Followers

Friday, November 16, 2012

Entry tanpa gambar


Harini kembali bekerja setelah 3 hari bersenang lenang , ke sana ke mari, tak reti dok umah diam2..Nama je cuti, tapi bukan reti lekat kat rumah..Dasar taik lalat di kaki..huhuhu..Lamanya cuti?? Aku start cuti Selasa aritu, kan ke public holiday, Deepavali aritu, pastu patutnya Rabu aku kerja tapi saja sambung cuti sebab ade hal...hehehe..Nanti2 lah aku story sebab malas nak kecoh awal2, poyo plak ko kata aku nnt kan..hehe..

Minggu ni 2 hari je lah aku kerja, isnin dan jumaat jer..Arini keje sehari ,esok dah start cuti 2 hari lagi...Haaiiii seronoknya kalau tiap2 minggu cenggini..Heavennn!!! PAgi tadi masuk opis, nasib baik meja aku tak penuh ngan dokumen2, sedapp sikit mata memandang..Tapi nya, lady boss aku ni haa tak reti2 nak balik awal ke?, biasa awal je balik nya, harini lmbat plak, pasal die lah aku lmbat bersiaran arini..Cehhh!!..

Semalam punya citer, lepas Abi balik dr keje, terus ajak Abi gi Tesco Bandar Bukit Puchong.Baru buka ni..Dekat plak tu ngan rumah, anytime je boleh pergi..Makin nipislah poket aku pasni.Mcm mana nak kaya camni..hahah..Tengah syok window2 shopping, Abi tersedar yg handphone die takde dlm poket.Ahh sudahh,,,tercicir ke hape ni..Shopping pon takde mood, tapi dalam takde mood tu, berplastik2 jugaklah bawak balik kan..haha..Sampai kat rumah, puas geledah satu rumah cari handphone, sah2 tercicir lah ni.Abi ajak keluar gi carik lagi, kalini naik motor plak..Aku try call, ade bunyi lagi, maknanya orang tak ambil lagi lah kot.Mesti ade tercicir mane2 yg org lain tak nampak..Puas kitorang jejak semua tempat yg Abi lalu petang tadi ..Gilerr arr...Memang tak jumpa punyer lah kan..

Balik rumah, godek2 lagi cari manelah taw ade kan..Tapi takde jugak, last2 baru teringat nak carik dalam kereta, mula2 Abi cari takde..Second carik, sebab tak puas hati punya pasal, baru lah terjumpa jugak, rupanya jatuh kat bawah seat kereta..Hurmmm..Legaa..Walaupon handphone murah tapi byk contact penting dlm hanphone Abi tu..Baru terlintas kat pikiran nak belikan handphone baru kat Abi..Tapi dah jumpa balik, takyah lah beli ek..hahaha..

14 comments:

  1. penah gak jd gitu..sbb org mcm kite yg jenis pelupa nie mmg akan selalu hilang henpon..husband kite selalu suruh gantung hp kat leher..hehehe

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum awak..
    nyariskan tak hilang! alhamdullilah. biasalah, da syok shopping tak perasan pula. btw husband saya pun pernah tercicir phone dlm keta. nasib baik jumpa balik :)

    ReplyDelete
  3. best kan kalau cuti pastu keje. ok je tp mood nak wat keje masih cuti lagi..
    penah gak kena camtu. carik hp macam org gila. rupanya elok je kat sofa umah. hihi

    ReplyDelete
  4. tesco tu dekat gak la ngan umah nik.nik kat puta perdana jea ni :)

    ReplyDelete
  5. @nik ros keciknyer Puchong ni...hehehe...Nory pon tggal kat putra perdana...Apt Siantan...hehehe...Nik tggal mane??

    ReplyDelete
  6. @Falsya
    Haah nory pon cakap kat Abi suruh die gantung kat leher pasni...hehe

    ReplyDelete
  7. @Sheila Salim waalaikumsalam awak...tu lah nasib baik tak hilang..puas mencarii..

    ReplyDelete
  8. @~aYu~ kalau cuti lama sangat,, mula lah mood melayang2 nak wat kerja...hehe

    ReplyDelete
  9. @Nory Zoulkefle assalamualaikum awak.. awak nak saya editkan apa ye untuk blog awak? saya bukan teror pun. tapi nak tlg boleh je. hehehe ikut kemampuan :)

    ReplyDelete
  10. @Sheila Salim....rasa mcm nak edit satu blog..nak bg nampak kemas sikit...hehe...kalau boleh nak ade header jgak...kihkih..

    ReplyDelete
  11. haaaa give me 5
    Na pun pernah jd mcmni..
    poyo mangis mcm org mati laki mak ckp..
    atlast bawah keta ggrrrr ;D

    ReplyDelete
  12. noryyyy, ya allahhhh
    nasib baik kan.. hp dah macam nyawa kan. nadia kalau hilang, boleh jalan senget terusss. ;p

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)