Followers

Tuesday, June 11, 2013

Antara kemenangan terbesar


Tak tahu nak mula cerita macam mana, sumpah sampai harini aku still macam tak percaya dengan kemenangan aku beberapa hari yg lepas.Kang aku cerita lebih-lebih kat sini, orang kata aku riak membangga diri plak, tapi percayalah niat suci murni aku cuma nak berkongsi berita gembira je kat blog aku ni.Semuanya bermula dengan pen"joinan" diri aku ke event anjuran Tourism Selangor ni.Masa join cuma nak suka-suka nak tambah kawan baru, nak sibukkan diri dengan aktiviti je.Tapi bila dah join, kebetulan ada plak disediakan hadiah untuk 6 penulis blog terbaik berkaitan event tu dan satu hadiah paaaaalingg semua orang duk aim.Tiket flight percuma dari Firefly ke Medan, kau cakap dengan aku, sape yang taknak tiket free kan..Syaratnya kena tulis entry kat blog pasal Firefly je.Nampak je senang, tapiii kau tahu tak cmne aku berhempas pulas mengalahkan orang study nak jawab exam, macam buat assigment, bersengkang mata, sampai migrain, sampai aku MC esok pagi nya, sebab peninggg kepala tahap rasa nak hantuk kepala kat dinding je.Pecah rekod wa MC beb...kuikuikuikui..

Masa diberi 10 hari utk menyiapkan "assigment" tu,tapi aku biasa lah pemalass nak mampuss suka buat kerja last minit, gigih aku weyy karang ayat, carik maklumat, berbekalkan ilmu yang aku dapat masa pergi event tu, rasa tak cukup je, aku study lagi.Sampai kan jam kul 4 pagi, aku still tercangok depan lappy, siap kejut Abi lagi suruh temankan, dan aku hampir2 give up time tu, nasib baik Abi banyak bagi support, siap tolong aku google translate n susun ayat laggiii..Thank you Abi..Berbaloi usaha kita..Dan sebagai hadiah, nah tiket flight free ke Medan..Yeayy!!! boleh bawak Abi sekali..Thank you Firefly!!!


Sehari sebelum pihak Tourism Selangor umumkan pemenang, Yaya ada ingatkan aku n Mila suruh tengok2 kan page TS tu, tapi perasaan aku time tu, langsung tak excited nak tau pemenang, sebab aku rasa tak mungkin aku pemenangnya, sebab semua yang join lagi hebakkkk2 penulisan dorang, siapalah aku ni kan..Aku kan memang terkenal dengan sifat "kurang keyakinan diri" ni, so, aku tak pernah target yang aku boleh menang hadiah palinggg hebakk ni..Tapiii kalau dah tertulis rezeki kita kat situ, kat situ lah dia..Menggigil2 tangan aku baca nama aku sendiri diumumkan sebagai pemenang utama..

Ya Allah, tak terucap dengan kata2, kaku keras kejung aku depan pc opis, nasib baik boss takde, aku pun terus call Abi, menangis teresak2 aku bagitau Abi, Alhamdulillah, berkat MC satu hari, berkat berjaga sampai pagi semata2 nak buat entry..Terima kasih Ya Allah...Syukurrrrr Alhamdulillah...Tak lupa terima kasih jugak kat Yaya dan Mila, sebab dorang lah yang tolong check kan semula entry-entry aku tu, memandangkan mata aku dah naik julinggg ngadap lappy sampai ke pagi..Thankkkssss sahabatt donia akhirat..Eida pon banyak tolong bagi semangat, thank you eida...Tunggu ek korang, nanti iolls "open table" nak bawak semua gi Medan, tiket ada dua je, kalau tak dah tentu aku hangkut korang semua pergi sekali...hehehe..Dan paaaalllling kuat bagi semangatt, siapa lagi kalau bukan Abi, thank you Abi, walaupon masa aku taip entry tu, dia dah krohh krohh kat sebelah..Konon nak teman, last2 dia tertidoo jugak, kesiann dia..


Selang beberapa minit pastu, dorang umumkan pulak " Best Blog Write Up" berupa hadiah cash RM250, kalini aku lagi double2 terkejut sebab nama aku tersenarai lagi...Ya Allah , apa aku nak cakap lagi, murah rezeki alhamdulillah...Tak terkata apa-apa.Call Abi lagi sekali, Abi pun terkejut apsal banyak sangat menang ni, hikhikhikhik..Inilah orang kata ibarat bulan jatuh ke riba ek, tapiii dalam keseronokan terima berita gembira ni, Abi sentiasa pesan kat aku, jangan terlalu gembiraa..Sekarang mgkin rezeki datang mencurah2, esok lusa kita taktaw lagi rezeki kita macam mana.Dan aku pon tak berani nak kecoh2 sangat, yela kang orang kata, elehhh tiket pergi Medan je kot,  tak herann pun...Tapiii cuba kalau kau yang dapat, aku percaya kau pon takkan tolak kan..Tak kisah lah orang nak kata apa, yang penting, aku percaya semua ni rezeki dari DIA..Kalau tiket free tu dari Subang ke KLIA je pun aku terima, heheheh..

Korang semua pun ada harapan untuk menang taw, jom join Tourism Selangor..Sekali kau dah join event anjuran dia, aku gerenttiii korang mesti nak join lagi, macam aku dah 2 kali aku join, terus rasa jatuhhh cintaa dengan Tourism Selangor ni..Banyak aktiviti yang kita boleh buat bila join Event TSDayout dorang ni.Selain dari  dapat kawan2 baru, dapat jugak tambah ilmu pengetahuan...haaa tak gituu..Menyesall tak kenal awal2 dengan Tourism Selangor ni..hehehe..

Oh yerrr, ni boleh dikira hadiah anniversary paling bermakna untuk tahun ini, tahun 2013 terlalu banyak mencipta kenangan2 manis dalam hidup aku,syukurrrr alhamdulillah..Kalau tahun lepas time anniversary pertama aku menang "Pakej Bulan Madu kat Cameron Highlands", tahun ni sumpahhh aku tak sangka dapat hadiah sehebakkkk ini pulak (bagi aku hebakkk lah, taktaw lah bagi korang)...Terima kasih sekali lagi Firefly...


kawan-kawan baru, tapiii sorry sangat2, lupa lah korang punya link blog...uwaaaa!!!!sorryyy awak2 sekalian..


Penyampaian hadiah ni dibuat di DEMC Hospital, jemputan last minit , aku datang jugak untuk collect hadiah dan dapat joint event sekali..Tahniah buat semua pemenang yang lain, dan time kasih Kak Amy sebab tolong snap kan gambar ni, time2 camni lah pun kamera aku nak habis bateriii..haishhh spoilll betul lah..hehehe..

Oh yer, ini lah entry bertuah (bertuahhlah sangggaattt) yang berjaya membawa aku ke Medan nanti, InsyaALLAH..Jujur aku cakap, entry aku tak hebat mana pun sebenarnya, tapi mungkin ni rezeki aku, esok lusa rezeki kau plak, sape tau kan..Entry kedua tu maybe bertuah sebab gambar dalam toilet tu kot...heheheheh...








61 comments:

  1. yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyy kan yaya dah cakapppp, konpemmm noryy menanggg. yeayyyy yeayyy yeayyy ;)))

    ReplyDelete
  2. wow akk!!! rezeki akk!! wahhh syoknyaaaaaaaa... ena turut tumpang gembira.. :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...akak still tak percaya smpai skrg ni...hehe..tenkiuu Ena..

      Delete
  3. wah alhamdulillah rezeki tu kak :) bawak lah kte skali g medan. dapat duduk dekat sayap dia pun jadi lah hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jomlah Nuha ikut akak...tapi bilik asing2 ek...hahhaha

      Delete
  4. tahniah nory , seronoknya siap dapat rezeki berganda percutian dan duit sekali...

    ReplyDelete
  5. yeay bestnye bestnye tahniah nory, hijau pulak baju Torism Selangor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyy..
      haah kalini kaler hijauu plak...
      next time taktaw plak kalaer apa..heee

      Delete
  6. terbaekkk la nory... tahniah yang...

    ReplyDelete
  7. tanhiah nory.. kalau sy pun mesti suka sgt2.. suka jalan2.. hehe.. (p/s - voucher spa dah dpt dah.. tq 1000x)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiuu...
      ooo voucher dah dpt yer..
      selamat memanjakan diri di spa yer...hehe

      Delete
  8. Assalamualaikum nory. alhamdullilah. rezeki babe.. keep blogging nory! mana tahu ada rezeki lain pulak kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...tenkiuu sheila...
      amiiinnn...bloging foreverrr...heheh

      Delete
  9. waaaaa bestnyer hadiah...tahniah nory,memang durian runtuh sungguh ni...memang berbaloi sungguh pecah record MC tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...berbaloiii MC sehari...berbaloiii sakittt2 kepala..hehe

      Delete
  10. Salam.TAHNIAH!Bestnyaaaa....salam kenal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam...
      tenkiuuu...
      salam kenal juga...=)

      Delete
  11. Alhamdulillah...Congrats dear... happy for you...

    ReplyDelete
  12. tahniah darling!! selamat bercuti.. nnti ambik gambar banyak2 kat medan tu k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiuuu zana...itu dah tentuuu...hikhikhik

      Delete
  13. congrats nory...murah rezeki nory..

    ReplyDelete
  14. Tahniah adik..murah rezeki kan...

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah tahniah nory....selamat bercuti ya....:)

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. tenkiuu Yui....alhamdulillah berbaloi2...heee

      Delete
  17. Alhamdulillah..rezeki :)
    n tahniah ye.. selamat berjoli :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiuu...
      duit takde ni cmne nak berjolii..
      hehehe

      Delete
  18. Alhamdulillah.. Tahniah Nory.. :)

    ReplyDelete
  19. Tahniah nory, murah rezeki :-) so happy for u....yey!

    ReplyDelete
  20. Tahniah nory, alhamdullilah..rezeki dari allah =)

    ReplyDelete
  21. tahniah sesangat sis...makin murah rezeki hasil usaha sendiri...orang kata"ade hasil"...hehehhehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah berhasill...
      mungkin dah tertulis rezeki kat situ...
      alhamdulillah...
      tenkiuuu yer..

      Delete
  22. noryyyy tahniahhh yer!

    ish naper tak yakin ni..biasaaa ni..alhamdulillah rezeki awk..blh berhoneymoon di medan..auwww ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...okay skrg dah yakinn dah kak..
      tenkiuu akak..

      Delete
  23. dah rezeki tertulis untuk nory kan,,, untungnye dapat g medan..

    ReplyDelete
  24. yeayyyyy !!!! nory menang............ ida nak FM mEdan pehlissssssssss ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok...tade hal punya...berapa nak?? 10?? hahahah

      Delete
  25. mmg berbaloi2 study smp mc ye...dh la dpt p medan..menang lg cash rm250...berbaloi22222 sgt....tahniah

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kaka, rezeki tak dijangka...
      manae taw lepas ni giliran akak plak yang menang...
      aminnn

      Delete
  26. tahniah ye awk.. syokkk menang berganda mmg rezeki awk.. and salam perkenalan.. tau blog awk dari blog nadia..

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)