Followers

Friday, December 23, 2016

Cheese Cake Halal dari Singapore kini di Malaysia



Siapa sini penggemar cheese cake?Angkat tangan..Wahhh dah tau mesti ramai punya lah penggemar cheese cake ni, tapi mesti korang ada rasa was-was jugak nak try cheese cake yang dijual di kedai-kedai ni kan, yela mesti terfikir halal ke, selamat ke untuk dimakan.?Betul tak?

Comel kan packaging Cheese Cake ni??Yang tukang pegang lagi lah comel...Ehhh!!!
Okey sekarang tak perlu risau lagi, korang pernah try cheese cake yang maha sedap dari Singapore tak?Haaa yang ni korang tak perlu risau sebab Cat & The Fiddle dah membawa masuk cheese cake yang tersedap di Singapore hasil air tangan Chef Daniel Tay dari Singapore yang merupakan Chef pakar dessert terkemuka di Singapore.Dia terkenal dalam pembuatan dessert2 mewah tau kat sana dan melayakkan beliau menerima pelbagai award dan anugerah yang berkaitan.Dasyatttt kan..

Dan yang lebih dasyat nya lagi, Cat & The Fiddle ni yang bertanggungjawab membawa masuk Cheesse Cake yang maha sedap ni, dengan mengolah sedikit bahan-bahan didalam pembuatannya, dengan menggantikan dengan bahan-bahan yang halal dan selamat.Cat & The Fiddle juga adalah merupakan first online specialist cheesecake di Singapore.Cheese cake dari Cat & The Fiddle ni juga dinobatkan sebagai The Best Cheesecake by Time Out Singapore.Dasyattt kan?Patutlah cheese cake ni sedap sangat.Dan yang paling penting, Cheese Cake dari Cat & The Fiddle ni HALAL dan selamat untuk dimakan.Korang boleh makan tanpa rasa was-was, kalau tak percaya boleh check sendiri kat JAKIM (MS 1500:2009   | 1 093-04/2013).Apa yang menariknya cheese cake dari Cat & The Fiddle ni adalah ianya diperbuat dari cheese bermutu tinggi yang diimport tanpa bahan pengawet dan bahan tiruan.So, korang boleh bayang tak camne tahap kesedapannya.?Mujur aku dah rasa, tak tahu nak describe camne tahap kesedapannya, sebab tu korang kena rasa sendiri.



Buat sementara ni, hanya 6 flavour yang baru sempat masuk Malaysia, dan nak tahu tak yang aku dah rasa keenam-enam flavour tersebut.Mohon jangan jelesss..Ini antara 6 flavour yang sempat aku rasa haritu.Perghhh tengok gambar pun buat aku rasa nak order sekarang jugak..




Over the Moon (New York Cheesecake)

Fully-Baked New York cheesecake: Rich with smooth cream cheese and enriched with vanilla beans with delicious golden crust underneath and at the side wall, and top design is made from chocolate powder
Main ingredients: Cream cheese, chocolate, eggs and cream
Size and Weight: Approximately 7 inch and 1.1kg
Price: RM99.00




The Modern Duke’s Pudding (Oreo Cheesecake)

Fully-Baked Oreo cheesecake: The smoothness of rich cheese with the combination of Oreo cookies, and the crunchiness of Oreo cookie crumble underneath and top is a thick layer of Oreo cookies crumble
Main ingredients: Oreo cookies and cream
Size and Weight: Approximately 7 inch and 1.1kg
Price: RM99.00






The Russian Whiskers (Mango Cheesecake)

Non-Baked Mango cheesecake: Rich cream cheese with fresh mango cube and finger biscuit with underneath biscuit crust with white curl chocolate chip at the side wall, and top is a thick layer of nature mango puree that burst with moist sweetness
Main ingredients: Fresh mango pieces and mango puree
Size and Weight: Approximately 7 inch and 1.1kg
Price: RM99.00





Naughty and Nice (Chocolate Cheesecake)

Non-Baked Chocolate cheesecake: A devilishly sinful chocolate cheesecake layered with rich premium couverture chocolate mousse, topped off with pillows of fluffy sponge.
Main ingredients:  Couverture Chocolate and Chocolate Mousse
Size and Weight: Approximately 7 inch and 900g
Price: RM119.00





King Cat of the Mountain (Durian Cheesecake)

Non-Baked Musang King Durian cheesecake: Creamy Musang King cheesecake arresting facade crowned with cubes of soft sponge with its dreamy innards of durian sponge cake and durian-studded cream cheese and soft sponges dusted with Cocoa powder.
Main ingredients:  Real Musang King Durian
Size and Weight: Approximately 7 inch and 900g
Price: RM139.00





Milo Dinosaur (Milo Cheesecake)

Non-Baked Milo Cheesecake: Cream cheesecake loaded with Milo powder, topped with another decadent heap of Milo powder.
Main ingredients:  Milo
Size and Weight: Approximately 7 inch and 1kg
Price: RM119.00




Korang boleh dapatkan cheese cake ni di lokasi tersebut :





Cat & The Fiddle Cheesecake Available In

HOPP Café [Sliced RM11.90/pc & Whole cheesecake selling at normal price]
Address:              No. 10A, Nadayu 28 Dagang, Jalan PJS 11/7, Bandar Sunway 48250, Selangor Darul Ehsan
Contact No:        03-5613 3366                                                                    
Operation Hrs:  11.00 am – 10.00 pm



Selain dari lokasi diatas, korang juga boleh dapatkan cheese cake from cat & The Fiddle ni di beberapa outlet PappaRich yang terpilih seperti dibawah :


PappaRich Outlet [Sliced RM9.90/pc]
Click below link for list of PappaRich outlet are currently selling Cat & the Fiddle sliced cheesecake
               1.       PappaRich Centrepoint
2.       PappaRich Permaisure
3.       PappaRich The Gardens Mall at Mid Valley
4.       PappaRich 3 Two Square
5.       PappaRich Ampang Avenue
6.       PappaRich Kinta City
7.       PappaRich Desa Aman Puri
8.       PappaRich Southgate
9.       PappaRich Taman Bukit Segar
10.   PappaRich Kota Bahru
11.   PappaRich Sri Manjung
12.   PappaRich Bandar Sri Damansara
13.   PappaRich Muar
14.   PappaRich Setia Alam
15.   PappaRich Setia City Mall
16.   PappaRich Prima Sri Gombak
17.   PappaRich Scotts Garden
18.   PappaRich Straits Quay, Sri Tanjung, Penang
19.   PappaRich Langkawi
20.   PappaRich Plaza Azalea
21.   PappaRich Ampang Point
22.   PappaRich Malim Jaya



Selain itu, korang boleh juga membuat pembelian secara online, dimana kos penghantaran percuma untuk lokasi terpilih sekitar Lembah Klang.Boleh tengok cara-cara pembelian secara online kat bawah ni :


How to Purchase Online
1.       Visit Cat & The Fiddle’s website www.catandthefiddle.com.my
2.       Select a cheesecake & add-ons to add to cart, and click “Cart icon” and click “CHECK OUT”
3.       If you need accessories such as Birthday Tag, Birthday Candle and Plastic Cake Knife please select from Add-Ons
4.       Double check My Shopping Cart item(s) and enter [Coupon Code] “Promo12” and click “Apply” and click “Checkout Now”
5.       Step 1: Fill in personal details & select deliver option [I Want toDeliver or Self-Collection
6.       Step 2: Schedule your Delivery or Self-Collection Date and Time [for Delivery option RM15.00 will be automatically waived off upon completed Step 2] and select Payment Method either Gateway [with Credit Card/ Debit Card/ Bank Transfer] or Cash On Delivery
7.       Step 3: Check your selected items and click Confirm Order
8.       Cat & The Fiddle customer service will call customer to confirm order details

Jom grab promotion yang sedang berlangsung ni:


Promotion Details
Promotion:         12% off + FREE Delivery with Klang Valley / Self-collection at Bandar Sunway
Terms & Conditions apply:
1.       Valid for online purchase at www.catandthefiddle.com.my
2.       12% off on cheesecakes only
3.       Free Delivery within Klang Valley areas only
4.       Self-Collection at Bandar Sunway, Cat & The Fiddle Office Level 1 – 10B, Nadayu 28 Dagang, Jalan PJS 11/7, Bandar Sunway, 48250 Selangor Darul Ehsan (Landmark: above HOPP Café)
5.       Key-in discount code “Promo12” to enjoy 12% off
6.       Place order at least 1 day in advance, order must be placed before 4.00 pm in order to enjoy next day delivery or self-collection
7.       Promotion period end on 31st Jan 2017
8.       Promotion only valid for online purchase
9.       Not valid with any other promotions
10.   The management reserves the right to modify the terms and conditions without prior notice
11.   This photo is for illustration purpose only



Accessories:       Birthday Tag, Birthday Candle, Candle Holder and Plastic Cake Knife is not included, please purchase from Add-Ons



Duta tak berapa nak rasmi, hahahahah..



Untuk maklumat lanjut boleh rujuk info dibawah:


INFO
Facebook : 
Cat & The Fiddle MY


Instagram :
catandthefiddlemy







3 comments:

  1. melting tengok semua kek2 tu.. tengok list kat Penang ada..nanti boleh la pi try...dok aim Milo cheesecake tu! ;p

    ReplyDelete
  2. meriahnye tgk cheesecake tu..nk2 akak tgh sakit tekak ni, mmg nk cr dessert je rs

    ReplyDelete
  3. kureng sikit bab cheese cake ni, tapi kalau kena gayanya..layan jer.. yum yum

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)