Followers

Tuesday, June 9, 2015

Mandi pool kat rumah opah

 
Rajin kan anak bujang toa'ng2 tu sapu keliling rumah opah dia.hahahah..Pestaim jumpa penyapu.Kat rumah memang aku tak bagi dia main pon, kang habis satu rumah bersepai dengan bulu penyapu.Bila kat kampong, apa yang dia tak boleh buat kat rumah, dia boleh buat, suka lah dia.Bebasss..Bebas berlari, rumah opah plak lapang takde perabot, senang dia nak berlari kesana kemari.Bila lepas kat luar, terkesima dia tengok ayam, panggil ayam pon macam panggil kucing,hantamlah labuuu.Dapat jugak main pasir, seronokk sangat lah dia..
 
 
Jakun giler jumpa penyapu, kehulur-kehilir diseretnya batang penyapu tu, bersih keliling rumah opah..hahaha
 


Muka macam terpaksa je, tapi diri sendiri yang rajin sangat nak menyapu kan..haaaa...hadapp..
  
 
Gigih dok menyapu, dengan harapan ada ganjaran menanti..Ingat free ke? bayar arr...hahahah..Oooo ade udang disebalik mee ek..
 
 
Oklah, oklah..disebabkan Iqy terlebih rajin, abah kasi upah mandi pool okey..Iqy sapu, abah pump pool yerr..Suka tak suka tak?Opkoslahh suka terkinja-kinja kan..
 
 
Yeeehhhaaaa...heavennnya!!Dah penat sapu rumah, berkubang plak dalam "pool" ..Pool ni hadiah dari Mummy Yaya masa besday Iqy tempoh hari, ni first time Iqy rasmi sebab rumah Iqy sekangkang semut tak muat nak tebar pool ni kat tengah-tengah rumah, hahaha..So, kebetulan balik kampong, kite hangkut bawak balik kampong dan tebar depan rumah opah.Luasss sikit..Sepupu sepapat Iqy pon join sekali, tapi dorang malu-malu plak, Iqy okeyy je mandi sama-sama..hikhik
 
 
Dah terbiasa mandi kolam kat kolam renang, so dipraktikkan ke pool belon plak.Siap selam-selam lagi, heyyy mama yang cuak takut dia lemas, dia boleh gelak terkekek2 plak, tak lawak okeyy..Mana belajar ntah kuak lentang bagai..Heyyy anak, anak, anak..Urut dada je mama tengok peel ko..
 
 
 
Ni time tengah behave, elok je dia duduk diam-diam tepuk air je, sekali dia buat aksi kuak lentang, dan asyik ulang buat je, mama campak henpon ketepi lahh, kang pape jadik, mama jugak yg susah nakk..huhuhu
 
 
Sampai ke petang dok berendam sakan, suap nasi, kemain banyak makan nya, syukur selera dia dah kembali, sebelum ni punyalah payah nak suap nasi ke mulut dia..Balik kampong, mandi pool, makan, minum susu, tido..Kalau duduk lama-lama mau tembun balik dak iqy ni, sekarang dah selim melim dah..Jaga body katenya...hahahha

7 comments:

  1. sronok rizqy berendam dlm kolam

    ReplyDelete
  2. Bestnye iqy dapat berendam dlm kolam..berani nye iqy menyelam..

    ReplyDelete
  3. apasai Iqy kurus??? haiii..pulih lepaknye anak bujang...esok takut makwe nak dekat..hehehehe

    ReplyDelete
  4. Ewah..seronoknyer iqy mandi2 ye..

    ReplyDelete
  5. Assalam nory,
    iqy kurang selera ek???
    takpa3
    pelan2 cari makanan yang dia soka yer :)

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)