Followers

Saturday, December 21, 2013

Complete kan bilik baby, almari baju -Done-


Lepas sessi mengecat kat entry sebelum ni, gigihlah kitorang laki bini menservey almari baju baby plak, aku nak almari yang kecik comey je sesuai dengan keluasan bilik yang tak berapa nak luas sangat tu.Dari satu kedai perabot, ke satu kedai perabot yang lain, tak jumpa yang memenuhi citarasa, yang ada macam terlalu besar plak, pastu yang kecik, terlalu kecik plak.Mulanya nak beli drawer bertingkat IKEA yang kaler putih tu, tapi bila pikir2 balik, aku nak yang ada tempat untuk sangkut baju sekali, boleh aku gantung baju-baju jalan baby nanti.Kalau pakai drawer tu, dah tentu semua kena lipat kan.Sebab tu aku tukar idea lain nak kan almari yang kecik, simple n ada tempat gantung baju sekali.

Last-last ko tau kat mana aku jumpa, ni haaa kat kedai perabot depan rumah aku..LOL!!! kemain lagi servey merata2,rupanya kat depan rumah yang ada..hehehe..Jumpa yang berkenan dihati, kaler pepel plak sedondon ngan kaler cat dinding gitu, tapi pada mulanya aku taknak yang ada gambar kartun, aku nak yang plain je, tapi yang plain, size tak kena plak, yang ada gambar kartun Upin Ipin je, aku kalau boleh nak kartun2 antarabangsa macam spiderman ke, ben10 ke, tapi takde, bedall jela kartun melayu pon..heheheh


Harga asal dia letak RM238, lepas tawar dapat harga RM190..Lepas bayar dia terus hantar ke rumah.Cer ko bayangkan macam mana reaksi kami laki bini bila almari tu sampai??hahaha..Jangan tak taw, aku ingat aku je teruja, jakun sengsorang..Rupanya Abi pon sama jakun 2 kali lima dengan bini nya..Baby dalam perut pon tak jakun macam mama n abah dia..hikhikhik..Lepas aku keluar bilik tenung n belek2 almari tu, Abi plak masuk belek2, tak sampai 15 minit, dia masuk belek2 lagi sambil nyanyi lagu "Anakku yang pertama" (M.Daud Kilau)..hahahahahah...Lagu tu aku dah naik hafal dah, sebab hari2 Abi nyanyi, takpon pasang kat youtube...alolololooo sweeett lah abah baby ni..Walaupon lagu klasik, tak pasal2 aku pon terus minat ngan lagu tu..aduiii apa pon tak boleh..


Almari sampai je, terus laju2 transfer barang2 baby n susun dalam almari ni, gigih okey dengan tak mandi nya...huhuhu..Bila dah susun barang2 kat dalam ni, senang nak tengok barang apa yang tak complete lagi..Semangat giler hanger baju2 baby, padahal baju duk umah je semua tu.Poyoo giler mak ko ni, baby...huhuh..Ko jangan tanya lah berapa kali sehari aku buka tutup,buka tutup lemari ni.Aku rasa, tak dan tunggu baby keluar, pintu lemari tu dah jahanam nanti...hahahah..


14 comments:

  1. Excited sgt kan?
    Suka plak akak nengok korg laki bini ni
    Hehe
    Moga dipermudahkan segalanya..

    ReplyDelete
  2. seronoknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. heheheehehe... nina dalam kepala skg tgk set nk beli set tidur baby dulu, pastu set menyusu. pastu kalau terlebih duit kononnya nak cari almari best2 cm ni jugakkkkkkkkkkkkkk...hehehehhee. wink222

    ReplyDelete
  3. cantik alamri tu..nanti tunggu la baby dah keluar..tak dan nak sumbat baju dia..cam saya, kadang2 tu malas nak lipat berlonggok2 dalam bakul..ish..teruk tul..huhu

    ReplyDelete
  4. bukan men terlebih xcited nie...
    jaga kandungan tu elok2..
    take care..

    ReplyDelete
  5. excitednyaaaa. cikji yg bc ni pun boleh rasa keterujaannya tau hihi.
    bila lah cikji pulak nak merasainya ek. tinginnya tapi nk wat camne takde rejeki lg.
    btw, semoga dipermudahkan. tak sbr nk tgk bby korang :)

    ReplyDelete
  6. Jelesnya!!! Smpai rini, abg long Darwish xada almari lg..huhu..

    ReplyDelete
  7. Len kali nak beli brg tengok depan umah dulu...hheee.... Eksaited beli brg bby...hheee

    ReplyDelete
  8. bagusnyee persediaan akak..tu kalau dapat kat anak saya almari upin ipin tu mau menjerit macam dia sorang je leh jerit hehe..

    ReplyDelete
  9. nory-nory, sabar jelah aku bacanya...eeeee cumel-cumel kan baju baby nanti hakak mila belikan baju sorang satu untuk adik-adik kesayang ni er....adik kauuuu kau mampu? hahahaha...

    ReplyDelete
  10. entry nory selalu buat akak tergelak tau .. hahahaha ... excitedkan nak ade ahli baru ni ... kalau takmoo upin ipin meh bg amir meh ... hahahaha ... bgs jugak dah ade almarikan, jadi takdalah berselerak baju .. dasn boleh bajet mana lg nak membeli

    ReplyDelete
  11. alahai so sweet. sronokkan menanti org baru..

    ReplyDelete
  12. akak kedai mana beli ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli kat kedai perabot,Putra Perdana Puchong...

      Delete
  13. ada name kedai x. or full address. puas cr almari mcm ni

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)