Followers

Tuesday, October 14, 2014

Rambut Raya Rizqy


Sehari sebelum raya haji lepas, Iqy request nak rambut raya katenya...(nampak nauu nipunyer, pandai plak dak Iqy tu nak request2,haha).Ni first time Iqy gunting rambut lepas rambut dia kena cukur masa baru lepas pantang aritu.Ekceli bukan gunting pon, repair sikit2 je, especially kat bahagian rambut tepi telinga dia tu, dah panjang sampai masuk telinga, pastu dia asyiklah duk garu telinga sampai luka.Aku n abi memang dah sepakat takmo potong rambut Iqy banyak sangat, nak repair sikit je tepi telinga dia tu, nipiskan je..Rambut depan tengah belakang tak usik, saje nak biar panjang..Rockkk oooo..haha..
Mulanya ingat nak gi salon, biar professional hairstyle yang kerjakan kepala Iqy ni, tapi last minit plak Abi cakap pegi kedai mamak jela, lagi murah..Sebab bukan nak gunting banyak pon, repair sikit je kan..Kalau gi salon kang, usik sikit je dah makan puluh2 hengget, huhhh membazir..Kat mamak ni kena RM6 hengget je..Murah kan..

Iqy : Deyyy Ane, bikin baekk2 arrr gwa punya rambut, lu silap cantas, gwa cantas lu balik..
Ane : okeyhhh tambii..Duduk diam2 kasi arr...

Reaksi Iqy pertama kali jumpa tukang gunting rambut??Hurmmm mulanya aku risau jugak takut dia melalak bila ane tu gunting rambut dia, sebab masa cukur rambut dia dulu, dia punya melalak kemain lagi..Cuak jugaklah aku kan..Tapii nasib baik, dia baik-baik saje ..Cuma muka je pelik, kemain lama dia tenung Ane tu, sampai Ane tu plak nervous tengok dia dok tenung kemain..hahaha..


Muka pasrah habis dah time ni, dia memang frust giler kalau rambut dia kena cantas...haha


Sepanjang rambut Iqy di repair, abah Iqy yang pegang Iqy sebab Iqy tak boleh duduk sendiri lagi kan..Dengan abah2 dia bermandikan rambut..Lebat rambut dak Iqy ni taw..


Kot yer pon tak puas hati rambut kena cantas, cover lah sikit muka tu kan..Mashammm je..Frust menonggeng lah katekan..Sabor jelah nak oii..

Dan hasilllnya ...Taraaaaaa.....Dah macam k-pop plak..boleh geng dengan Ashu dia dahni..hahaha..


Jangan taktaw, pesyen rambut Iqy ni terus menjadi "viral" taw dikalangan ahli keluarga aku..Dah macam retis plak, apa dia buat semua orang nak ikut..Anak buah yang sulung siap ajak ayah dia pergi kedai gunting nak gunting rambut macam Iqy katanya, adik sepupu aku yang umur 19 tahun pon lepas tgk rambut baru iqy ni terus gi kedai jugak gunting macam Iqy..Hahaahh...Dasyat gak penangan rambut raya Iqy ni..Mama pon nak buat rambut macam Iqy jugak lah..hahahaha


Amboiiii gumbiranyaaa selfie dengan rambut raya..Tapi tak sampai seminggu , rambut tepi telinga dia tu dah panjang balik, dia pon dah start garu telinga balik..Adoiii camne ni..Cepat nau panjang rambut dia ni..Terlebih baja apa ko makan ni Iqy oii...huhuhu


13 comments:

  1. Bagus iqy...x nangis pun..comel sgt iqy ni ^^

    ReplyDelete
  2. Pandailah Ane tu potong nampak handsome bangattttt dak Iqy ni.

    ReplyDelete
  3. Assalam nory,
    Pandai iqy tak nangeh langsung pun
    Si abag Fayyadh masa time masuk pintu kedai mamak hokey lagik..
    elok ja duduk ateh kusi tu teruih melalak sope kena deraaa....
    apa lagi, ibu & opah kena jadik tukang pegang pala & tangan & kaki & bdan la
    bekuntau sope kerasukan gitew he3

    ReplyDelete
  4. murahnya !!! bapak andi potong rambut dekat mamak juga kene rm9 kekekkekke~

    ReplyDelete
  5. Muka pasrah je Iqy kena potong rambut :)

    ReplyDelete
  6. murahnya .. hensem kemahin si bujang ni yer...

    ReplyDelete
  7. Comey jer muka pasrah tu..mmg betul2 pasrah tu..

    ReplyDelete
  8. bagusnya dia baik time potong rambut

    ReplyDelete
  9. WAHWAHWAH ENCEM DAHHHH! BAGUSLA DIA MAU DUDUK DIAM MASA GUNTING TU


    BTW SAYA ADA MENJUAL KHAT KUFI, INSHAALLAH DGN HARGA MAMPU MILIK. JEMPUT SINGGAH. - SALAM UKHWAH :)

    ReplyDelete
  10. rambut iqy lebat..kena selalu potong lah kan..kalo saya potong sendri je..hehe

    ReplyDelete
  11. Bagusnya. Elok jer dok diam...tak nangis.

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)