Followers

Tuesday, September 18, 2012

Sambutan Merdeka Raya 2012


Meriahnya raya kalini, kebetulan plak kite meraikan hari kemerdekaan.Bile di"combine" kan jadilah majlis rumah terbuka merdeka raya..hahah...tak gitu~~~Aku tak lepaskan peluang memenuhi jemputan majlis dewan terbuka yg diadakan kat dewan area kawasan perumahan mak aku ni arr.Walaupon mase tu  kempunan x dpt makan sate, sbb mjlis baru nak mula je, aku dah balik umah mak aku sbb perut aku sakit sgt time tu.Rase nk pitam je berdiri nyanyi lagu Negaraku & lagu Merdeka raya.Hurmm , dah xde rezeki nk wt cmne kan.Takpelah dpt tgk gmbar pon jadi lah.hheehe..Tu pon aku pass kamera kat abg aku suruh tgkap gmbar mak & papa amik hadiah utk pertandingan hiasan rumah bertemakan merdeka raya.Rumah mak terpilih sbagai Top 10, tempat keenam.Jadilah kan...hehe

Mase ni sessi bergmbar dgn pemenang hiasan basikal & pakaian beragam terbaik..Tahniah adik ezam..Die pon layankan aje kitorg ajak die bergambar.hehe...polular tu..


Yg ni plak , abang aku bergambar ngan anak sedara kitorg,walaupon die kalah tp cantik jgk taw hiasan basikal die tu...hehehe..


Mak & papa pon x lepaskan peluang nk bergambar ngan adik ezam..Baju die mak die sndiri yg jahitkan taw.Gigih kan mak die..mmg layak pon die menang.


Antara juadah2 yg aku tak sempat jamah pon..huhu...kempunan aku..hikhik


Antara peserta cilik yg mengambil bahagian.Anak2 buah aku balik kampong plak time ni, klu tak mesti dorg pon join same..


Dah mcm super mario plak.


Barisan2 peserta2 cilik yg mengambil bahagian..Bersemangat betul kan dorg.Semangt cmni lah yg kite harus semai dlm diri .Semanagt cintakan negara.Alaaa bukan negara sape2 pon, negara kite jgak kan..



Amacamm...mmg layak kan die bergelar juara..semangat betul..hehe


Sate...sate...sate...tak smpat jgak aku jamah, perut punyer pasal, ape pon aku tak dpt makan..cian aku..


Mase ni perut dah ok sikit, dah boleh bangun dr katil,siap bergambar lagi.Kalau pasal bergambar, mmg terus sihat dan aktif...hahahaha




Mak & papa di depan rumah, tahun depan kite cuba ;agi k.Hrp ade rezeki jadi juara plak tahun depan..hehehe..mane lah taw kan, klu ade rezeki...hehehe








**Raya dh habis dah weyyy..No more....no more....umah terbuka..dok umah diam2 ok..hahahahah...tggu raya haji plak, insyaALLAH kami akan ke Terengganu raya haji nnt...See ya!!!

8 comments:

  1. wahhh..betul meriah sambutan merdeka kat tmpt nory..;D

    ReplyDelete
  2. haah setiap tahun mmg mcm tu..hehe..

    ReplyDelete
  3. Huwaaa.. meriahnyerrrr ! Macam family zana... Semangat MERDEKA!!

    ReplyDelete
  4. @::EIDA:: meriah...tp xleh lawan family zana...family nory kecik je...heheh

    ReplyDelete
  5. meriahnya tgk



    btw, salam kenal ye.thanx drop komen kat blog saya :)

    ReplyDelete
  6. @eKa hye eka...nory dah lame silent reader kt blog eka....hehehe...

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)