Followers

Friday, February 7, 2014

Rezeki datang lagi, tenkiuu Nuffnang



Alhamdulillah, rezeki datang lagi, rezeki dari blog, rezeki dari jari jemari yang mengetuk keyboard, yang suka dok merapu sokmo kat blog sendiri..hikhikhik..Anyway, tenkiu Nuffnang..Merasa jugak duit hasil titik peluh.Ingat lagi dulu selalu kena perli, apa lah yang ko suka sangat menulis merapu kat blog tu, semua citer nak citer, beli belacan seketul pon nak cerita..hahaha...Takpe2, cakap lah apa pon, bukan aku mintak duit ko pon, aku mintak duit kat nuffnang je...hehehe..Tadi time lunch balik rumah mak, mak cakap ada surat untuk aku..Rasa nak melompat je bila tengok surat tu dari nuffnang, maknanya cheque yang aku cash out hujung bulan 12 aritu dah sampai..


Weeee, alhamdulillah, biarpon tak banyak mana, tak cecah ribu2 lagi, tapi tetap bersyukur, rezeki baby R lah nii..Okay sayang, mama tak usik pon duit ni, memang untuk si hensemm mama je, nanti kita  simpan ek..Kalau mama terguna, babap tangan mama taw...hehehe..

Nak mintak pendapat sikitlah, bank mana yang okay ek untuk buka akaun baby, maybank ok tak?RHB ok tak? ke Bank Islam? ke Tabung Haji...Cer bagi pendapat sikit...macehhhh...


*perasann jugak sejak akhir2 ni murah rezeki, mungkin ni yang orang cakap rezeki anak kot...alhamdulillah..



19 comments:

  1. Salam Jumaat,

    bunda sarankan tabung haji...

    ReplyDelete
  2. untung si baby ada rezeki..hihi

    ReplyDelete
  3. Sebaiknye tabung aji..boleh terus daftarkan haji sekali..tabung haji start dh ade surat beranak dh boleh bukak dh..pastu masuk la asb..asb pulak kene tunggu smp baby 6bulan baru boleh bukak..hehehe

    ReplyDelete
  4. Wah...seronoknyer..rezeki tu...

    ReplyDelete
  5. tahniah...rezeki baby...akak dlu buka tabung haji & bank rakyat...lps tu aritu buka yippie maybank tupn sbb menang contest die soh ada akaun yippie utk bank in

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum.. alhamdullilah syukur. murah rezeki korang anak-beranak.. better buka kat Tabung Haji..

    ReplyDelete
  7. Arghh..sifu nory,tunjuk ajar ku sifu..huhu..

    ReplyDelete
  8. pendapat ida, tabung haji noryy.... ;))

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah rezeki..akak pun dah dpt semalam tp lupe nak bank in ri nih

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah sampai juga, Farah tengah menunggu ni Nory...ha bolehlah buat buat belanja apa2 yang patut untuk bersalin ke untuk baby ke...Farah pun buat macam tu dulu... he he he...

    ReplyDelete
  11. banyak tu nory..rezeki anak tu..bestnyerrrrr

    ReplyDelete
  12. byk dah tu nory.sapa nak bagi duit byk tu. bestnyer

    ReplyDelete
  13. tbg haji ok sgt sbb akun dia takda luput .. kalau bank ni lecehlah x aktif jer ada luputnya huhuhuhu

    ReplyDelete
  14. betul, tabung haji ok, akk pon tiga² anak bukak di tabung haji, lagipon kalau maybank sekarang senang link je acc ngan tabung haji kita & anak2 pon boleh link sekali, so klu ada duit2 lebih dalam acc leh transfer tros, boleh check balance TH, boleh buat transfer dua hala sekali MBB - TH, link kan acc tu kat machine atm je.... :)

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)