Followers

Friday, September 21, 2012

Tak paham bahasa

Warghhh tension giler aku kat opis arini.Dahlah lady boss aku balik lmbat harini,hurmm terpaksalah aku pura2 membusykan diri,padahal keje semua dah setel dah, tray aku pon dah kosong dah tak tinggal sekeping pon document,smua aku dah file kan siap2, yela sok kan dah cuti 2hari.Penat taw tak pura2 wat busy ni, tak terkira bape kali dah aku dok buka tutup buka tutup file kt atas meja aku ni, siap boleh hafal dah sgala isi kndungan file tu ( ok tipuu)..
Tgh sibuk membusykan diri, telefon opis berdering,mcm biasa aku yg pick-up.Perbualan nya mcm ni lah lbh kurang..
Aku : Hello , good afternoon...Can i help you? (kemain lagi kan,"skeeping" tu..haha)
Caller : Hello, please pass me to Mr Chin.
Aku : Sorry sir, Mr Chin dah keluar.
Caller : oh ok..why i call his mobile, his children yg pick-up?
Aku : I don't know lah sir...u try call again lar.
Caller : i want ask u about the quotation,can u help me?
Aku: sorry sir, saye bukan bahagian sale,,sye taktaw nk bincang soal hrga, cmnilah sye bg no.fon salesman saye..012-363....
Caller : No..no..no...(dgn nada sgt marah & menengking)..sye nak tanya awak.kenapa awak mcm tak nak layan soalan saye..
Aku : hurmm..sorry sir, bkan xnak layan, tp sye taktaw lgsung pasal sale, bukan sye yg hndle..
Caller : aiyaa..takkan u tak taw langsung, cmne u boleh keje situ klu u taktaw ape2..
Aku : saya kat sini keje sbgai kerani je, klu berkaitan sale, cik boleh call saleman & boss saye..
Caller : (sgt2 marah)..ok, bagi saye no.salesman tu..very waste mt time larr..
hurmmm,,,tu lah lain kali klu org tgh bercakap jgn main nk potong je, bagilah aku ckap habis dulu..Taw nk marah melulu je, sakit hati kite ni taw.Hampehh punyer customer..Kalau lady boss aku xde tadi, dah lama aku tengking ko balik..Puihhh...hampehhh betuii...

7 comments:

  1. memey vongok....menyirap darah ni arr...sakit hati kite...hikhikhik

    ReplyDelete
  2. ee..bengang je ngn org cmtu..cina ek?hmm biasala..sape suruh mkn bnda haram..hihi..

    ReplyDelete
  3. cina...sungguh x faham bahasa ;)

    ReplyDelete
  4. @anna alaui haah...cine..hurmm geraaamm betul...klu dgr cara die ckap td, mmg rase nk hempuk je...dah ckp boss xde kat opis, pastu nk marah2 plak..

    ReplyDelete
  5. @Cik Awin mmg dorg ni x memahami, taw nk serbuuu je..

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)