Followers

Friday, November 2, 2012

Kemaman..here we come!! (Part I)

Wahh arini mood rajin nk citer pasal cuti-cuti kami masa raya haji haritu.Raya haji kalini, kami sekeluarga sepakat nak beraya di perantauan, ekcewahh..Takdelah perantauan sangat, kebetulan Maklong aku ade beli rumah kat sana, so kitorang tumpang menginap je lah, dah save duit untuk hotel kan..Duit yang ada, boleh guna untuk shopping sakan..
Kami bertolak lepas sembahyang raya , hari jumaat haritu, singgah Sri Jaya, Pahang rumah keluarga kak yati(kak ipar )..Lepas asar kitorang pon bergerak ke kemaman, sampai je kat Kemaman, Maklong call bgtaw dia kat Gombak lagi..Pheww...Pishangg lah kami kat situ menunggu die.Kitorang singgah rumah sepupu Abi kat Balai Polis Air Putih..Kebetulan sepupu Abi mmg kerja kat Kemaman..Heheh, byk plak kebetulann kan..hehe.Pukul 11.30 mlm bru Maklong sampai.Penatnya lahai, memang mengantok & lesu satu badan..
Ni bukti yang kami dah sampai Kemaman, pintu gerbang sempadan bagi kuantan dan kemaman, betul ke??hehe..Aku main hentam je..
Gambar kitorang kat depan rumah Maklong, masa ni hari kedua, tengah get ready nak pergi makan satar..Aiii kalau dah sampai kemaman, tak sah lah kalau tak makan satar kan..Mesti kena makan jugak..Gambar kami tiga beradik, along & adik aku..Along aku tu nampak je macam bujang , tapi anak dah dua tu, isteri baru sorang...hahahah

Memandangkan cuaca sangat panas sepanjang 3 hari kitorang kat sana, so, kalau keluar dari rumah, siap sedia dengan sunglasses masing2 yer..hehe..baru nampak poyo sikit...hahaha


Last sekali mesti lah gambar diri sendiri nak syok sendiri bawah pokok kelapak..Abi takde dalam gmbar sebab die sibuk jadi photografer tak berbayar..hihihi


Eh!!! Gemukknyer...
Ok, bersambung lagi ke part II...Tungguuu!!!..Nak citer pasal makan2 plak...weeee~~~~

7 comments:

  1. tak gemuk pong.comel jerr :)

    ReplyDelete
  2. peha tu nampak besauu...hehe..otomatik rase diri gemuk..hehe..

    ReplyDelete
  3. tantekkkkkknyaaaa awakkkkk. boleh berkenalan? ;))

    ReplyDelete
  4. @nadia awakk pon tantek jgak..titew pon nk kenalan ngan awk jgaklah, boleh??hehe

    ReplyDelete
  5. @eKa ehh yeke eka, cer tgk betul2...hehe

    ReplyDelete
  6. @Waney Zainuddin hehe... tak gemuk ek..tp nape nory rase diri gemuk ek..hurmm...perasaan je kot..haha

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)