Followers

Wednesday, November 30, 2016

Pengat pisang



Musim hujan sekarang ni, asyik lapar je, very the menduga uolls..Kasihanilah hambamu yang dah makin berisi ni, nak diet takde can langsung.Nafsu makan membuak2.Kadang tengahari dah makan nasi sepinggan teghak, selang beberapa jam pastu mesti lapar balik.Ntah pape ntah..Mana perginya nasi yang aku makan tadi.?Kat opis memang kena standby makanan banyak2 dalam drawer..huhuhu



Minggu lepas, mak aku buat pengat pisang.Time lunch tu dah makan nasi dah, tetiba mak buat pengat pisang plak.Mula2 ingat nak rasa sikit je, sekali bertambah lah pulak, 2,3 mangkuk jugaklah, ko dah kenapa nory oii..Selera gajah ke apa tu?hurmmm dah lah tengah hujan lebat masa tu, makin membuak2 rasa nak makan, walaupon baru je lepas makan nasi.Eyhhh cepatnya lapar balik.tak pahammm,tak pahammm..

3 comments:

  1. musim hujan nih best lah makan camni

    ReplyDelete
  2. alahai..lamanya tak makan pengat pisang ni. cam sedap la pula

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)