Followers

Friday, September 28, 2012

Bile nafsu bershopping dtg membuak2

Bulan ni kemain lg aku bershopping on9.Kalau bulan2 sebelum ni, hanya cuci2 mate je, tapi bulan ni belum dpt gaji lg dah start cuci mate dan akhirnya..Upppss!! Terbeli sudah...hehe.Kali ni aku jumpa on9 butik baru kat fb, jom terjah sini Elly'z Fashion. Bagi aku baju2 yg dijual kat sini dijual dgn harga yg sgt berpatutan skali berbanding butik on9 yg lain.Kebetulan plak dpt discount sbb suami pade owner butik ni dulu bekas fotografer kitorg mase kawen dulu.Heheh..thanks Elly & suaminya Pakcik Aal..Aku beli dress pink, sbb skrg mcm dah malas nk beli seluar, lgpon aku bkn pembeli tegar seluar, slalu klu aku shopping pon, byk beli baju je, seluar aku ade 2,3 helai je dlm koleksi aku.hehe..Jadinya, aku rase lg bagus klu aku beli dress,snang xyah pikir nk pakai seluar ape.Dahlah kebanyakan seluar jeans aku smua dah ketat2 tang montot & peha perghhh...hehe,
Amacam ? ok ke? Yg penting aku suke kan nya...hehe
Lepas dah kompom order, aku berjalan plak ke butik on9 yg seterusnya.Butik ni aku dah pernah review dulu kat entry sbelum2 ni, mase tu aku menang jumpsuit dr butik ni.Kat sini pon aku suke cuci2 mate, cantik2 smua nyer.Sjak dr dpt jumpsuit percuma aritu, ni baru first time aku menshoppingkan diri kat sini.Jom cuci mate kat sini plak..Ashanim Dress Lab Page..Ape yg aku beli kat sini? Mulanya aku nk beli dress lagi, tp tiba2 terasa nk beli cardigan plak.Kalau td dress aku kaler pink, kalini aku beli cardigan kaler pepel kusam plak.Rase2 matching tak ngan dress pink aku tu nnt.Teringin plak nk mencolourfull kan diri ni ar.hehe..
Dah lame berkenan ngan jaket @ cardigan tu..Tp baru skrg beli nyer..hehe
Dan last sekali aku singgah plak ke butik ni Sweet Iman's Shoppe..Ape plak aku buat kat sini kan? Dah tentu lah nak beli ole2 sikit utk anak buah tersayang, Baby Kyrra..Sebenarnya plan sebenar nk beli kan Kyrra ,rocker baby.Tapi disebabkan bajet dah lari ntah ke mana, so aku decide nk beli "Learning music mat" je utk die.Ni pon merata aku servey harga, last2 jumpa kat butik on9 ni yg plg murah sekali ngan postage baru RM42.Kat tmpat lain RM50, tu belum masuk postage plak tu.Nasib baik aku servey dulu.Dan akhirnya dah beli pon.Tak sabar nk tgk Kyrra landing kat atas tu.hehe..

Cukuplah utk sehari aku bershopping, tnpa keluarkan peluh, tanpa keluarkan duit isi minyak kete, takyah nak bayar duit parking, just duduk depan pc, pilih2, bayar, setel..hehehe..Total yg aku spentkan utk shopping semalam adalah RM132 je..Utk 3 barang..Oklah tu kan..Takdelah membazir sgt.hehe..


6 comments:

  1. shopping online mmg leh wat ketagih..

    ReplyDelete
  2. Tak salah shopping.. Reward diri sendiri kan.. =)

    ReplyDelete
  3. shopping online mmg best. pilih2 then click pastu bank in. then barang smpai. duit pun lancar ja jalan. haha.

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)