Followers

Monday, January 7, 2013

Charchoal Mask Daiso

Sejak umur dah makin meningkat naik ni, perasaan takut dengan masalah penuaan kulit semakin menebal, ari2 dok mimpi ngeri takut bangun dari tido tengok muka ber"wrinkle2" sana sini..uwaaa...Ngerrriiii siott..Pastu baru lah terhegeh2 nak terapkan nilai murni dalam diri supaya lebih utamakan penjagaan kulit muka .Tapi nan hado, manusia spesis mcm aku ni, jenis yang hangat2 tahi ayam je, mula2 je semangat nk menjaga muka, memang dasar pemalas, dah tu terpaksa redha jela kalau muka dah berkedut2 seribu nanti..Time tu lah nak berpatah seribu bagaii..Dah terlambat okay..
Since dah ramai yang heboh memperkatakan tentang produk dari Daiso ni, ala Charchoal Mask tu, aku pon nak cuba jugak, memandangkan harga die yang sangat reasonable bagi org2 yang berpoket nipis mcm aku ni, so aku tak teragak2 untuk memilikinyer..Ala RM5 je boleh lah citer poyo2..Takdelah mampu nak ke New York Solutions bagaii kann..hehehe..Menda alah ni aku beli kat Daiso ,IOI Mall Puchong..Dengar citer stock die susah nak dapat kat branch Daiso yg lain, tak taw plak aku..Kat Daiso IOI Mall ni berlambak2 je aku tengok.Kalau yang tinggal luar KL, mesti susah nk dapat stock ni, jgn risauu, boleh beli thru online, tapi harga agak mahal sikitlah, biasalah tu kan..

Ni lah rupa bentu menda alah ni, kalau korang nak beli pastikan ade gambar kartun pakai mask hitam kat muka taw...Sebab die tulis bahasa jepun/korea...Kang ko tak paham plak..hehe..Lagipon die ade 3 rangkaian produk selain Facial Mask ni, takut korang terkeliru je nanti..So, sebelum beli, pastikan tengok betul2 dulu yer...hehe


hahaha...mangsa pertama adalah Abi, yang sentiasa redha dieksperimentasikan oleh bini nya..hehe..Lepas dah pakai kan Abi, Abi plak pakaikan untuk aku..Dah tu, kitorang berdua je kat rumah, kena lah saling bantu membantu, kan ke mengeratkan lagi perhubungan suami dan isteri...ekcewahhh...
Cara2 pemakaian mask ni senang je,

1. Cuci muka sebersihnyer, kemudian wapkan dengan air panas untuk membuka liang2 pori, supaya proses penyingkiran whitehead/blackhead berjalan lancar..Cara nak wap muka senang je, tuang air panas dalam mangkuk, pastu tekupkan muka ke dalam mangkuk tapi jgn plak korang rendam muka korang dalam air panas tu, kes naya plakk kang..haha..Takpon lapkan je muka korang dengan tuala yg direndam air suam..Pon bolehh..

2. Celetkan mask ni ke seluruh muka kecuali kawasan bawah mata dan mulut, macam aku, tak pakai penuh, sebab baru nak cuba try test..hehe..Untuk kesan terbaik, letak tebal2 taw..Senang nak peel it out nnt..

3. Tunggu sampai betul2 kering, pastu kopek dari bawah ke atas slow2..Hasilnyer mmg terbaik, segala mak nenek bulu2 halus dimuka semua tercabut ko..Pedihh pon hade..

4. Lepas dah kopek habis, basuh muka pastu pakai toner untuk tutup balik liang2 pori yang terbuka tadi...Siapp...

5. Disarankan gune 2 kali seminggu..Jangan ko tedas guna hari2 plak dah ler..hehehe..


Ni bentuk yang terhasil lepas aku kopek semuanya, dah rupa bikini plak kan..hehe


Taraaa....dah siappp mandi sekali...hehehe



20 comments:

  1. bersinar-sinar rupa nory huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko jgn terpedaya dengan khidmat flash kamera tu...hehe

      Delete
  2. Assalamualaikum nory! comelnya korang! putih berseri muka. hhihi kat mana nak beli ni eh? teringin nak try :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli kat Daiso...kedai jual barang rm5...bestt

      Delete
  3. comel je laki bini pakai mende ni....smlm dh masuk daiso, pandang mask ni, tapi tak terbeli pulak ;)

    ReplyDelete
  4. aloh2..bgs la husband nory sbb nak pakai jugak masker tuh..hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...die yg offer suruh pakai kan kat muka die dulu...kalau pape jadi, biar die rasa dulu katanyer..haha...

      Delete
  5. hahaha.. ni yang buat saya nak pakai jugak ni..hehehe

    ReplyDelete
  6. oiiiiiiiiiii tanjat gambar pakai bunny tu. ingatkan salah bukak blog. mana tau dah tukar haluan jadi blog "SUAMI ISTERI" kehkehkekeh!!! :)


    btw, this charcoal product memang bagus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...laki akak pon ade blogg taw, cume tak berupdate je..so, takleh dikategorikan sbagai blogger tegar..

      Delete
  7. ramai orang ckp produk ni bagus tapi part nak beli ye, confius dah mane satu. ok lepas ni dah tahu. ada muka kartun gitu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best...bile kopek, semua terkeluar..lagi2 kawasan hidung..bulu2 halus kt muka pon tertanggal sekali, so, bila mekap, mekap senang meresapp kat kulit..

      Delete
  8. ida pun beli nory.. tapi sakittt yaa amattt masa nak tarik tu kan.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah sakit, elakkan dari letak kat anak rambut sebelah pipi, sbb masa nak trik nnt, die akan tertarik anak2 rmbut sekali...tu yg sakit tu...berair2 biji mate..

      Delete
  9. kau laki bini mmg awesome tau.. jeles i.. nory, org cantik pakai pe pun cantik je.. :)

    ReplyDelete
  10. lynn pn pkai...paling excited time nk tarik tu...excited nk tgk apa yg ttarik...hahaha...tegang je muka bila dh kering...

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan lynn...akak pon suka time nak tarik tuu...teruja tengok apa yang die tarikk sekali...legaa..

      Delete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)