Followers

Saturday, November 10, 2012

mari memasak - Telur Supreme Delight ala2 Pizza...




Aku ni bukan lah tergolong dalam golongan isteri yang rajin ke dapur.Dalam seminggu boleh di kira berapa kali je aku masuk dapur, tapi tak kira lah tang aku pergi dapur utk mandi sebab toilet aku kat dapur..hehehe..Tapi aritu aku terajin tetiba.Kebetulan ade sosej kat dalam fridge, banyak plak tu, mase beli tamak haloba, beli banyak2, dah tentu2 kat rumah kitorang berdua je, sape lagi nak perabihkan kan..hehe..Nak goreng mcm dah biasa sgt, jemu plak kang..Aku gabungkan je dengan telur.Abi suruh buat telur dadar, aku buat telur dadar special sikit, aku bg die nama Telur Supreme Delight..hehe..

Bahan-bahan nyer, senang je..

Telur 2 biji
sosej 2 batang
garam secukup rasa
Ajinomoto
*nak sedap lagi tambahlah bawang besar potong bulat2 (aku malas)

1. Pecahkan 2 biji telur tadi 


2. Sosej di potong dadu, ataupun potong kecik2 yang boleh


3. Gorengkan sosej jgn terlalu masak.sedang2 je.


4. Kemudian masukkan telur yang dah dipukul bersama garam dan aji tadi.Sampai jadi mcm kat bawah ni..






Dah siappp!!!!senang kan..Abi berselera makan kalau ade telur supreme delight ni...hehehe..

9 comments:

  1. trylah buat yaya....senang je...hehe

    ReplyDelete
  2. Mampir berkunjung sob.,

    Wah ajieb nih resep telurnya.,
    thanks.,

    ReplyDelete
  3. NNti ida nak try!!! tapi ida tak bubuh pak aji.. tak elok mkn pak aji tu nory.. hihiii

    ReplyDelete
  4. @::EIDA:: nory letak pak aji sikit je,eida...hehe..

    ReplyDelete
  5. Kena tambah solek la lps ni ..Ada kelainan skit..

    ReplyDelete
  6. Nanti boleh cuba :) nampak sedap :)

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)