Followers

Wednesday, May 17, 2017

6 week pregnant - keluar darah coklat

25 April 2017

Hari ni nak ikutkan tarikh scan aritu dah masuk 6 week..alaaa rasa macam lambat nya lahaiii..aritu aku kemain konpiden ingat dah 8 week plus2 gitu, sekali scan jauh beza dengan tarikh LMP..Frust tak dapat tengok jantung baby lagi, baby so kecik lagi..huhuhuuu..

Harini setelah cuti selama 5 hari, yupp minggu lepas aku saja amik cuti rehat..Walau takde morning sickness or apa2 alahan, aku tetap nak cuti rehat2 jugak, nak feel camne org rasa morning sickness jugak.Tapi aku bersyukur lah sebab dua2 peknen aku tak kena morning sickness.Tapi selera makan membuak2, tapi jenis yang makan sikit tapi berkali2 tu, kalau sebelum ni aku jenis yang banyakk makan sekali harung, berbeza bila dah peknen ni, aku masih kuat makan, tapi jenis yang makan sikit2 tapi kerap lapar..Sama macam Dak Iqy dulu juga, jenis lapar tengah2 malam buta.Nasib lah dapat shuben yang tak pernah sekali pon merungut tiap kali aku paksa dia beli makanan tengah malam, kadang time dia dah tidur pon.Ya Allah berdosakah aku???

Bukan time peknen je tau, kalau tak peknen pon memang dia macam tu, aku je kekadang sampai tak sampai hati nak kejut dia, try jugak tahan lapar..Tapii dah peknen ni, takleh nak tahan2, kalau tahan takleh tidur, pastu emooo je selagi tak dapat makan...hahahahahaha...Bertabahlahhh encik laki yer...
Okey2, nak cerita ni haritu masa start keje selasa aritu, masa kat opis, pepagi macam biasa sampai opis mesti nak ke toilet, peknen kalini aku perasan yang aku kerap kencing.huhuhuuu..Pastu masa dalam toilet terperasan ada "brown spot" kat panties..ermm betulke nama dia brown spot, dia macam tompokan kaler coklat gitu.nak kata aku makan coklat, tak mungkin sampai kena panties kan..okey tak kelakoo..so tetiba cuak, sebab first time kan, masa Dak Iqy dulu takde, tapi tak  cuak sangat mulanya sebab pernah terbaca tu antara tanda2 awal kehamilan gitu..Aku menung depan PC..Walau tak cuak, tapi ada perasaan risau jugaklah, masa tu perut takde rasa sakit.Tiba petang sikit, start rasa sengal2 sampai sakit2 pinggan aku.Tapi darah dah stop.Aku cuakk jugaklah..Terus rasa bersalah sebab dah 3 hari culas makan acid folic, taktau effect dari tu atau apa kan..Nak.kata buat kerja berat takde jugak, cuma sehari sebelum tu , aku buat kerja rumah yang biasa2 je, vaccuum n mop lantai satu rumah, tapi takdelah angkat berat apa2 pon, sebab Abi ada kat rumah, aku buat kerja rumah pon sebab bosan plak baringg je satu hari, tu yang buat jugak kerja rumah sikit2, tu pon ada hati ajak Abi alih katil bagai, uishhhh nasib baik tak buat..

Sempat whtsapp Za tanya dia sebab setahu aku dia pernah kena masa dia peknen dulu, dia kata dulu dia keluar masuk hospital pasal benda tu..hurmmm aku cuak balik..balik tu inform abi, abi ajak gi klinik aku cakap taknak, sebab dah tak keluar darah lagi, cuma perut sengal2 dan sakit pinggang je, aku baring je sampai lepas isyak baru larat bangun tu pon sebab tetiba nak makan aiskrim, hahahah ko dah kenapa?sebab nak makan terus jadi sihat, hilang dah sakit pinggang tu.Pastu mintak nasi goreng ayam medan selera plak,terpaksalah Abi keluar hujan2 pergi beli..Alaaaa kesiannya, tapi terpaksa jugak suruh, sebab perut lapar kemain sampai rasa nak telan orang.hahaahha..

Esoknya bangun pagi check panties tgk takde darah dah, perut pon tak sakit dah..Sampai opis pinggang plak sakit, adudududuuuuu...Mungkin faktor usia kot kan, dah tua2 ni biasa lah..Positif jelaa..Abi whatsapp tanya kondisi, aku okey je cuma pinggang je sakit..Tengoklah kalau ada keluar darah lagi , baru pergi klinik.Doa banyak2 moga adik baby kuat dan sihat..Mama dah ada nama dahni untuk adik baby tau...hekhekhekhekkkkk...

0 comments:

Post a Comment

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)