Followers

Monday, December 30, 2013

Rezeki hujung tahun, habuan untuk diri sendiri..



Abi selalu tegur, "sayang ni asyik beli baju baby je, dah penuh dah lemari baby tu haa, cer beli barang2 sayang plak, lama dah sayang tak membeli."..Hurmm haah lah, rasa macam dah lama tak beli barang untuk diri sendiri, tiap bulan asal dapat gaji je, beli barang baby, Abi bagi duit nafkah pon pulun beli barang baby jugak..Itulah penangan anak pertama kot, langsung tak pikir pasal keperluan diri dah, pikir pasal keperluan anak je, selagi tak complete barang2 baby, selagi tu susah hati.

Alhamdulillah, bulan ni ada rezeki "lebih" Allah bagi, list barang baby pon Abi dah tolong complete kan dah, so baby bila2 je awak dah boleh keluar dah, tapi tunggu lah genap 9 bulan ek..Kuar awal2 kang, mama rindu plak kenangan manis kena tendang2 perut ni..hehehe..Bagi mama cann lalui detik2 indah ni sampai cukup 9 bulan k..Baby jangan notty2 taw..

Pikir punya pikir, akhirnya tersambar lah henpon baru..Alaaa henpon murah je beb, henpon sedia ada dah lepu, tu pon hadiah besday tahun lepas Abi bagi, u give me, i give u back..Binik beli henpon baru, laki dapat henpon lama binik jela..hehehe..Dah binik memang peel gitu, asal menda baru mesti binik nak rasmi kan dulu..Standard lah tu kan..hahaha...

Ini sebagai tanda penghargaan buat diri sendiri lah ni kononnya, lama dah tak hadiahkan untuk diri sendiri, sempena tahun baru tak lama lagi, henpon pon berwajah baru..hehehe..Harap2 henpon ni bertahan lama lah dengan aku, ikut hati nak sambar Note 3 je, haishhh tapi kalau ikut hati memang jahanamm lah..So, ikut kemampuan jela ek..Yang penting, syukurrrr dapat henpon baru..

17 comments:

  1. wah hp baru..bole la amik gmbr baby nanti byk2

    ReplyDelete
    Replies
    1. baby tak kuar lagi, tgkap gambar syok sendiri dulu lah...hehe

      Delete
  2. za teringin nak tab r.. senang nk update blog, xyah bk lptop.. kononnya r.. hahaha..

    nory, cite psl hp ni kan, za teringat mcd ckp msa mkn kt flora. isteri hp canggih2 tp xtau guna, tgk laki msg2 hp cap ayam je tp tau setting hp isteri.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. taw takpe,za..
      zul pon baru ni arr merasa henpon canggih tu pon henpon lama nory lah dia amik..heheh..selama ni dia tukang setting henpon je, nory taw pakai jee..hehehe

      Delete
  3. yeay hp baru tu, best2 nory, patutlah mila tgk zul duk upload gambar dkt IG je dia dah ada hp canggih jugak hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...zul tengah kemaruk tu mila..
      asyik instagram je, habis gambar aku muka selebet pon dia letak kat instagram...adoiiiyaii...

      Delete
  4. Standby amik pic baby byk2 nnt nory.
    #yg ni brapa riban?

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah je kak, tak sampai riban2 pon..
      8++ lbh je..

      Delete
  5. oklah ni .. sy pun x mampu huhuhuhu ... satu kepuasan kan kalau dapat beli brg utk sendiri ... kire mcm penat lelah setahun bekerjalah ni .. tp percayalah bile dah ada anak mmg keutamaan kat anak kikiki.. bkn takat yg pertama kot nory .. hihihihi

    ReplyDelete
  6. ooo patuttlaa tadi yaya tengok zul upload gambar nory makan nasik ayammmmmmmm hihihihii
    :))

    ReplyDelete
  7. sy pon pakai henfon yg sama... terpaksa beli time tu...henfon lama dah teruk sgt da

    ReplyDelete
  8. Wah best nye..sy ni tetap la setia lg dgn nokia rm80 je..hehe..

    ReplyDelete
  9. tahniahh.. bestnya dpt hadiah cenggitu. hihi..
    mesti senyum je spnjang hari kan

    ReplyDelete
  10. kirenye zul dah ade wasap lah ni? wahhhh hebatt! andi pun kene ade satu ni. biar boleh berwasap meke nii. hahhahahhaa

    ReplyDelete
  11. Sama ngn saya laaa ... best. Nk follow instagram ...

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)