Followers

Tuesday, September 18, 2012

Murah Rezeki..Alhamdulillah


Semalam kan cuti, hubby kerja,tggallah aku sorg2 kat rumah.Aku bgun awal pagi, lepas dah kemas2 umah, aku melepak balik kat depan tv smbil baring2.Tghari plak aku terus on laptop & start on9 FB.Buka2 notifications,  receive tag from kak Nana (blogger femes) ucap tahniah.Aku blur2 mase tu, dlm pale otak fikir takkan aku menang.Sbb nama aku mmg jarang ade luck...hahaha..Tapi alhamdulillah, mgkin dah nama pon rezeki kan, aku terima jela.Dapat cash RM100 as a "duit raya"..Mmg sgt2 bergune taw nilai RM100 tu mase saat2 genting ujung bulan ni..hehehe..


Puas aku gosok2 mate aku mase tgk annouce dr pihak penaja tu.First time aku menang duit cash ni taw.Tu yg aku jakun sikit tu..hikhikhik..Mase dpt taw tu terus tipon hubby smbil melompat2, aku mmg gedik pon..ahahaha..hubby pon terkejut gak tp die percaya..hehe..aku je yg tak percaya pada mulanya.

Mase tu baru aku teringat balik mimpi aku 2 minggu yg lepas, aku mimpi ade sekor kucing yg comell sgt2 masuk kat rumah aku.Dlm mimpi tu aku teruja sgt sbb x penah tgk kucing secomel tu.ala2 kucing baka scottish tu, mate bulat, bulu putih bersih, muke pon bolat.Dalam mimpi tu aku main2 ngan kucing tu smbil berniat nk bela kucing tu tp takut klu kucing tu dah bertuan.

Lepas bangun dr tidur, aku terus google tafsir mimpi.Nak taw ape tafsirannya..bace ni..

wallahualam...ape2pon, aku bersyukur sgt dgn rezeki ni.Rezeki yg dtg tepat pade mase.Alhamdulillah..Skrg ni dah makin bersemangat nk join contest..walaupon tak selalu menang, tp apa salahnya kalau kite mencuba kan.Tuah ayam nmpak di kaki, tuah manusia, rezeki manusia, sape yg taw kan..


12 comments:

  1. wahhhhh....alhamdulillah...rezeki2..hehe..

    ReplyDelete
  2. sok nk dgr story falsya & kak nana plak....mesti menang besar ni....bestnyer...nory baru nk berjinak2 ni...hehehe

    ReplyDelete
  3. wow....bestnya...sgt bermakna rm100 tu skang ni...congrats dear..

    ReplyDelete
  4. @anna alaui sgt2 bermakna, poket mmg tengah kering ni...heheheh..

    ReplyDelete
  5. tahniah menang 100..tu member blog akak tu die dk dubai tp ada butik kt kl

    ReplyDelete
  6. congrats ye...

    salam kenal... follow sini trs..

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)