Followers

Monday, August 8, 2016

Bila mood memasak sudah mariiii

Seronok betul cuti dua hari duduk rumah santai je, walaupon duduk rumah lagi penat dari pergi bekerja, tapi aku suka sebab aku sendiri yg suka penatkan diri sendiri, kemas itu kemas ini, nak kata rajin tu taklahhh, tapi jenis memang suka menyusun atur ni.Suka tengok benda2 tersusun kemas, walau pon 40 juta kali berkemas sebab ada sorang tukang sepah kat rumah tu kann..takpeee ai is redha..

Cerita bab memasak, tktawlah kenapa sejak dua menjak ni rajin nau nau nau memasak.Mungkinkah sebab guna pinggan baru, hahahaha tkde kena mengena langsung sebab mood rajin tetiba ni, wujud sebelum tu lagi, sebelum adanya pinggan baru lagi..hahahahaha poyoo sangat.

Hari sabtu haritu, aku masak tomyam je, mulanya taktaw nak masak apa, godek2 fridge tgk ada bahan2, so buatlah tomyam ayam simple..campak2 siapp..

Hari Ahad plak, kebetulan malam tu sengaja tanya Abi nak makan apa, biasanya dia mintak menu simple je takpon apa2 jelaaa.Tapi disebabkan ada kepala ikan tenggiri kat dlm fridge tu, dan2 dia request kari kepala ikan.phewwww kite sambut cabaran tu dengan hati terbuka..cewahhh..

Cuak jugak aku, aku kalau bab masak ikan ni aku cuak sikit..kalau ayam udang sotong aku okey lagi..kalau ko suruh aku siang ikan, mamposss aku tak tahu..kepala ikan tu pon aku dah suruh abi potong dua siap2, siap basuh segala, aku tinggal masuk dalam periuk je.hehehehe...aci takk?

Pung pang pung pang, akhirnya siap jugak kari kepala ikan aku, tak sangka sedappp jugak aku masak...hahahahaa..betul jugak org cakap org yang tak pandai masak ni, sekali dia masak, sedappp ..Ehhh termasuk bakul angkat sndiri plak..aahahahaha..

4 comments:

  1. kari kepala ikan..suka tang mata haha...akak pn mcm lama je tk masak sbb vkend je openhouse haha

    ReplyDelete
  2. Nampak menarik dan sedap kari kepala ikan tuh..

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)