Followers

Wednesday, August 10, 2016

Buah tangan dari mertua


Mertua aku memang sweet, dorang memang taw menantu hantu dia sorang ni memang 'hantu buah2an tempatan'..durian, cempedak dan manggis.haaa satu lagi rambutan..tapi kalau tiap kali balik kampong, aku memang suka cari manggis, sibuklah duk kuis2 celah daun cari buah manggis.

Sekarang ni tengah musim cempedak,mertua selalu call suruh balik.Cuma kitorang belum berkesempatan nak balik sebab Abi kerja on weekend.Ingat lagi dulu, kitorang lambat balik, mak mertua siap simpankan cempedak yg dah siap kopek lagi, sanggup tunggu kitorang balik baru goreng...terharuuu menantu hantu dia ni taw..heheheheh..Dia tau menantu dia ni memang hantu cempedak..tu yang siap sorokkan tu, takut aku tak sempat merasa..haaahahaha makan lah ko sampai terkentut2 haku..hahahaha

Kebetulan semalam abah mertua ada check up kat Hospital Selayang, Abi sempatlah lari sekejap jumpa mak abah kat hospital, sebab dia pon kerja, sekali dia balik bawak bungkusan buah-buahan ni..Mak mertua siap tapaukan yang dah siap goreng sekali..alalaaalalaaa lagi terharuu lah kite..Sweet sangat taw..Yang siap goreng ada, yang belum goreng pon ada.Eh suka lah kite..hehehhee..Terima kasih mak abah..Minggu ni kitorang balik kampong yer..Tunggguuuu...!!!!



4 comments:

  1. Sedapnya cempedak grg..
    Walau pun dah berapa kl mkn..
    Tetap rasa nk makan lg..

    ReplyDelete
  2. mcm2 buah ye..best cempedak goreng...kelmarin fil bw blk rambutan bole tahan byk gk

    ReplyDelete
  3. Salam.

    Cempedak kalau dibuat goreng sedap yakmattt,hehe.

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)