Followers

Monday, August 18, 2014

Raya belum berakhir


Iqy dah siap nak gi beraya, setiap weekend busy ke rumah sanak saudara, maklumlah sedara mara semua merata kat KL ni.So, takleh nak ngelat dari datang beraya, lagipon bukan selalu dapat ziarah camni, hari raya jela pon..Weekend baru ni Abi kerja, tapi tetap tak menghalang kami dua beranak (aku & Iqy) untuk pergi beraya ke rumah sanak saudara, kesian Abi kena tinggal,takpelah demi mencari sesuap nasi kan..Cik Bini sangat memahami.. Sabtu Ahad penuh dengan jemputan dari rumah ke rumah, Iqy penat kemain sampai tiap kali pegi rumah orang, mesti dia tido..Pegi umah lagi satu, pon tido lagi..hahaha..Penat kena gomol pon yer..Bertabahlah anak mama oii..haha..

Hari sabtu umah jiran mak aku dengan rumah sepupu aku kat Kinrara.Takde gambar time ni batteri hnpon flat habiss..huhu..Kalau rumah sedara limit satu hari 2 rumah je, sebab biasa kalau rumah sedara mesti duduk lama2 sikit kan...heheh..Tapi perut full macam pegi 10 buah rumah..perghhh..perghh..


Hari Ahad plak, rumah pakcik aku kat Cheras dan rumah makndak aku kat Kg. Pandan, Ampang..Rumah makndak kitorang stay lama sikit, sebab mak aku suruh tunggu dia sampai, dia keluar lambat rumah lambat dari kami.Aku follow abang aku dulu, tu yang cepat sampai..Iqy siap mandi terus kat umah makndak aku.Dah kepamm habis bau badan seharian gi beraya..Merengek mandi air sejuk, ngade nak mandi air suam je..Selera mat salleh sangat taw..;hahaha..Mak aku sampai terus melepek kat nenek je dengar nenek bergosip..ahahha..

 Gambar blur anak buah tangan tak bedung tangkap gambor...sabooo je laa aku..hahaha


Iqy mood malas nak layann, biasa dia sorang je kongker kamera kan, kalini mama join sekali, buat muka tak puas hatiii...hahaha..


Tengokk tu nampakk mata je..Kemainnn buat muka tak puas hati dia nak dia sorang je bergambar..Orang lain takleh join sekali...Giler kuasaaa ini budak taw..huhuhu..



Ok, Iqy pi duduk ngan nenek, kasi can mama n Ashu plak berdualfie.hehehe...Kami adik beradik memang memiliki "cacat" kekal di pipi..Lesung pipit boleh, lesung batu pon boleh..ikut suka ko lahh...Nak tumbuk belacan meh tumbuk kat pipi kitorang...hahaha..



Ni anak buah aku, Dicha...Tua sebulan dari Iqy..Tapi si Iqy lagi besarr dari dia..Dicha gigirl , takpe slim, baru cunnn...hehehe.


Dicha kalau tak pakai headband nampak macam baby boy, sebab rambut dia segan2 nak tumbuh..Padahal cukur sama dengan Iqy..Takpe Dicha, Yun Nam kan ade, jangn risau sangatlah soal rambut tu..Pakai headband, setel masalah..hehehe


Iqy dengan muka garang nya...Kemain giler kuasa nak dia sorang je bergambar, orang lain join, buat muka tak puas hati...Amboiiiii dia tu...Biasa sangattt..


Apa mama ni nak gigit2 tangan Iqy plak, takmo kawan mama n ashu,,Iqy nak bergambar sorang je taw pasni..mama n ashu duk tepi diam2..Iqy takde mood nak senyum ni..huhuhu

10 comments:

  1. awat xhabaq nak nak mai cheras. kalo x bleh jumpa baby iqy. heee

    ReplyDelete
  2. Iqy pasrah diperlakukan ...hik hik hik... Iqy bila nak raya dengan abang Ash??? nanti kita boleh main pool sama2...

    ReplyDelete
  3. iskkkk Iqy ni suka wat acik geram tau.... awak ni comey sgt, bole nak geget sikit x... he3

    ReplyDelete
  4. wahh.. byk la iqy collect duit raya..

    ReplyDelete
  5. Alat Menambah Ketingggian
    yang berkesan. 3cm-9cm dalam hanya 90 hari. Jaminan Wang Dikembalikan. Hanya di
    TambahKetinggian.com.
    Penghantaran PERCUMA ke seluruh Malaysia. Beli yang original dengan
    TambahKetinggian.com

    ReplyDelete
  6. rayakan sebulan...
    comeinya dua2 baby tue..

    ReplyDelete
  7. ape ke iqy ni nmpk lg montel ni?
    mmg nak kena gigit ni! :P

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)