Followers

Wednesday, November 14, 2012

Dunia fantasi Nory zoulkefle

Ni cerita mase kecik2 dulu, tapi rasenyer sampai sekarang kot..Dari kecik lagi aku seorang yang suka  berkhayal, verangan , and etc.Mase zaman sekolah2 dulu, teringin sangat nk jadi puteri.Bila dah suka  and teringin sangat nak jadi puteri tu, mestilah suka tgk cerita2 dongeng kan.Ko tanya je cerita dongeng apa yg aku tak tengok, semua nya aku tengok.Tapi kalau ko tanya sekarang, aku dah lupa lah, sbb lama dah tak layann cerita2 tu..Masa berjalan kan..hehe..

Punyalah teringin nak jadi puteri, sampai nama sendiri pon suka2 hati nak tukar, tetiba plak ade Puteri kat depan nama aku tu kan..Poyo betul..Dulu kan zaman myspace & frindster, nickname smua aku buh nama Puteri Nory..Sampaikan dah jadi terbiasa dgn nama tu..Bila dah besar tua bangka mcm sekarang ni, dah ade blog dh pon, so, aku buanglah nama "puteri" kat depan tu, kang menyampah plak orang nk menyebutnya kan..Cuba nak jadi diri sendiri dengan menggunakan nama sendiri..Pernah jgak mase kecik2 dulu, aku boleh plak suruh mak aku gi tukar nama aku dalam surat beranak, suruh tambah "puteri" kat depan nama aku..Nasib baik tak kena makan penampor time tu kan..Ingat senang agaknya nak tukar2 nama, ingat mcm bagi nama kat anak2 kucing ke apa kan..Ntah pape ntah aku ni..huhu..

Bila aku meningkat usia ke 24 tahun, cita2 aku nk jadi seorang puteri tu tercapai..Ceritanya bermula, mase aku tengah main buaian kat depan rumah, datang seorang putera raja yg kacak lg bergaya, melamar aku sebagai seorang puteri..Tapiii.....tapiii...bukan puteri di istana kayangan ataupon istana sangkut, tapi dilamar sebagai permaisuri hati sang putera tu.Sape putera tu??? haii sape lagi...Abi aku lah...kihkihkih...Putera Zulkefle...hahahah...Memandai je aku tambah2 "Putera" kat depan nama Abi tu..07 May 2012 dengan sekali lafaz, aku dengan rasminya bergelar permaisuri hati Abi utk selamanya..hikhikhik...(maluuu)..Thanks Abi sebab perkenankan hajat yg terpendam sekian lama ni..hehe






Korang tengok Anugerah Skrin aritu tak...Tema "Fairy Tale" kan?? Walaupon ramai yg kate boring, tapi disebabkan aku suka sangat tema tu, boring2 pon aku layan...Lagi2 plak Neelofa & Rita Rudaini ade...Aku minattt betull dengan dua orang tu taw...siyesss....Weeee oklah nak sambung verangan lagi...Mimpi biar sampai ke bintang....kihkihkih..


Aku suka gaun Lofa yang ni...awesome!!!


Lebiuu kak rita...

14 comments:

  1. Berangan itu satu keseronokan..hahah

    ReplyDelete
  2. Na pun kuat beranagn...sbb Na taw nk jd kenyataan tu mcm xdapat je kan..
    so berangan je laa Na mampu hihi

    ReplyDelete
  3. Okla tu tercapai hajat menjadi puteri kan ;)

    Sama la impian kita masa kecik :D

    ReplyDelete
  4. Aah kan.. ramai yang cakap ASK boring.. Ida suka jeeeee.... hihihi

    ReplyDelete
  5. seronok apa berangan angan ni.hehe
    sis pun suka tgk baju neelofa dan rita.cantik kan. baju ella pun cantik

    ReplyDelete
  6. @Jna marcello tu lahh,,,berangan jela yg termampu...hehe

    ReplyDelete
  7. @::EIDA:: tu lah pasal ramai kate boring...nory enjoyy je layann...

    ReplyDelete
  8. @nik ros nory suka sgt tgk baju Neelofa tu...teringin nak pakai..haha

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)