Followers

Thursday, August 18, 2016

Nak bebel pasal lampin pakai buang

Sebenarnya kan aku banyak entry tertunggak, disebabkan kerja aku sekarang ni lebih flexible masa nya, sebab tu lah kalau korang perasan hari2 ada entry baru fresh dari ladang gitu.Yeahhh aku suka semangat tu, kalau boleh nak update hari2, walaupun lebih banyak merapu daripada bercerita.hahahah..Kerja sebelum ni busy je memanjang sampai takde masa nak taip entry, nak jenguk sikit pon tak sempat kekadang tu, cian blog terabai, sedih banyak cerita tertunggak.Aku takut lupa, sebab aku jenis yang suka baca balik entry2 lama, pastu kalau ada satu cerita terlepas mula lah frust menonggeng salahkan diri sendiri nape tak update cerita pasal tu pasal ni..haishhh..

Entry ni pon aku type kat note henpon dulu, esok pagi baru draft masuk blog n publish, sebab kat opis wifi laju..hahahahaha..
Ni nak kongsi sikit pengalaman pasal diapers, Dak Iqy dari baby lagi jenis kulit yang takde masalah kalau pakai diapers jenama apa sekali pun, takde masalah melecet, ruam lampin dan sebagainya, cuma mama dia je yang mengada2 lebih nak setia pada Drypers sahaja.Harga Drypers ni biasalah, kalau time promo murahlah kalau tak promo nak marah je rasa tengok harga dia.Tapi disebabkan aku dah terjoin Drypers club, so aku dah terbiasa beli Drypers je tak kisahlah dia mahal ke murah, semata2 nak kumpul point.Hasil daripada point2 tu,dapat lah jugak aku tebus 2, 3 jenis barang/hadiah.Lama jugak aku setia dengan Drypers sampai sekarang lah.

Cuma baru2 ni je macam wujud sedikit kesedaran, dah alang2 anak tak kisah brand apa2 pon, dah kenapa aku nak setia pada satu jenama je kan, aku try bermacam2 jenis diapers yang jauh lebih murah daripada Drypers,dahlah jauh lebih murah, kualiti pon lebih kurang sama, maklumlah sekarang ni Drypers dah pandai cenekel, kualiti dah tak macam dulu, nipis dan pelekat senang tercabut tapi harga still sama,so kite kena buat pilihan bijak, tak gituu..

Sejak dari tu macam2 aku try, FItti, Baby Love, Whooppee, Tesco Love, Diapex, semua Iqy lulus ujian, takde alahan ruam dan sebagainya, cuma ada satu dua jenama tu yang terlalu nipis,cepat bocor tu jela..Tapi dalam banyak2 tu, aku suka Tesco Love, yuppp aku puas hati, harga murah dan kualiti,lagi tebal dari Drypers aku rasa.Ni pendapat aku lah, Iqy pakai tido malam sampai ke pagi pon takde masalah bocor, tau jela budak lelaki kan kuat kencing..hehehehe..

So sekarang aku dah curang dengan Drypers,point2 yang aku kumpul sebelum ni pon aku nak tebus buat kali terakhir,hikhikhikhikhik..Selamat tinggal Drypers, selamat datang Tesco Love..heheheheh..Lebih banyak jimat, dengan harapan duit lebih tu boleh simpan masuk tabung Korea..Ehhhh bila tu?,ko berangan tak habis2 kan Nory...ooo lupa plak berangan itu freee.Selamat sambung berangan Nory...lalalalalaaa

13 comments:

  1. macam nak try je brand tesco ni. coz friend sy di fb pun guna. dia kate sngat2 oke. ank sy guna huggies. huggies nmpak mahal ingt berkualiti, bila ank sy poo2 mesti bocor. stiap kali poo2 msti kena tukar seluar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti try taw..Kite puas hati sgt dgn tesco love ni sbb lagi murah n kualiti pon okey..

      Delete
  2. sama la.dok setia ngn drypers sbb kumpul point.tp since kualiti kurang ni pun slow2 nak say bye2 la kat drypers tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulaa pasal setia sebab nak kumpul point je, sejak kualiti makin teruk ni, tu yang kite tercurang tanpa sengaja tu..hehhehehe

      Delete
    2. Tulaa pasal setia sebab nak kumpul point je, sejak kualiti makin teruk ni, tu yang kite tercurang tanpa sengaja tu..hehhehehe

      Delete
  3. kalo ank tkde masalah bole je pki yg jenis murah...kualiti not bad gk..akak dlu tisya pn xde masalah..pki cop giant je..papmpers pn mahal kn...kalo nk bli yg brand mhl pn tgk time promosi berbaloi juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kakk...murah tak semstinya tak elok kan..

      Delete
  4. Drypers skang mmg ramai yg complain kan nory..akak pun nak try jugak la dgn harapan anak2 lulus ujian diapers dgn jayanye..berapa diapers tesco love nie dik?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah kak..drypers skrg tak mcm dulu,.mohler kite bertukar..nory beli masa tu size XL56 rm28 cmtulah...tak sampai Rm30 pon..kalau promo lagi murah kot..tak pasti plak..sbb baru first time beli..hehehe

      Delete
    2. Haah kak..drypers skrg tak mcm dulu,.mohler kite bertukar..nory beli masa tu size XL56 rm28 cmtulah...tak sampai Rm30 pon..kalau promo lagi murah kot..tak pasti plak..sbb baru first time beli..hehehe

      Delete
  5. i pn start guna tesco love je skrg...murah and kualiti best! :)

    ReplyDelete
  6. ye..setuju..dah lama bertukar pada diaper ni..

    ReplyDelete
  7. boleh suh adik mila try sebb kat sini tesco takde huhu

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)