Followers

Thursday, February 13, 2014

Layannn ABC pulok



Hari senin aritu,lepas check up saje kuar jalan2 cari pasal ngan mak aku..Musim panas ni kan, tetiba teringin benor nak makan ABC, time nak tu lah, susah plak nak mencari orang jual ABC, time2 tu jugaklah nak tutup kan, takkan cuti CNY kot, cina yang raya ke melayu yang raya, biasa ar tu orang melayu kalau berniaga, semua cuti dia nak cuti...tak macam cina, kadang2 CNY pon dorang berniaga lagi..huhuhuhu...Last2 kitorang singgah minum ABC kat mamak, tapii kan eee nyesal giler pekena ABC kat mamak tu, terasa "kekotoran" nyer, eee rasa nak munmun je bila ingat balik, dengan bau longkang nya..Taktaw lah cmne kitorang boleh pilih tempat tu nak makan ABC semata2..Dahlah tak sedap..Euuwwww....

Nak dijadikan cerita, esok tu time balik lunch , mak bagi idea, "alaa dik, cmne lah kite tak terpikir nak minum ABC kat Bravo..dah tentu2 bersih melayu yang buat.."..Hurmm haah kan tak terpikir plak semalam, mungkin sebab dah dahaga sangat time tu, denagn panas teriknya kan..huhu..Last2 petang tu balik kerja terus amik mak gi repeat minum ABC kat Bravo plak..hahaahah...Memang best plan ngan mak aku, plan je terus jadikkk...hehehe...Kat sini barulah puasss hati dapat ABC yang sedap, manis, walaupon tak berapa nak menarik kaler nya, tapi rasa dia sedappp ooo...Terubatt sedikit kekecewaan semalam..heheh..


Tipuu lah kalau kata nak melantak ABC je semata2, mesti ada side dish punya..Mak order roti john n french fries..Makan ni pon rasa kenyang macam nak pecah perut..Rasa macam nak terberanak pon ade...hahahaha...


13 comments:

  1. layan jer nak makan apa2 pun nory...nanti sok2 dalam pantang karang terliur... ais tu lepas 100 hari baru seeloknya minum, kalau tak minum langsung lagi bagus....muahahaha...farah tengah tahan nafsu dengan ais ni... mama farah tak kasikkk....

    ReplyDelete
  2. pekena abc waktu panas2 terik memang best...teringat abc kampung melayu yang top tu..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum nory, sodapnya! sheila dok mencari ABC ni.. panas gilakott Sg Bloh.. rasanya petang ni nak lancarkan misi mencari ABC.. heheheee

    ReplyDelete
  4. tinggggiiinya ABC tu..jgn runtuh sebelum sempat makan suday..hhehehe

    ReplyDelete
  5. sedapnye mkn panas2 cm ni.... :D

    ReplyDelete
  6. yumss...nak abc jugaklah. eh tibe2...

    ReplyDelete
  7. Spoilnya selera kalau dah haus² jumpe kedai yg hidang makan x sedapp apatah lg tengah haus nak minum abc.. rasanya tak menepati piawaian... nsb baik esoknya boleh pg kedai lain kikikiki bijak² mak nory eh..

    ReplyDelete
  8. Adehhhh..dh la tgh panas..nmpk lak abc..

    ReplyDelete
  9. hamboii, Kfc dh macam gunung kinabalu dah. hahaha

    ReplyDelete
  10. thank u bagi ilham untuk masak petang ni, roti john!! hehehe lap u la.

    ReplyDelete
  11. sedapnya roti john tu nory..terus lapar

    ReplyDelete
  12. hoiii ape niii .. panas panas kat opis ni, ida pergi baca entry abc pulak dahhh. nakkkkkkkkkkkk!!!

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)