Followers

Wednesday, June 12, 2013

Haii Cik Mangga Epal..



Malam tadi, pukul 9 aku dah bentang toto kat depan tv sambil golek2, Abi kat dalam bilik tengah khusyuk main game, takpe kasi chance dia hadap game puas2, aku khusyuk layan Masterchef & Meletop sambil layan mata nak tidor..Lepas habis cerita Meletop, Abi keluar dari bilik terus tanya aku, "Syg nak makan mangga tak, abg nak buat kuah rojak sendiri ni".Aku jawab "Nak,nak, memang tengah tunggu abg offer pun, sebab syg malas nak kupas mangga"..hahahaha..Abi jawab "Ok, abg buat kejap"..

Aku pun follow Abi ke dapur, rasa macam pemalasss sangat plak kalau tak menolong sikit2 kan, terus jadi rajin, aku pun potonglah 4 biji buah mangga epal, tapi tak semua nya muda, ada yang dah nak masak pun, sebab aku letak dalam kereta dah 2 hari...hhehehe..Ni pon boss aku yang bagi, tapi boss suruh aku amik sendiri berapa bijik aku nak, segann lah nak amik banyak2, aku amik 10 biji je..hehehehe..Aku memang suka makan mangga muda colek2 ni, kalau dapat kat aku, aku hadap sorang je, Abi pun serrender sebab dia tak tahan masam, tapiii aku makan sampai sakit-sakit perut, sikit pun aku tak menyesali sebab tu memang feberet aku..hihihihi..

Kuah (rojak) dia plak Abi yang buat sendiri, bukan yang simple mimple kicap dengan gula tu yer, tapiii ni speciall punya, macam makan rojak buah tu, cuma kalau letak kacang tumbuk laaagiii sedap..Tapi tengah malam2 buta, mana nak cekau kacangnya, bedal je la apa yg ada.


Pukul 12 tgh malam, org semua tengah lena diulit mimpi, kitorang segar biji mata lagi layan mangga muda yang masaaaammmmm tu...Perghhhh menjejes air liur, balik ni nak pulunn lagi lahh..Walaupon pagi tadi cerry berry, tetap tak mematahkan semangatt nak bedall lagi mangga epal tu petang nanti..hurmmm nyumnyumnyumnyum...Thanks Abi sebab sudi layan tekak bini mu ini di tengah2 malam buta.Kuah rojak abg sedapplah, nanti buat lagi ek...kihkihkikhikhih..



53 comments:

  1. Assalamualaikum. bestnya suami dia pandai amik hati isteri. nory mengidam ni ada isi ke yanggg? hehhehee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa kebetulan je zul pon mengidamm sama...hehehe

      Delete
  2. sampai terasa di tekak kemasaman dia nory...

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghhhh dia punya masaaammm mmg perghhhhhhh....

      Delete
  3. sedapnya....nasib baik baru lepas makan mangga jgk...tp cicah dgn kicap gula biasa jer...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh skrg mmg musim mangga ek....
      ni rasa nk makannn banyakk2 lagi ni..

      Delete
  4. berangan kunyah kunyah mangga depan laptop hehe

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. memang sedap kak..
      lagi masamm lagi sedap..hehe

      Delete
  6. laaa... ingat nk bagi resepi buat kuah rojak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. resipi lupa nank salin...tengah ralit potong mangga...hehe

      Delete
  7. Nory, bleh buat entry resepi kuah rojak tu? teringin nk try buat sendiri... heheheh :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaALLAH, nnt nory buatt...takdelah speciall sgt pon..simple je bahan2 dia...nnt nory mintak rezipi kat Abi..hehehe

      Delete
  8. Sedappnya.....terliur akk.... :P

    ReplyDelete
  9. Dah mcm dua2 mengidam..bertakung ayor lior akak ni dik non oi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah dua2 mengidamm kak,,
      tapi Abi serrender dulu tak tahan masam katanya...
      nory je steady hingga ke titisan terakhirr...hehehehe

      Delete
  10. sy pun trsa air liur brombak2 dlm mulut ni..sedapnya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. air liur berombak...??
      pestaim dengar ni...
      nasib baik tak tsunami..hahaha

      Delete
  11. Replies
    1. baby nak makan tu...
      nnt menjejes plk air liur baby nnt..
      hehe

      Delete
  12. huishhh sedapnyaaaaa mangga tu!... perghhhh!!!! memang mantop a kalau ada sekali dengan kuah rojak... slurrrpppp, untunglah suami akk chef! >.<

    ReplyDelete
  13. buat saya kecur..terliur bila lihat mangga tu

    ReplyDelete
  14. terus terliur air liur saya ni tau..hahaha

    ReplyDelete
  15. aduh~ terliur nyer tengokkkkk! mcm nak trus pi cari mangga je skang..hehe

    ReplyDelete
  16. jejes dah ailiooo.. glupp telan balik ailioo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik telan balik...
      kalau tak , banjiirr plak nnt..hee

      Delete
  17. sedapnya..tp tgh mlm tk sakit perut ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit perut jugak pagi esok tu...
      tapii tetap tak serik..hehe

      Delete
  18. adoyaiii menjejes airliur akak ni, yang he3.... terbaekkk la husband nory, wat sendiri kuah rojak... kot akak, cicah garam je jadi la ha3

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, tiba angin rajin dia...dia rajinn lah buat tgh2 mlm tu...hehe

      Delete
  19. melelehhhhh! jom join giveaway wani.. tak perlu buat entri blog ;)

    ReplyDelete
  20. wah, sedapnya! akak terliur lah.nak sikit...hehe

    ReplyDelete
  21. Replies
    1. tengokk je dah nmpak sedapp..apatah lagi bila dapat makann..hehe

      Delete
  22. Wah....mangga epal gitu...nak sikit..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah habis dah awak kite makann sorgg2..hehe

      Delete
  23. mangga epal muda???akak xleh mkn la...masam...xtahan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedappp kak...
      lg masamm lagii sedapp..
      nory sukaa..

      Delete
  24. aiyoyoyoo noryyyy.. memalam pun jadikkk . hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. makin malam selera makin menjadi2...hehehe

      Delete
  25. sedap nyer tgk. terliur ok..huhu

    ReplyDelete
  26. Hohoh kecur liur kecut pipi I tau.

    ReplyDelete
  27. nanti yaya datang rumah nory yaya nak request rojak zul satuuuuuuuuuuuu :)

    ReplyDelete
  28. alamak!! baca pun dah menjejes huhuhuhuhu

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)