Followers

Wednesday, October 14, 2015

Cuti pon kena kerja

 
Hai olls, SALAM MAAL HIJRAH.
 
Kesian kan cuti pun aku kena kerja jugak.Jeles taw tak tengok orang lain cuti bersenang lenang kat rumah,aku plak kena pergi kerja, Taw tak betapa berat nya kaki ni nak melangkah pergi kerja pagi tadi dahlah pagi tadi sejuk sempoi je, kalau cuti, ohoiii bahagianya tarik gebar sambung tidur.Nak taknak dengan langkah lemah gemalai, bangun jugak gosokkan baju kerja Abi, malam tadi tidur awal pon ngantuk lagi.Haishhh...
 
Sampai opis, semua dok sakat, eh harini cuti, apsal uolls kerja?.Hek elehhh..Macam tak taw plak, dah nama pon kerja company komunis, bertabahlah yer anak-anak, kerja je la selagi belum tutup mata.Huhuhu..
 
Lady boss aku lagi bijak, awal-awal lagi dah cuti , macam dia plak nak sambut awal muharam kan..Lempang kang, arrr..Disebabkan lady boss takde, kitorang pakat selfie welfie lah pagi-pagi buta.Mood nak buat kerja pon kelaut, padahal menimbun tak pernah surut-surut pun kerja aku tu.Haishh..
 
 
Dan disebabkan harini Awal Muharam, berbaju kurung lah iolls harini.Kadang-kadang pening kepala pikir nak pakai baju apa pergi opis, sape ada masalah yang sama macam aku, angkat kening sikit??heheheh.. 
 
Oklah tu je nak bebel harini, nak sambung buat kerja.Telefon opis ni berbunyi je dari pagi tadi, ko tak reti nak cuti ke telefon oiii, memekak je keje ko, stressss hakakkk taw tak..grrrrrr

3 comments:

  1. sama la kita.. harini kena kerja juga..

    salam maal hijrah..

    ReplyDelete
  2. Hahaaha sabar ya kak.. Biasalah kalau mencari rezeki ni.. Redha ja la kan. Haha. Lissa pun salau ada masalah pilih baju kerja. Tapi, warna kuning ngam sangat dengan akak.. Nampak ceriaa :D

    ReplyDelete
  3. hehehe..klakar la akak ni... takpe kak.. cari rezeki utk family... selamat bekerja kak.. :)

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)