Followers

Tuesday, May 16, 2017

Mengandung kalini pon takde alahan, yeayyyy hakak suka!!!


17 April 2017

Alhamdulillah harini genap 8 minggu 3 hari bermaksud dah genap 2 bulan dah adik baby dalam perut.Still tak percaya lagi, setakat tarikh 17 Apr 2017 ni cuma beberapa orang yang dah tahu pasal berita mengejut ni.Mula aku bagitau mak aku, mak aku plak tak pandai simpan rahsia terus bagitau maklang sebelah rumah aku, then papa dan adik aku pon tahu.Hari yang sama, Abi dah annouce kat grup adik beradik dia.Tau2 je adik ipar aku wassap, terkezutt hakak tau..hahahahaa..Terus ajak adik ipar join sekali dengan harapan ada geng lah beranak hujung tahun nanti..hahaha ko dah kenapa, beranak pon nak ajak geng.Takuttt lettew!!!..

Pastu weekend aritu, Abi plak bagitau kat Along aku, dorang kan member kamceng, lagilahh tak boleh simpan rahsia, Along aku dah tahu, dah tentu lah dia menganjing aku..hahahaha..Sebab before ni aku selalu je mengelak kalau orang tanya bila nak beranak lagi.Sekarang dah tak boleh nak elak lagi lah..Hadap jelaaa..hahaahhaha..Eh tapi seronoklahhh peknen kalini, rasa lebih disayangi, lagi2 Abi jadi lebih over protective gitu..Dak Iqy lari2 pon Abi suruh main tempat lain jangan dekat2 dengan aku , takut Dak Iqy lompat atas aku..hahahaha...Terus rasa nak beranak tiap2 tahun..hahahah..Sejak dah tau peknen ni, segala kerja rumah semua Abi take over, sebelum ni dia akan tolong2 mana yang aku tak sempat buat, tapi sejak dah preggy lagi ni, Abi suruh biar je semua nanti dia setelkan..Tenkiuuuu Abi..

Dan yang paaaling bestnya peknen kali kedua ni, sama macam peknen kan Dak Iqy dulu, takde muntah2, takde morning sickness semua, cuma kepala je cepat pusing.Pening je memanjang..Pastu keje asyik nak melepek je, tak muntah pon badan rasa letih je, kenapa ntah, rasa nak baring je, balik dari kerja je, terus syiottt landing depan TV.Syiokkk ooo..Tapi tak tido pon, cuma rasa nak berbaring je sentiasa.Minggu lepas pon aku amik cuti 3 hari untuk berehat.Sambung terus sabtu ahad, syiookkknya cuti 5 hari..Harini start kerja lemauuu, tapau kuih siap2, sebab time peknen ni, perut setiap masa mintak diisi.

Pasal jantina plak, aku tak lah berharap sangat, tapi naluri aku kalini kuatttt mengatakan baby girl, taktaulah kenapa terlalu yakin.Tapi kalau keluar baby boy, tetap terima tetap sayang jugak..Tapi naluri aku ni kuat bebenor, tak taulahhh kenapa, kalau betul alhamdulillah lah..Korang doakanlah aku dapat baby girl kalini , boleh aku tutup kilang sementara.Kalau ade rezeki umur 35 nanti plak nak lagi sorang..Kemainnn lagi planning nya..hahahahah

2 comments:

  1. wahh iqy dh nak dapat adik. tahniah. jaga diri tau nory

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)