Followers

Saturday, June 22, 2013

Harga Tiket Flight Krabi



Sekarang ni maybe aku dah selamat sampai ke bumi Krabi, Thailand,tengah sibuk cari pakej-pakej aktiviti yang akan kitorang buat sepanjang 4 hari 3 malam kat sana.Cadangnya arini sampai2 je nak terus buat aktiviti gajah dengan Emerald Pool, apa-apa pun tunggu aku balik dari Krabi nanti aku story morry pasal aktiviti2 kami sepanjang di Krabi nnt ek.

So, harini, memandangkan tuan tanah kedaung blog ni pergi berhoneymoon, blog takkan dibiar sunyi tanpa khabar berita, entry auto-publish sedia menanti..Ekcewahh, kenapa aku rasa ayat aku skema giler dalam entry ni..??hahaha..

Ekceli takde sape yang tanya pon, saja je nak up entry harga tiket flight ke Krabi untuk rujukan sendiri dan kenangan dalam blog ni, nanti senang nak refer balik.Lagipon ada jugak yang nak tanya, tapi mungkin segan dengan aku kot  kan...hikhikhik..Takpe,takpe aku memang nak kongsikan pon harga tiket flight ni.Jangan kau cakap aku nak menunjuk2 plak, niat aku nak berkongsi je, takde timbul istilah nak riak or membangga diri plak, alaaa gi Krabi je kot, takkan lah aku nak velagaaakkk macam pergi Paris plak kan..hahaha

Plan asal ke Krabi ni start dari Yaya dan Mila, mulanya dorang nak pergi berempat termasuk suami masing2, masa tu Air Asia tengah promo tiket .Dorang ada ajak aku n Eida, tapi masa dorang beli tiket tu, aku tak cukup fuluss lagi, sebab duit habis baru balik dari USS,Singapore...hikhikhik..Eida plak taknak sebab eida cakap bulan 6, pulau tak cantikk katanya..Last2, ntah camne cerita, taw2 aku n Eida pon ter"join" sekali add-on Sheila sekali.Maknanya dari 4 orang , dah beranak2 jadi 11 orang semuanya, mana datang lagi sorang??Sorang lagi, adik yaya, dia pon join last minit jugak.Dah jadi habit kitorang, setiap kali bercuti mesti bawak sorang "fotografer",,,hahahah...Kalau time kat USS,Singapore dulu , adik aku jadi mangsa, kalini adik yaya plak jadi mangsa "fotografer" bidan terjun kitorangg..hehehehe...Steaddyyy ek broo!!!

Dah nama pun last minit kan, harga tiket kompomlah melambung2 harga dia.Sebulan aku laki bini makan megi, sardin and ikan bilis je.hahahaha..Nasib baik Syafiq n Yaya cover sikit subsidi tiket flight..Kalau tak,hurmmm kat rumah lah aku sekarang ni, tengokkk je dorang berjimba ria kat krabi tu..Thankkkks Yaya..Thanks Sapikk..

Nak taw, berapa harga tiket flight pergi balik ke Krabi untuk 2 orang??Harganya adalahhhhh, RM738.00....Kesat peluhh dulu, huhu..Bagi aku yang "sengkek" ni, harga tu sangat2 mahal bagi aku, tapi mungkin pada kau, murah je..Yela,ko kan kaya, aku je kayaaappp...Tapi sekayap2 aku, sampai jugak aku ke bumi Krabi..Alhamdulillahh...Dan tiket aku antara yang paling mahal dari dorang sebab aku last minit beli, hukhukhuk..Sedihh..Kalau korang nak murah, beli awal-awal yer, jgn jadik macam aku, nanti nyesal tak sudah..

Dan Yaya n Mila pon kena tanggung rugi jugak, sebab dorang terpaksa "burn" kan tiket balik dorang dan beli tiket balik yang baru sebab dorang plan nak pergi 3hari 2 malam je mulanya, tapi lepas dah makin ramai join, kitorang tambah satu hari lagi, dan dorang pon setuju mem"burn"kan tiket balik dorang tu dan beli tiket balik yang baru..Alolololoo...sweettt taw tak Uollss ni, mmmhmuah mmmhmuah..



Dan sebagai bukti, nah aku tepek bukti pembelian dengan harga sekali..Sumpah nangis 4 hari 4 malam, duit gaji taleee ke tiket felaitt je..Tapiii takpe, sebab dah minat punya pasal, ikat perut pon iolls sanggup..sob...sob..sobb..

*Dijangka balik ke Malaysia pada hari Selasa ni.Doa2kan yer..Semoga semuanya selamat pergi dan balik..Aminnn...




9 comments:

  1. Krabi bestttt. Ritu pergi dgn van jeaaa. Hukhuk

    ReplyDelete
  2. Air Asia ni dah boleh kaya hasil tiket yang orang "burn", mmg mahal la harga u, what to do kan, last minute... takkan nak kuak lentang berenang ke sana kot hehehe. Anyway, u guys have fun there, am sure u will.

    ReplyDelete
  3. mak aihhh..mahainye tiket flight saje dh nk dkt rm750...pheww..

    ReplyDelete
  4. salam.
    awak,tumpang lalu.
    kte nak promote sikit.
    kte ade jual aura white RM130 je.
    free postage + shaker + 5 free gift.
    kalau nak, contact kte ae.
    Diba 012 7009100 :)

    ReplyDelete
  5. Wah bestnya g krabi.,,happy holiday.

    ReplyDelete
  6. semoga selamat semuanya nory.....xsabar nk tggu entri krabi..hihih..

    ReplyDelete
  7. eh jap.. nory, nape eida punya tiket murah sikit?

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum nory, baru sheila tau nory beli tiket last minute. takpe yangg, yang penting kita dah enjoyed sesama kat sana! heeee. thanks yaya syafiq sponsor sikit. heeee :)

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)