 2014

Dekorasi dinding bilik baby

Nak citer pasal perkembangan terkini bilik baby R, lepas semua kelengkapan perabot dan perkakas untuk bilik ni dah berjaya memenuhi ruang yang ada, siap kena sound dah dengan Abi jangan beli pape lagi dah, bilik dah lah sempit, barang2 makin banyak.Tu pon ada hati nak usha2 barang2 baby lagi.Disebabkan perkakas untuk bilik dah takleh beli lagi dah sebab keadaan ruang yang terhad, so kita kasi konsentrate kat bahagian dinding plak, kalau feature wall (ke picture wall arr?) dah takyah pening2 dah.Ternyata idea stripe gabungan kaler pink purple tu mendapat reaksi positif dari semua tetamu yang datang melawat, siap ada yang nak upah suruh buatkan lagi...hehehe...

Kalini nak berkongsi idea dekorasi dinding untuk bilik baby plak..Mungkin boleh bantu korang yang tercari2 idea nak letak apa kat dinding yang kosong ni..Ligattt kepala hotak ni dok memikior nak tepek apa kat dinding yang kosong ni, baby tido muka ngadap ke dinding ni plak tu, so kenalah ada something yang boleh menarik minat dia kan, biasalah budak2..hehehe...Tengah cuci2 mata kat FB hakak gojess 
(Pinky Momma), eh2 terjumpa plak sticker wall + light ni, macam cantik je macam comel je..Macam sesuai je tepek kat dinding yang kosong ni..Laju2 order ngan akak pink, murah je taw beli ngan akak pink ni, selain sticker wall + light ni, macam2 mainan lagi yang akak pink jual, semua nyer dijual dengan harga mampu poket..Pi lahh terjah wall FB akak pink kite..heheh..Aku takleh terjah selalu, kang papa kedana aku, semua nak beli...hehehee


Gigih aku pasang sendiri weyy, tak sabar tunggu Abi yang pasangkan, aku sendiri yang tepek, cuma tang sangkut lampu je mintak tolong Abi..hehehe..


Dinding ni dah penuh dahh..Penuh dengan binatang je, nampak sangat mak baby seorang  pecinta binatang...hehehe..Comeyyy kan zirafah tu..Yang tu beli kat Mr DIY je...Beli dan tepekkk..Senang...

Nanti aku share lagi perkembangan terkini yer, ada yang tak siap lagi...Kelambu baby coat tak pasang lagi.Harap sempat pasang before bersalin,,nanti bersalin pantang kat rumah mak, dua bulan tak dapat jenguk bilik ni..Habis pantang je, baby R dah ready nak check in kat bilik ni..hehehe




13 comments:

  1. Assalamualaikum nory, comelnya bilik baby R... seronok sangat tengok nory prepared barang baby semua... hehee tak sabar umi sheila nak tengok baby R kat bilik tu ~~~

    ReplyDelete
  2. waaa comel nyerr,cikji pulok yg excited ekekeke.

    ReplyDelete
  3. Subhanallah.... eiiii akak pon teringin jadi anak Nory la... best nyer dpt bilik gini...

    ReplyDelete
  4. comelnya..rsa mcm nk beli utk dr sndri..hehe..

    ReplyDelete
  5. Arghhhh..kang ada bilik mak pak darwish jd bilik darwish..hoho..omel angat2..huhu..

    ReplyDelete
  6. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  7. Wah ..pandainya Nory hias bilik baby.. Nanti bila baby dah kluar..Mesti dia suka.. Creative..!! :)

    ReplyDelete
  8. Cantiknya ibu ... Cantikkkknya berkali2 amir puji sbb tgh baca kat tab dia nampak.... Seyes cantik nory siap ade zirafah tu mcm real pulak

    ReplyDelete
  9. cantik dah.nanti tangkap pic full bilik baby R tu. then upload kt sini.nak tengok hasil makeover bilik tu.hehe

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)