Followers

Wednesday, January 1, 2014

Entry pembuka tirai 2014, rezeki dari blog


Haiii harini mood baru dengan semangat tahun baru..Acaner, apa azam tahun baru korang?Azam aku tahun ni sama lah macam tahun sebelum2 ni, mesti lah nak jadik yang lebih baik, nakkan yang lebih baik, dan nak buat yang lebih baik,insyaALLAH..

Sebagai pembuka lembaran tahun baru ni, marilah kita tutup buku lama dan buka buku yang baru.Macam duit kat dalam akaun nuffnang ni, masuk tahun baru je, apa kata kite kasi kosong,kosong..Bila lagi nak merasa hasil titik peluh menaip kat blog cabuk ni kan..Huiii cabuk2 pon, nuffnang bagi jugak duit ok..hehehe TQ Nuffnang...Daripada berfacebook, langsung tak dapat duit..Vahvahvahvaaaa, makin sayang dengan blog cabok ni taw..hikhikhikhik..

Dan semalam, haah semalam punya cerita sebenarnya, kira citer tahun lepas lah ni, hikhikhik..Aku dah selamat men"cash out" kan duit dalam akaun Nuffnang aku..Tak ingat berapa lama dah aku peram, rasanya baru tahun lepas (2013) start dapat BE, sebelum ni tak pernah dapat n tak pernah amik tahu pon, orang buat akaun nuffnang, aku pon buat, tapi tak taw apa fungsinya..Okey, sekarang dah taw..Kena rajin bodek Nuffnang selalu biar dia bagi BE banyak2 sikit..hehehhe

Bukan niat nak show-off taw, bukan banyak sangat pon..takde maknanya aku nak show off bagai larr...Inilah jumlah hasil titik peluh menaip kat blog sendiri..Ini baru blog cikai2 je, blog yang otai2 tu kompomm lebat duit dalam akaun nuffnang dorang kan...Fuhhh...Bestnya kalau camtu..Apa pon aku bersyukur dengan rezeki dari blog yang ada ni haaa..Untongg ape, duduk saje depan lappy je dapat duit, sape taknak kan..hehehe..



Dah berjaya cash out, dah tinggal kosong,kosong,kosong dah dalam akaun nuffnang..Kena rajin update blog lagi, biar beranak2 sikit BE baru..Tu pon kalau Nuffnang nak bagi lah..huhuh..

Apa aku nak buat dengan duit ni, hurmm ekceli aku dah niat nak simpan duit ni untuk buka akaun baby "R" nanti..Atleast, dia lahir je nanti, dah ada saving untuk dia..Nak harap aku yang menabung, takut tak segigih mana je nanti, takut terkorek tabung balik ujung2 bulan...hahaha...So, duit ni aku tak guna pon..Jangan expect lah aku nak gunakan untuk shopping taw, tak baik taw, tahun ni aku dah insaf, takmo shopping banyak2 dah..shopping sikit2 je..hehehe




11 comments:

  1. Wahh.rezeki tahun baru nih. Hehhee. Nak cashout gak lahhh. Hehee. Tp igt nk tunggu byk luh. Sb skg ni ciput cedut sgt ; (

    ReplyDelete
  2. berapa lama simpan tu nory?banyak tu..:)

    ReplyDelete
  3. Samalah akak duit Nuffnang dah cash out pun...simpan dlm akaun bank xnk usik

    ReplyDelete
  4. Informasi yang sangat BERMANFAAT..
    Terima kasih..
    SELAMAT TAHUN BARU 2014 & Semoga SUKSES..
    Salam KENAL dari :
    ==============================

    Paket Usaha Ayam Tulang Lunak “GEROBAKAN”
    ~
    ..Bukan SULAP bukan SIHIR
    Asap di GEROBAK, jadi UANG di KANTONG anda..
    ~
    Paket Usaha Ayam Tulang Lunak “GEROBAKAN” merupakan
    paket usaha kuliner yang mudah dijalankan,
    murah & mempunyai tingkat pengembalian modal yang sangat singkat.
    Hanya dengan Rp. 7.500.000,- Anda sudah dapat menjalankan
    BISNIS KULINER yang terbaik saat ini.
    ~
    Anda akan mendapatkan :
    -. Gerobak
    -. Peralatan masak bakar
    -. Peralatan masak goreng
    -. Kompor, tabung gas & regulatornya
    -. Brosur
    -. Spanduk
    -. Poster
    -. Produk Awal Ayam Tulang Lunak
    -. Kaos
    -. Training (Pelatihan) PELAYANAN (khusus mitra dalam Jabodetabek)
    ~
    Materi inti Training Pelayanan :
    -. Tata cara persiapan pembukaan outlet.
    -. Tata cara membakar & menggoreng ayam tulang lunak
    -. Tata cara menyajikan ayam tulang lunak
    -. Tata cara menyimpan ayam tulang lunak
    ~
    Silakan kunjungi web kami:
    ~
    www.tulanglunakgerobakan.com
    ~
    atau :
    Telpon & HP : 081318374450 (Telkom)
    08561070103 (Indosat)
    081806396669 (XL)
    021-94946600 (esia)
    021-70264774 (Flexi)
    Kantor: 021-4759274
    PIN BB : 28C97C54
    email : bumi.amrita@ymail.com
    ~
    & dapatkan kemudahan & keterangan lebih lanjut.
    Menu-menu andalan kami adalah :
    1. Ayam Bakar Tulang Lunak
    2. Ayam Goreng Tulang Lunak
    3. Pepes Ayam Tulang Lunak
    4. PepesCeker Tulang Lunak
    5. Bebek Bakar & Goreng
    ~
    Paket Usaha kami berikut menu andalannya telah diliput oleh :
    - Trans TV – Prog Jelang Siang – 28 November 2011 Pk 12.30 WIB
    - ANTV – Program Topik Pagi – 18 Juni 2012 Pk 04.45 WIB -> klik di sini
    dgn URL : http://www.youtube.com/watch?v=WrC1PvqExXc
    ~
    Program Usaha Ayam Tulang Lunak Gerobakan :
    1. Program Dalam Kota
    2. Program Luar Kota ( Program Master Mitra Mandiri)
    Terdiri :
    -. Paket Usaha Standar
    -. Mesin Presto
    -. Training Produksi
    Training Produksi bisa dilakukan di Jakarta atau di tempat mitra.
    Info lebih lanjut bisa dilihat di :
    http://www.tulanglunakgerobakan.com/mfm.html
    ~
    Ingin mencicipi sebelum bermitra ? Silakan order Paket Tester kami yg berisi :
    4 potong ayam tulang lunak (bisa dibakar & digoreng).
    2 pepes ayam tulang lunak
    2 pepes ceker ayam tulang lunak
    2 bebek presto (bisa dibakar & digoreng)
    1 bungkus SAMBAL khas gerobakan
    ~
    Untuk wilayah Jabodetak, kita antar ke tempat calon mitra
    & calon mitra bisa langsung berdiskusi dengan ACCOUNT OFFICER (AO) kami..
    ~
    Tunggu apa lagi, langsung silakan order…
    ~
    SUKSES sudah ada di depan mata kita, AYO BER-WIRAUSAHA !
    ~
    ~

    ReplyDelete
  5. huuuu..bestnyer...sye belum ada rezki lgi...huhu.anywayy...simpan2 utk baby R...nnti Baby R buleh belanjer mommy dyer...hehe

    ReplyDelete
  6. nory, nnti ajr za ye.. za xfhm lgsg psl nuff ni..

    ReplyDelete
  7. nory nak insaf tahan bape bulan ni? hehehhehehe

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
    Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra, jujur, dan peramah
    Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

    Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

    Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

    Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

    Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

    KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

    Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

    Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

    Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
    Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
    CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
    WhatsApp : +62 858 6137 8328
    pin blackberry : 30D1 82F0
    email:
    tonybandung@smartfren.blackberry.com
    or
    tonytransportbandung@gmail.com

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)