Followers

Thursday, December 29, 2016

Untung jadi Dak Iqy


Alhamdulillah, murah rezeki Dak Iqy pemilik nama Rizqy Hafiy Aish ni.Sejak dari lahir sehingga sekarang, rezeki dia murah sangat, ada sahaja pemberian dari orang2 sekeliling samada yang dikenali dan juga yang tak dikenali.Dak Iqy ni walau bukan anak selebriti macam Lara Alanna dan Aaisyah, tapi dia ada peminat dia tersendiri dari zaman dia baby lagi.Ada yang sentiasa mengikuti perkembangan dia dari baby sampai sekarang, aku pon terkejut jugak, sampai camtu sekali peminat Dak Iqy ni ekk..hahahahah..

Salah seorangnya, adik Khai namanya.Dari dulu tak pernah jemu2 pos macam2 hadiah untuk dak Iqy, rasanya dekat 10 pasang jugak koleksi baju pemberian adik Khai ni.Tu belum termasuk mainan lagi.Terharu hakak.Terima kasih banyak2 dik.Walaupon hanya kenal Dak Iqy melalui instagram dan blog je, tapi rasa macam dah kenal lama plak.Ada yang sempat aku update kat entry blog, ada yang tak sempat nak update, dah dapat hadiah baru dari dia.Tau2 je sampai parcel kat rumah, sekali tengok dak Iqy yang punya.Bertuahhhnya lahai.


Yang terbaru ni, dapat parcel lagi.Baju spiderman siap berlampu2 bagai.Perghhh...Ni memang idaman Dak Iqy lah.Dah boleh bayang dah macam mana dia senyum meleret bila aku tunjuk baju tu nanti.Tak sabar nak tunjuk kat dia masa tu.

Sampai rumah, aku tunjuk kat dia.Amboiii senyum sampai ke telinga, dan2 tu jugak suruh try.Dah try takmo bukak plak.huhuhuuu...Eleh suka lettewww.Baru je aku and abi ushar2 baju superhero brand Marvel kat IOI aritu, tapi tak beli sebab harga dia boleh tahan jugak.Last2 dapat parcel orang bagi, murah rezeki Dak Iqy ni kan..Alhamdulillah..


Hari yang sama dapat parcel, malam tu plak, paklang sebelah rumah panggil Dak Iqy, rupanya paklang belikan Iqy "Captain America"..wahhhh menang besar ko harini ek..hahahaha..Tenkiuu paklang..Dak Iqy pon terpinga2, apsal dapat hadiah plak arini, nak kata besday lambat lagi..hehehehe...Tulaaaa namanya rezeki nak oiii...Alhamdulillah..Terima kasih semua.Iqy saaaayyyyyang semua..

2 comments:

  1. murah rezeki, bagus lah orang ramai sayang. moga membesar jadi anak soleh ye.

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)